Copy
De Vlaamse Zwemfederatie is een unisportfederatie die de aangesloten zwemclubs, actief in recreatie- en competitiezwemmen, open water, synchro, waterpolo en schoonspringen overkoepelt.
Is deze e-mail onleesbaar? Klik hier.

VZF Nieuwsflash - waterpolo - n°7

Open Nationale Selectietraining Waterpolo Dames

Op zondag 23 april 2017 organiseert de Nationale Waterpolocommissie in het zwembad van Wachtebeke een open selectiedag voor dames vanaf U17. Alle waterpolodames zijn hierop uitgenodigd, want buiten dat er gescout wordt, wil de Waterpolocommissie ook dames die in een gemengde ploeg spelen of in hun club niet aan hun trekken komen, een wedstrijd laten spelen in en tegen een volledige damesploeg.

Info en inschrijvingen (vóór 14 april 2017) via deze link.

Zondag 7 mei 2017 - Clinic(s) voor waterpolotrainers

Op zondag 7 mei 2017 vinden in Sint-Niklaas weer drie leerrijke bijscholingssessies plaats voor trainers die zich willen bijscholen of verdiepen in tactische trainingen.

  • 10u00-12u00: Verdedigen van tegenaanval - methodische opbouw voor het spelen van de verdediging van tegenaanval met en zonder overtal, bijhorende systemen en technieken
  • 12u30-14u30: 6v6 Aanval -  de rol van midvoor en de snel, beweeglijke spelers, methodische opbouw, de bijhorende systemen en technieken
  • 15u00-17u00: 6v6 Verdediging - de rol van midachter, methodische opbouw, bijhorende systemen en technieken

Je kan elke sessie afzonderlijk volgen. Inschrijven vóór 21 april 2017.

Meer informatie en inschrijvingen via de bijscholingskalender.

Trainersopleiding Initiator Waterpolo volgen?

In het najaar 2017 gaat er een cursus Initiator Waterpolo door in Nieuwpoort en in het najaar 2018 in Dendermonde. Het concrete uurrooster is nog niet gekend en er kan nog niet effectief ingeschreven worden, maar kandidaten kunnen wel hun naam opgeven via deze link en worden dan op de hoogte gehouden.

Kijk op onze website voor meer informatie.

Laatste oproep kandidaten keeperscursus voor trainers en trainingsdag jeugdkeepers!

Sinds topkeepster Ilse van der Meijden afscheid nam van Oranje, zette de Olympisch kampioene haar kennis en ervaring om in praktijkgerichte opleidingen. De VZF wil, zoals in 2015, met haar samenwerken om ook in Vlaanderen een aanbod te voorzien, bestaande uit:

  • Het volgen van een 2-daagse keeperscursus voor trainers, 4 x 1,5 uur les (theorie + praktijk) per dag - Prijs +/- 225 euro
  • Een trainingsdag voor jeugdkeepers (theorie, techniektraining, mentale training, schiettraining), +/- 40 euro/deelnemer

Trainers die interesse hebben kunnen zich opgeven via deze link vóór 17 maart 2017. Pas bij voldoende kandidaten wordt dit opgestart.

© 2017 Vlaamse Zwemfederatie vzw, Burg. Maenhautstraat 100-102, 9820 Merelbeke
Tel. 09 220 53 87 - info@zwemfed.be - www.zwemfed.be
unsubscribe from this list    update subscription preferences