Copy


Hej <<Förnamn>>, tack för ditt engagemang för Scouterna!


Du som får det här nyhetsbrevet har gett en eller flera gåvor till Scouterna, eller är med och stödjer oss varje månad året om. Vi vill gärna hålla dig uppdaterad om vår verksamhet, och kommer därför skicka nyhetsbrev några gånger per år. Om du inte önskar fler nyhetsbrev kan du enkelt avregistrera dig längst ner i det här brevet. Men vi hoppas förstås att du vill fortsätta läsa om allt vi gör, för att ge barn och unga från hela samhället en trygg och meningsfull fritid, där de kan utvecklas till världsförbättrare. Något som Sverige och världen behöver mer än någonsin.

I det här första nyhetsbrevet gör vi en tillbakablick på hur ditt och andras bidrag gjorde skillnad 2019. Längre ner kan du läsa om att Scouterna inte stänger ner verksamheten med anledning av coronaviruset, men vi anpassar oss och ställer om.
 

Så gjorde din gåva skillnad 2019


Återigen stort och varmt tack för att du stödjer Scouterna! Vi kan egentligen inte nog tacka dig för att du förra året var med och bidrog till att över 50 000 barn och unga från alla delar av samhället fick möjlighet att uppleva äventyr tillsammans.
 

Här är några fler exempel på vad du har bidragit till:

Du har bidragit till att barn och unga har lärt sig att värna naturen och miljön, att bli schyssta kompisar och medmänniskor och att hjälpa dem stärka självförtroendet så att de vågar vara sig själva i alla situationer 
I videon berättar några scouter om vad scouting betyder för dem >>
Du har bidragit till minskat utanförskap och ensamhet bland barn och unga. 
I den här artikeln berättar Astrid om hur scouting varit ett stöd för henne när hon har mått dåligt >>
Du har bidragit till att öka kunskapen bland barn och unga om vad demokrati är och hur man gör sin röst hörd.
I den här artikeln berättar Adelina och Hannah om Scouternas stämma, DemokratiJamboree, där alla får vara med och bestämma oavsett ålder >>

Du har också bidragit till: 

  • att vi har kunnat rekrytera fler ledare och sprida scouting till fler - under 2019 ökade vi med 1 815 världsförbättrare,

  • att vi, tack vare våra fantastiska ledare, har kunnat genomföra över 100 000 scoutmöten, hajker och läger runtom i landet och

  • att 2000 svenska scouter kunde åka till världsscoutjamboreen i Nordamerika sommaren 2019 där de fick vara med om sitt livs kanske största äventyr.

Du har helt enkelt varit med och utvecklat tusentals barn och unga till trygga och ansvarsfulla individer som gör samhället och världen bättre. Var stolt över att du är med och utvecklar Världsförbättrare.  
 

Varmt tack från oss på Scouterna! 

Visste du att 98% av barn och unga känner att de kan vara sig själva på scouterna?!* 
 
*Enligt en Novus-undersökning som genomfördes 2019/2020.

Scouterna fortsätter med lokala träffar


I tider då samhället drabbas av oro och turbulens är det viktigare än någonsin att ge barn och unga en trygg punkt i tillvaron. Scouterna fortsätter att erbjuda äventyr och gemenskap samtidigt som varje scoutkår anpassar sig efter sina lokala omständigheter.
 
En del scoutkårer fortsätter med fysiska möten och är ännu mer utomhus, medan andra möts digitalt. Det tas också många initiativ runtom i landet bland Sveriges 70 000 scouter för att hjälpa till där det behövs. Till exempel med att handla mat till personer i riskgrupperna och att hjälpa till med läxor på distans.

Det viktigaste för oss är barn och ungas trygghet och säkerhet. Vi och våra scouter följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi stöttar våra scoutkårer genom att förmedla information och rekommendationer kring det aktuella läget samt hur man kan prata med sin scout om coronaviruset. 

Tillsammans tar vi oss igenom det här!

Ditt stöd behövs


Scouterna är beroende av gåvor och bidrag för att kunna sprida scouting till fler, utbilda nya scoutledare och starta upp nya scoutkårer. Fortsätt gärna och stöd vår verksamhet genom att:

Swisha en gåva till 900 52 24, eller
Smsa SCOUT100 till 72901 för att skänka 100 kronor i månaden, eller
Läs om månadsgivande via sms eller autogiro här >>
Website
Email
Du får det här mejlet för att du visat intresse för och/eller stödjer Scouterna. Vill du veta mer om Scouternas insamlingsarbete? Kontakta ann-kristin.tornqvist@scouterna.se

Här kan du ändra dina kontaktuppgifter eller avregistrera dig från kommande nyhetsbrev.
© 2020 Scouterna. All rights reserved.