Copy
Mei 2015: Stapfoto vertrekt!
Stapfoto plaatje boven aan de nieuwsbrief

Stapfoto vertrekt!

Mei 2015

Like Stapfoto vertrekt! on Facebook share on Twitter

Stapfoto vertrekt naar Lima

Spannend! Komende week vertrek ik naar Lima. Om er in het kader van MVO als fotojournalist aan de slag te gaan voor Rotaplast.

Wat is Rotaplast? Een organisatie die kinderen met hazenlippen en open verhemeltes opereert in ontwikkelingslanden. Gratis. Om de kinderen van ouders die zo’n operatie niet kunnen betalen toch een menswaardig bestaan te bieden. Met een team van 22 vrijwilligers uit Nederland en Amerika worden in twee weken tijd zo’n 120 kinderen geopereerd.

Het leuke is dat er van de 11 vrijwilligers uit Nederland, twee plaatsgenoten van me meegaan op deze missie. Daar moest natuurlijk even een fotootje van gemaakt worden! 

 

Het team van vrijwilligers uit Epe vlnr: Rudi Andeweg, Mireille Haak, Liesbeth van Asselt

Ik neem tijdens deze missie de medische fotografie voor mijn rekening (voor en na foto’s, foto’s in de OK tijdens de operatie, etc.). Maar ook het maken van een fotoreportage van de missie en het dagelijks schrijven van een blog behoort tot mijn takenpakket. Dit laatste zal nog wel de nodige hoofdbrekens kosten; de blog moet namelijk ook in het Engels geschreven worden voor de Amerikaanse site van Rotaplast. Hmmm… wat is een open verhemelte in het Engels? Lang leve Google Translate!

Om een indruk te geven van de resultaten van zo’n missie: 

Fotografie: Rotaplast

De komende twee weken ben ik dus niet beschikbaar voor fotografie-opdrachten. Voor spoedeisende zaken zijn mijn stagiaire en mijn assistent natuurlijk wel gewoon op kantoor aanwezig. Zij zullen de mail niet lezen, maar zijn bereikbaar via telefoonnummer 06 – 1316 2430.  
 

En dan? 

Na terugkomst zijn er nog een aantal werkzaamheden voor Rotaplast te verrichten, zoals het maken van een slideshow van de foto’s voor YouTube. Maar 1 juni staat de eerste opdracht alweer gepland en moet ik dus ook figuurlijk weer geland zijn ;-).

Voordat de vakantieperiode voor de meeste Nederlanders aanbreekt, is er op 20 juni nog een extra workshop plonsfotografie ingepland omdat de vorige in heel korte tijd vol zat. Meedoen? Kijk op Workshop Plonsfotografie
 

En om maar bij de creatieve workshops te blijven: nieuw is de workshop “Paintsplash” die op 28 november gegeven wordt. Hij staat inmiddels op de website, dus je kunt je nu opgeven via Workshop Paintsplash.


Workshops na de zomer

Geen zin in een creatieve workshop, maar wel in een fotocursus of in een workshop herfstfotografie, hondenfotografie, lange sluitertijden (Zeeland), sterrenstrepen fotograferen of bijvoorbeeld avondfotografie na de zomer? Kijk op Fotografiecursussen en workshops voor het hele aanbod!
Copyright © 2015 Stapfoto, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Uitschrijven | Update uw gegevens | Twitter | Facebook | Stuur deze nieuwsbrief door