Visst närmar den sig – skärgårdsvåren. Den ligger där och väntar bakom vårvinterns uppsprickande isar och kalla vindar. I mars börjar vårtecknen poppa upp med båtmässan Allt för sjön som inspirerande startskott.
 
 

Dags för båtmässan Allt för sjön

 
Nu är det dags – årets mesta vårtecken drar igång nu på lördag. Mellan den fjärde och tolfte mars kan du besöka oss på Allt för sjön, Stockholmsmässan i Älvsjö. I entréhallen på väg mot c-hallen finner du oss med monternummer EH:02. Välkommen!

Öppettider:
Lör-Sön 4-5 mars kl 10-18
Mån-tor 6-9 mars kl 11-19
Fre 10 mars kl 11-20
Lör-Sön 11-12 mars kl 10-18
 
 

Äventyr i skärgården – årets vänbok

 
På båtmässan kan du, om du inte redan är det, bli skärgårdsvän. Då får du årets vänbok Äventyr i skärgården. I den tar skärgårdsfotografen Henrik Trygg dig med ut på små och stora äventyr i vår älskade skärgård. Från Örskär i norr till Landsort i söder väntar upplevelser året runt – för alla åldrar och i alla väder.  

Henrik Trygg berättar om allt från sommarens cykelutfärder på såväl klippor som grusvägar till tuff vinterpaddling och skridskoturer på gnistrande vårisar. Men ett äventyr kan också vara att övernatta under bar himmel – eller uppleva en riktig storm i skärgården. Boken är en inspirerande guide för den som själv vill börja utforska skärgården på ett nytt sätt.
 
LÄS MER
 

Ditt exemplar av områdesguiden

 
Allt för sjön kan du hämta årets upplaga av Områdesguiden – Skärgårdsstiftelsens områden från Örskär i norr till Landsort i söder. Årets upplaga är omgjord grafiskt och utvecklad innehållsmässigt med nya texter och uppdaterad information. Välkommen att hämta ditt exemplar i vår monter.
 
 

Skärgård året runt

 
Med en blåsig Instagrambild från vinterskärgården går vi nu våren tillmötes med uppsprickande isar och fjärdar som gör sig redo inför båtsäsongen. Välkommen ut till våra områden – året runt!
 
SE BILDER PÅ INSTAGRAM

Välkommen till Skärgårdsstiftelsen

Skärgårdsstiftelsens områden finns för att ge möjligheter till alla att uppleva och njuta av Stockholms skärgård med sin unika natur och sitt vackra kulturlandskap. Ett fyrtiotal områden från Örskär i norr till Landsort i söder står öppna året om för dig som besökare. Områden som stiftelsen äger och förvaltar för att alla ska få tillgång till vår vackra skärgårdsnatur!

LÄS MER OM VÅRA OMRÅDEN
 

Följ oss

Facebook Instagram YouTube

Stöd oss

Bli skärgårdsvän Skaffa servicemärket Ge en gåva
 

Kontaktuppgifter

Besöksadress
Svensksundsvägen 5
111 49 Stockholm

Postadress
Box 7669
103 94 Stockholm

Växel 08-123 124 00
kansliet@skargardsstiftelsen.se