Copy
 

Tillsammans kan vi kämpa för rätten att få vara sig själv!


"Jag har inte någon som tycker om mig eller vill vara med mig". "Ensamhet och känsla av att inte passa in". Jag har inga vänner, jag är utfryst".

Det här är bara några citat från Scouternas undersökning Lägereldsrapporten 2018 där barn och ungdomar svarat på frågan varför man inte trivs i skolan. I rapporten svarar 16 % att de inte kan vara sig själva. Det motsvarar 320 000 av alla barn och unga i Sverige mellan 8 och 25 år. Dessutom svarar var tionde elev (motsvarar 200 000 barn och unga) att de inte trivs i skolan och att ensamhet, utanförskap och mobbing är vanliga orsaker till det. Det tycker vi är oacceptabelt!

Varje dag, året om, verkar scoutkårer över hela landet för att barn och unga ska må bra och bli accepterade som dem de är. Vi gör det genom äventyr och kompisar och genom att skapa trygghet och gemenskap. Vi låter barn och unga vara sig själva, och öva på att leda och ledas och känna trygghet i sig själva. Något vi vet ger resultat för livet. 


Tillsammans kan vi kämpa för rätten att få vara sig själv! Låt SCOUTERNAS STÖDSTRUMPA bli årets julklapp till dina nära och kära och bidra till att fler barn och unga blir accepterade som dem de är! Som tack för gåvan skickar vi hem ett gåvokort med tygmärket Scouternas Stödstrumpa.


När du köper Scouternas Stödstrumpa kommer din gåva gå till vårt arbete med att rekrytera och utbilda scoutledare i bland annat scoutprogrammet, Trygga Möten, Anpassat ledarskap och Free Being Me, så att vi kan ge fler barn och unga möjlighet att uppleva äventyr och kompisar och få en plats där de kan vara sig själva.

 
BESTÄLL DITT GÅVOKORT MED STÖDSTRUMPANMÄRKE HÄR »
Som tack för gåvan får du ett gåvokort och ett stödstrumpantygmärke att ge bort. Om du redan har köpt Scouternas Stödstrumpa 2020 - varmt tack för ditt bidrag. Tillsammans gör vi världen bättre!
Du får det här mejlet för att du visat intresse för och/eller stödjer Scouterna. Vill du veta mer om Scouternas insamlingsarbete? Kontakta ann-kristin.tornqvist@scouterna.se

Här kan du ändra dina kontaktuppgifter eller avregistrera dig från kommande nyhetsbrev.
© 2018 Scouterna. All rights reserved.