Copy
De Vlaamse Zwemfederatie is een unisportfederatie die de aangesloten zwemclubs, actief in recreatie- en competitiezwemmen, open water, synchro, waterpolo en schoonspringen overkoepelt.
Is deze e-mail onleesbaar? Klik hier.

VZF Nieuwsflash - waterpolo - n°8

Deadline inschrijvingen Nationale Training Waterpolo Dames

Op zondag 23 april 2017 organiseert de Nationale Waterpolocommissie in het zwembad van Wachtebeke een open selectiemoment voor dames (15 jaar en ouder). Speel deze info door naar alle de waterpolodames!

Info en inschrijvingen (vóór 14 april 2017) via deze link.

Regionaal U13 tornooi

De regionale ploegen zijn klaar voor hun tweede tornooi op Paasmaandag 17 april 2017 in Eeklo.
Kom ze aanmoedigen! Op dit tornooi worden de spelers voor de Vlaamse Ploeg geselecteerd.

Meer informatie, geselecteerde spelers, programma, vind je via deze link.

Finale Recreantencriterium

Op zondag 23 april 2017 vindt de finale van het Recreantencriterium plaats in Wachtebeke. Geïnteresseerd om volgend jaar ook mee te doen aan het Recreantencriterium? Kom een kijkje nemen en supporteren! Het definitief programma staat deze week online.

Meer info over het recreantencriterium via deze link.

Paco U9 waterpolofeesten

De laatste 3 U9-waterpolotornooitjes komen er aan (Brugge - Gent - Aalst). Hebben jullie spelers die eens willen proeven van een eerste wedstrijd? Neem contact op met de tornooiorganisator, er is nog plaats!

Meer info over de U9 waterpolofeesten via deze link.

Zondag 7 mei 2017 - Clinic(s) voor waterpolotrainers

Op zondag 7 mei 2017 vinden in Sint-Niklaas weer drie leerrijke bijscholingssessies plaats voor trainers die zich willen bijscholen of verdiepen in tactische trainingen.

  • 10u00-12u00: Verdedigen van tegenaanval - methodische opbouw voor het spelen van de verdediging van tegenaanval met en zonder overtal, bijhorende systemen en technieken
  • 12u30-14u30: 6v6 Aanval -  de rol van midvoor en de snel, beweeglijke spelers, methodische opbouw, de bijhorende systemen en technieken
  • 15u00-17u00: 6v6 Verdediging - de rol van midachter, methodische opbouw, bijhorende systemen en technieken

Je kan elke sessie afzonderlijk volgen. Inschrijven vóór 21 april 2017.

Meer informatie en inschrijvingen via de bijscholingskalender.

Trainersopleiding Initiator Waterpolo volgen?

Op 16 september 2017 start een cursus in Nieuwpoort, de inschrijvingen zijn gestart, meer info via deze link.
 
In het najaar 2018 gaat er een cursus Initiator Waterpolo door in Dendermonde. Kandidaten kunnen alvast hun naam opgeven via deze link.

Trainersopleiding Instructeur B Waterpolo volgen?

Heb jij het diploma Initiator Waterpolo of LO op zak en klaar voor een niveau hoger? Geef zeker je naam dan op via deze link en we brengen je op de hoogte als de waterpolomodules 2-3-4 van deze cursus worden georganiseerd.

We raden aan om nu reeds in te schrijven voor de basismodule 1 waarvoor je geslaagd moet zijn vooraleer de specifieke waterpolo modules kunnen worden aangevat.

Je vindt alle informatie terug via deze link.

Jeugdfonds 2017

Wil jouw club voor 2017 een Gouden, Zilveren of Bronzen Kwaliteitslabel halen en hiervoor financieel ondersteund worden?

Met het Jeugdfonds Zwemsport wil de Vlaamse Zwemfederatie clubs belonen die inzetten op een kwaliteitsvolle jeugdwerking en verhoging van de sportparticipatie van de jeugd. Iedere deelnemende club moet aan een paar basisvoorwaarden voldoen en wordt beoordeeld o.b.v. beleidsmatige en sporttechnische criteria. Deze worden gestaafd door het indienen van een bewijsdossier via het online ledenbestand Assist.

Hoe hoger je scoort op de criteria, hoe hoger het kwaliteitslabel en de financiële tegemoetkoming. 
  
De beoordelingscriteria zijn licht aangepast t.o.v. vorig seizoen. Neem dus best even het reglement door. De waardering, hoeveel punten er per criteria wordt gegeven, staat nog niet vermeld. Dit zal op een later tijdstip worden meegedeeld.

Clubs die willen deelnemen of nog twijfelen, schrijven zich online in vóór 30 april 2017. Deze clubs houden we op de hoogte over het Jeugdfonds, de puntenverdeling enz. Later beslis je dan of de club effectief deelneemt, via het indienen van een bewijsdossier.

© 2017 Vlaamse Zwemfederatie vzw, Burg. Maenhautstraat 100-102, 9820 Merelbeke
Tel. 09 220 53 87 - info@zwemfed.be - www.zwemfed.be
unsubscribe from this list    update subscription preferences