Copy
De Vlaamse Zwemfederatie is een unisportfederatie die de aangesloten zwemclubs, actief in recreatie- en competitiezwemmen, open water, synchro, waterpolo en schoonspringen overkoepelt.
Is deze e-mail onleesbaar? Klik hier.

VZF Nieuwsflash - synchro - n°2

Talentdag & Trainersbijscholing Scullings - 18 december 2016

Op zondag 18 december vindt in Hofstade de vierde Talentdag plaats. Enkel meisjes (8-11 jarigen) die aan de eerste Talentdag in mei 2016 hebben deelgenomen, worden uitgenodigd (geen andere selectiegroepen).
De Talentdag, waarbij deze keer de focus op wrikken/scullings zal liggen, wordt ook erkend als bijscholing voor train(st)ers. Zij moeten zich inschrijven vóór 4 december. Clubs kunnen voortaan onbeperkt aantal train(st)ers meesturen.

Klik hier voor meer info en inschrijvingen.

Gratis software voor droogtrainingen

Heb je al kennis gemaakt met de Skill-Up? Dit softwarepakket, waarbij je fysieke programma’s voor droogtrainingen kan opmaken, wordt gratis ter ondersteuning aangeboden aan de trainers van de Vlaamse Zwemfederatie. Uitgebreide informatie, voorbeeldprogramma’s vind je op onze website.
Ben je geïnteresseerd? Registreer je dan vóór 15 december via deze link, voor een gratis login voor één jaar. Dit is jaarlijks gratis verlengbaar.

Jury – verplicht aantal te fungeren wedstrijden

Het Vlaams Sportbestuur Synchro heeft beslist om dit seizoen de verplichting om een minimum aantal wedstrijden te jureren nog niet in te voeren. Op basis van de ingestuurde feedback zal dit verder bekeken worden. Definitieve regelgeving zal tegen de jaarvergadering september 2017 worden ingevoerd

Synchro Competitiebrevetten

De brevetten  werden geëvalueerd en aangepast. Deze wijzigingen gaan in vanaf 1 januari 2017. De voornaamste wijzigingen zijn:
·         brevet 1 – 1.4:  doel 2&3 Oester werd aangepast
·         brug en holle rug zijn omgewisseld tussen brevet 2&3
·         brevet 3 – 1.1: de 3 splits worden vereist
·         brevet 3 – 5.1 tot 5.3: bij de posities is het begin vrij i.p.v. starten onder water
·         brevet 3 –  2: de zwemtijd werd versoepeld
Alle info over de brevetten vind je terug via deze link.

Oproep train(st)er miniemen

De VZF zoekt een gemotiveerde train(st)er voor het begeleiden van de miniemenselectie. Het programma vind je terug via onze website. Geïnteresseerd? Vragen? Neem dan contact op via els@zwemfed.be.

© 2016 Vlaamse Zwemfederatie vzw, Burg. Maenhautstraat 100-102, 9820 Merelbeke
Tel. 09 220 53 87 - info@zwemfed.be - www.zwemfed.be
unsubscribe from this list    update subscription preferences