Copy
De Vlaamse Zwemfederatie is een unisportfederatie die de aangesloten zwemclubs, actief in recreatie- en competitiezwemmen, open water, synchro, waterpolo en schoonspringen overkoepelt.
Is deze e-mail onleesbaar? Klik hier.

VZF Nieuwsflash - waterpolo - n°2

29 oktober 2016: bijscholing Meerjarenopleidingsplan en Leerlijn Waterpolo - inschrijvingen sluiten

Op zaterdag 29 oktober 2016 vinden in Sint-Niklaas twee leerrijke bijscholingssessies plaats, met in de voormiddag algemene uitleg over het meerjarenopleidingsplan waterpolo en de leerlijn tactische trainingsbenadering. Wat is een leerlijn? Wat is een meerjarenopleidingsplan?

In de namiddag wordt dieper ingegaan op de verschillende fases die per leeftijdsgroep wel en/of juist niet getraind worden. Is het nodig om 3 manminder systemen voor U9 kinderen aan te leren? Wordt er spelend geoefend of is het juist goed om oefenend te spelen?

Je kan je per sessie afzonderlijk inschrijven. Dit weekend is de laatste kans tot inschrijven! Meer informatie via de bijscholingskalender. Later in het seizoen volgen nog 4 sessies. 

Deze bijscholingen geven trainers een goed inzicht in de trainingsopbouw van waterpolospelers! Deze zes bijscholingssessies zijn logisch aan elkaar verbonden en gekoppeld.

Regionale U13 trainingen – inschrijvingen worden afgesloten

Er worden twee regionale trainingen georganiseerd. Eén voor de spelers van clubs uit Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen op 23 oktober 2016 in Gent, en één voor Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant op 29 oktober 2016 in Leuven. We vragen aan alle clubs en trainers om jullie talentrijke U13-spelers die dit seizoen mee willen deelnemen aan de regionale selectietraining op te geven via deze link. Dit weekend worden de inschrijvingen afgesloten, enkel LAQUA, KGZV en ZNA hebben tot nu toe spelers opgegeven.

Na deze training worden ploegen samengesteld om deel te nemen aan het U13-tornooi op 11 november 2016 in Mechelen en Paasmaandag 17 april 2017 in Charleroi (nog te bevestigen).  Aansluitend zal een Vlaamse ploeg worden opgesteld die deelneemt aan een tornooi op 1 mei 2017.

Alle informatie, het opgegeven van spelers, vind je via deze link.

© 2016 Vlaamse Zwemfederatie vzw, Burg. Maenhautstraat 100-102, 9820 Merelbeke
Tel. 09 220 53 87 - info@zwemfed.be - www.zwemfed.be
unsubscribe from this list    update subscription preferences