Copy
Dit is de nieuwsbrief van Stichting Het Blauwe Huis.
Is deze e-mail niet goed leesbaar?Bekijk nieuwsbrief in uw browser
www.stichtinghetblauwehuis.nl
Beste betrokkenen,

De Adventtijd is begonnen, Sinterklaas is weer naar zijn geheime plek in Spanje, Kerst en Oud en Nieuw staan voor de deur. Tijd om een terugblik over 2015 te beginnen.

Voor het Blauwe Huis was 2015 een enerverend jaar.
Hoogtepunt was natuurlijk de open dag op 14 juni met als thema Het Blauwe Huis “nu en in de toekomst”. Altijd spannend voor de open dag is de weersverwachting, want ja het zou jammer zijn van alle inspanningen van iedereen om door de weergoden verslagen te worden. Het bleef dit jaar zeker spannend tot op het laatste moment. Maar gelukkig werd het een droge en mooie dag. Mooi niet alleen door het weer, maar zeker ook door het programma. Er waren heel goed bezette rondleidingen, Ettje Ferwerda vertelde prachtige toepasselijke verhalen voor jong (en oud) en het orkest Toeters en Bellen maakte er een geweldige muzikale show van. De weer in grote getale vrijwillig gebakken taarten en koeken maakten, samen met de koffie, de verse Blauwe Huis kruidenthee, de lunchgerechten en de drankjes, het bezoeken van het “Blauwe Huis Café” gesitueerd voor de open stal tot een genot.
Kortom als vanouds.
Onze herkauwende dames keken rustig toe met zo’n blik van "nou ja..... laat die mensen maar even genieten op onze stek".
Het thema “Het Blauwe Huis nu en in de toekomst” werd bij de opening van de dag door Jan Kees Luijerink en Tijlbert Vink prachtig uitgebeeld. Jan Kees pakte een flink aantal jaren terug door al vertellend, de intenties, al het harde werk, de vreugde, de sociale context, en de emoties binnen Het Blauwe Huis samen te vatten. Tijlbert haakte daarop in door te vertellen dat hij in Frankrijk is opgegroeid met Nederlandse ouders en dus een soort “kind Nederlands” spreekt. Nou, dat viel wel mee. Iedereen kon hem heel goed volgen. Hij beschreef dat hij al in zijn jeugd bekend was met Het Blauwe Huis doordat zijn vader heel goed bevriend was met Trees Boeke (de grondlegster van Het Blauwe Huis). Nadat Tijlbert de leiding van het biologisch werkende kruidenbedrijf  “L’Herbier du Diois” van zijn vader had overgenomen, kwam hij ook professioneel met Het Blauwe Huis in contact. Hieruit ontstond een relatie die er uiteindelijk toe leidde dat Tijlbert zich als directeur permanent met Het Blauwe Huis heeft verbonden. Zijn al bewezen inzet om gezond, eerlijk en sociaal te werken is voor de toekomst van Het Blauwe Huis precies wat aansluit en nodig is voor de toekomst.
De auto van de Herbier met natuurlijk nog wat spullen voor de nieuwe drogerij, was er als eerste. Daarna volgden er nog vele. Het werd weer een heel drukke open dag.
Er was op de Open dag ook nog iets heel moois te zien aan de originele boerderij:
Het rieten dak werd dit jaar weer in oude glorie hersteld!
Daarmee is de “deel” waarin een belangrijk deel van de verpakking en verzending plaatsvindt weer lekker droog en voor de medewerkers comfortabel om in te werken.
Dank aan alle mensen die dit met een schenking en lening mogelijk maakten.
Op het programma van de stichting Het Blauwe Huis staan meerdere projecten om met behoud van authenticiteit de gebouwen te renoveren, milieuvriendelijk uit te breiden en nieuw te bouwen zodanig dat er een gezond en sociaal innovatief bedrijf werkzaam kan zijn.
Voor 2016 staat in ieder geval de renovatie van het dak van de boerderij aan de oostkant op het programma en schilderwerkzaamheden aan de open stal.
Om dit te ondersteunen kunt u deelnemen in de vorm van de aanschaf van een grondcertificaat, een schenking te doen, een legaat af te geven, een lening te verstrekken of donateur te worden.
Zie voor de mogelijkheden onze website www.stichtinghetblauwehuis.nl
Daarmee draagt u bij aan een gezonde manier om een uniek stukje Biologisch-Dynamische landbouw in Drenthe te ondersteunen. Goed voor de aarde en de mens.
Met vriendelijke groet,
Mooie kerstdagen en een goede jaarwisseling,
stichtingsbestuur en de medewerkers van Het Blauwe Huis
Deze nieuwsbrief delen? Graag!
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2015 Stichting Het Blauwe Huis, All rights reserved.


uitschrijven van deze lijst    uw gegevens aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp