Copy
Verleidingstips voor 2017!
Stapfoto plaatje boven aan de nieuwsbrief

Laat jij je verleiden?

Like Laat jij je verleiden? on Facebook share on Twitter

Praktijktest met de Fuji X-Pro2. 

De marketingmachine van Fuji draait op volle toeren. Anders dan andere merken huurt Fuji een extern reclamebureau in om zoveel mogelijk Fuji camera’s te verkopen. Dat reclamebureau doet z’n werk goed, want veel fotografen stappen over op Fuji. Misschien heb jij je ook laten verleiden?

Maar hoe zit het nu eigenlijk met de kwaliteit en hanteerbaarheid van de camera? Voor Zoom.nl voelde ik de camera een maand lang grondig aan de tand. Een deel van de test mocht ik doen tijdens de opbouw van het ijsbeeldenfestival. Je kunt je een slechtere testomgeving voorstellen ;-). De resultaten lees je hier: review Fuji X-Pro2


Over fotografie en marketing gesproken

Afgelopen week stond er een prachtig artikel van Sanne de Baar in PW de Gids. Over samenwerking tussen HR en marketing. Over wat deze vakgebieden bindt.

Waarom mij dat interesseert? Omdat ik, voordat ik in 2004 voor mezelf begon als bedrijfsfotograaf, in beide vakgebieden werkzaam was. Vaak tegelijk, als combibaan. 

Want hoe verleid je medewerkers die passen bij de cultuur en bij de klanten/cliënten van de organisatie om juist bij jou te komen werken?  Dat is deels een HR-aangelegenheid, maar ook en vooral een marketing aangelegenheid. HR en marketing moeten dus m.i. met elkaar getrouwd zijn. Of in ieder geval een lat-relatie hebben...

Wat je moet weten….
Ook al was ik zelf vrijtijdsfotograaf, voor het maken van de beelden huurde ik altijd een vakfotograaf in. Er bleken helaas maar heel weinig fotografen te zijn met bedrijfskundige en marketingervaring. Of beter verwoord: ik heb er toen niet één kunnen vinden in deze regio. Ziedaar de kiem van mijn passie voor bedrijfsfotografie!

Bedrijfsfotografie is een volkomen andere tak van sport dan andere fotografie richtingen. Je moet verstand hebben van organisatieculturen, van marktontwikkelingen, online marketing,  arbo, kwaliteitszorg, etc., etc. Zonder dat maak je een foto als vele anderen, terwijl het bedrijf juist foto’s nodig heeft die duidelijk maken wat hen anders/beter maakt dan andere bedrijven.

Misschien moet ik daar maar eens een cursus over organiseren ;-).
Omdat die cursus er nog niet is, hieronder een top vijf van wat je als fotograaf minimaal moet weten (en dus als bedrijf minimaal met de fotograaf moet communiceren) om tot een goed resultaat te komen als het foto’s betreft die klanten moeten werven.


Top 5  voor foto's die klanten werven

  1. Wat is de cultuur binnen het bedrijf? Met welke kernwoorden beschrijf je de organisatie?
  2. Wie is de doelgroep? Zijn de klanten bijvoorbeeld prijskopers, dan vraagt dat andere foto’s dan voor kwaliteitsgerichte klanten. Kortom: met wie communiceren we?
  3. Waar ligt de klant ’s nachts wakker van? Welk probleem lost de organisatie voor de klant op?
  4. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de markt? Hoe speelt het bedrijf daarop in?
  5. Wat doe deze organisatie beter dan de concurrenten? Wat zeggen referenties? Blinkt het bedrijf uit in product, service, locatie, of nog iets anders?


Top 5 voor foto's die medewerkers werven

Met de aanstaande “war for talent” is het werven van goede medewerkers net zo belangrijk als het werven van klanten. Mensen maken de organisatie.

De top 5 als het gaat om informatie die nodig is om goed beeldmateriaal te kunnen maken voor een wervingscampagne (korte termijn) of arbeidsmarktcommunicatie (lange termijn):
  1. Wie is de doelgroep en wat vindt die belangrijk? Waarom blijven mensen hier werken? Waarom gaan mensen weg? Wat doet de doelgroep in de vrije tijd? Wat onderscheidt de doelgroep van andere mensen? Is de doelgroep te verdelen in subgroepen?
  2. Welke belofte doet de organisatie op het gebied van arbeidsvoorwaarden, sfeer, ontplooiingsmogelijkheden, inhoud van het werk, etc?
  3. Wat is de reputatie van de organisatie op de arbeidsmarkt? Klopt dit met het beeld wat het management van de organisatie heeft?
  4. Wat is de wervingsstrategie (rechtstreeks of via een intermediair bijvoorbeeld) en via welke media wordt geworven? Klopt dat met de media waar de doelgroep naar kijkt?
  5. Wat zijn trends en ontwikkelingen op de markt, bij concurrenten, bij de doelgroep, etc.?
Hoe word je een betere fotograaf?
Een cursus om bedrijfsfotograaf te worden is er nog niet, maar je kunt al wel vast je fotografische kwaliteiten een boost geven!

De beginnerscursus die in maart start zit bijna vol (nog 1 plaats), bij de gevorderdencursus in juni  is nog ruimte: http://www.stapfoto.nl/cursus-gevorderden.php. 
 

Ook de vakgroep voor de verder gevorderden zit vol. Zo vol dat de groep in tweeën gesplitst is. En dat is goed nieuws voor jullie, want daardoor is er weer ruimte ontstaan! Mocht je dus in februari van start willen met een mentoraat waarbij ik je help om verder te komen in je fotografie, dan kun je je nog aanmelden: http://www.stapfoto.nl/cursus-vakgroep.php

Wil je creatief uit je dak gaan dan is de workshop creatieve technieken echt iets voor jou. Een hele dag lang (9.00-19.30 ! ) gaan we aan de slag met allerlei superleuke en gekke experimenten. Meedoen? Inschrijven kan hier: Workshop creatieve technieken

Omdat er veel vraag naar was, is er ook een workshop flitsen eind volgend jaar. Als je zeker wilt zijn van een plekje, kun je je nu alvast inschrijven.  

Rest mij jullie heel fijne dagen en een flitsend 2017 te wensen!
 
Copyright © 2016 Stapfoto, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Uitschrijven | Update uw gegevens | Twitter | Facebook | Stuur deze nieuwsbrief door