Copy
In de effeqtgroup update maandelijks informatie over activiteiten van effeqtgroup, artikelen, columns en nieuws. 
effeqtgroup update
Hallo <<Voornaam>>


Intro
Deze update gaat over leiderschap. Met een column over leiderschap voor gewone mensen. Een bijzonder mooie video over persoonlijk leiderschap van kunstenaar Tim Minchin, opleidings- en trainingsmogelijkheden met subsidie en effeqt (o.a. ESF en FCB) en een boekentip.                
                                                           

Column MenTAAL
Leiderschap voor gewone mensen

Een kankerpatiënt die in 1 week meer dan 25 verschillende verpleegkundigen langs het bed ziet schuiven, bankbestuurders die personeel ontslaan maar zichzelf verrijken met een forse salarisstijging, investeerders achter een warenhuis die het personeel voor hun wanbeleid proberen te laten bloeden, politici die iets teveel naar zichzelf toe declareren, een voetbalclub die de prijzen van de seizoenskaarten enorm verhoogt. Of die autofabrikant die de emissie testresultaten manipuleert, of het bedrijf  waar alleen maar wordt gedacht aan aandeelhouderswaarde op dagbasis in plaats van structureel gezond groeien. Het zijn maar een paar van de talloze voorbeelden van wat steeds meer begint te lijken op een leiderschapscrisis.            
Minder groot maar zeker niet minder erg: een baas die zijn verantwoordelijkheid niet neemt, steeds meer moeten presteren met minder mensen, al je werk volgens protocollen en lijstjes moeten doen omdat de manager zijn van risicomijdend gedrag getuigende rapportages belangrijker vindt dan het echte werk doen. Of een callcenter waar je je klacht kwijt kunt voor 90 eurocent per minuut dat begint met een tijdrek-tactiek waar een gemiddelde Italiaanse voetbalclub jaloers op zo zijn. In al die voorbeelden komt een heel eenvoudige adder onder het gras tevoorschijn. Want het gaat er tegenwoordig alleen maar om of je je aan de regeltjes hebt gehouden. Of door de mazen van de wet bent geglipt. Of je lijstje hebt afgevinkt. Niet of je jouw werk goed hebt gedaan. Hoe heeft dat kunnen gebeuren? Wie is daarvoor verantwoordelijk? Zijn dat die bazen, die bestuurders, die investeerders, dat bestuur van die voetbalclub? Ja, uiteindelijk wel ja, maar wie heeft dit kunnen laten gebeuren? Dat zijn wij toch zelf? Het volk krijgt de leiders die het verdient. Wat moet er dus gebeuren? Wij moeten zelf in actie komen. Wij moeten zelf het goede voorbeeld geven. Wij moeten de graaiers maar ook elkaar aanspreken. Alleen dan kan er iets veranderen. Het gaat niet meer over dat verre afstandelijke leiderschap van de grote bazen. Het gaat om ons eigen, persoonlijke leiderschap. Kom in actie: protesteer, gebruik je macht als consument of medewerker, neem zelf verantwoordelijkheid en doe iets in plaats van klagen. Ik ben daar vandaag mee begonnen. Door deze oproep. En door op zoek te gaan naar een betere bank (die elektrische auto was er al :-). Dat is makkelijker dan je denkt ! Wat ga jij doen? Tijd voor leiderschap voor (en door) gewone mensen.      

  
                                           
 
 

Videotip: Persoonlijk Leiderschap door Tim Minchin 
 
"Opinions are like assholes: everybody has one..."


Tim Minchin geeft een ongezouten, hard maar eerlijke kijk op persoonlijk leiderschap en ontziet daarbij niemand, ook zichzelf niet. Zijn 9 life-rules leveren mij veel inspiratie, stof tot nadenken en daarna zelf actie ondernemen op. Kijk zelf maar ...    
 

                                                     


Info over effeqt

Op de valreep: ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid 
Wil je met de ontwikkeling van je medewerkers aan de slag? En kun je 50% subsidie gebruiken? Neem dan nu direct contact op, dan kunnen we in de eerste week van oktober nog net op tijd een projectaanvraag indienen :-)  

Erkenning en FCB subsidie voor trajecten leiderschap 

Werk je in de kinderopvang, jeugdzorg of welzijn? Via FCB subsidie zijn de effeqt trainingen Authentiek leiderschap en Persoonlijk leiderschap mogelijk met 50% subsidie. 

Opleidingsmogelijkheden met subsidie provincie Groningen  
Is je bedrijf gevestigd in de provincie Groningen? Dan zijn er ook subsidiemogelijkheden (50% op trainingskosten en verletkosten) voor trainingstrajecten van effeqt zoals: 
Presenteer jezelf met maximale impact
- Persoonlijke ontwikkeling: Winnen begint bij jezelf overwinnen
- Door Authentiek Leiderschap je team in flow krijgen
- Winnen begint bij de ander voor je winnen
- Coachen begint bij jezelf coachen
- Van klacht naar kracht

Wil je meer weten neem gerust contact op: info@effeqtgroup.com      

 
 
Zelfcoaching is eenvoudiger dan je denkt. De allereenvoudigste manier om kennis te maken met effeqt is het boek te lezen en de opdrachten die erin staan in de praktijk toe te passen en te ervaren dat je veel meer invloed hebt op jezelf en anderen dan je ooit had gedacht.  

 
                                                            
Actie
Vind je deze effeqt nieuwsbrief leuk? Stuur hem door en meld iemand aan. Of like de pagina van effeqt op facebook. Als je dat doet maak je kans op een gratis exemplaar van het boek EFFEQT.


Tot zover weer ter leringh ende vermaeck. Tot lezens of ziens !  

Mooie dag ! 
Geo van Dam
effeqt Sluispad 4 1109 CJ Driemond  
www.effeqtgroup.com
info@effeqtgroup.com
T: 0294 772 531
M: 0648 761 083
twitter: @GeovanDam
Copyright © 2015 effeqt, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp