Copy
De Vlaamse Zwemfederatie is een unisportfederatie die de aangesloten zwemclubs, actief in recreatie- en competitiezwemmen, open water, synchro, waterpolo en schoonspringen overkoepelt.
Is deze e-mail onleesbaar? Klik hier.

VZF Nieuwsflash - zwemmen - n°2

VTS-opleidingen zwemmen voorjaar 2017

Het nieuwe seizoen biedt opnieuw heel wat mogelijkheden om een VTS-basiskwalificatie als lesgever of trainer zwemmen te behalen. 
Er worden in het voorjaar van 2017 minimaal 11 cursussen Initiator en 1 cursus Instructeur B georganiseerd. Bovendien starten in 2017 ook de vernieuwde opleidingen tot Trainer B én Trainer A zwemmen.

  • Cursuslocaties Initiator zwemmen voorjaar 2017: Geel, Merelbeke, Antwerpen (Berchem), Beringen, Boom, Tongeren, Geraardsbergen, Leuven, Gent, Vilvoorde en Overijse (paasvakantie, onder voorbehoud).
  • Cursuslocatie Instructeur B zwemmen voorjaar 2017: Kalmthout (onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen). Opgelet: kandidaten moeten reeds geslaagd zijn voor Module 1 (of het ‘Algemeen gedeelte'), dat zowel in contactonderwijs als zelfstudie aangeboden word
  • Cursuslocatie Trainer B zwemmen kalenderjaar 2017: Antwerpen
  • Medio 2017 start de vernieuwde opleiding Trainer A Zwemmen (tweejarige opleiding, meer info volgt). Interesse? Zorg dan zeker dat je in het voorjaar het ‘Algemeen gedeelte’ volgt te Gent (start op 19/01/17, alle info op de website van de Vlaamse Trainersschool.

De volledige opleidingsplanning vind je op de nieuwe website van de Vlaamse Trainersschool.
Een directe link naar alle opleidingen zwemmen waarvan het lessenrooster reeds online staat vind je hier.
 
Ter info:

  • VTS-opleidingen tellen (in het jaar waarin de opleiding succesvol afgerond werd) mee voor het benodigde aantal uren permanente vorming in functie van het behalen -of behouden- van de lesgevers- of trainerslicentie. Meer info over permanente vorming en de erkenning van lesgevers/trainers door de VZF vind je hier.

Sessies zwemmen op de Dag van de Trainer

Op zaterdag 17 december 2016 vindt de zevende editie van de 'Dag van de Trainer' plaats in de Topsporthal Vlaanderen in Gent. Ook dit jaar zal er weer een rijk gevuld en kwalitatief programma worden aangeboden, dat opgebouwd is rond 4 parallelsessies, informatiemarkt en receptie.

De VZF verzorgt 3 sessies, waardoor het mogelijk wordt om deze bijscholingsdag indien gewenst bijna volledig sportspecifiek in te vullen (niet verplicht):

  • Sessie 1 (10u00-11u30): ‘Road to Rio: koudwaterbad voor een topzwemmer’ door Dieter Dekoninck
  • Sessie 3 (13u30-15u00): ‘Leren zwemmen en de geprefereerde beginslag anno 2016’ door David De Wandel
  • Sessie 4 (15u15-16u45): ‘Videotechnologie: een quick win in de sport’ door Stijn Corten

Bovendien geldt de Dag van de Trainer in het kader van de permanente vorming van de VZF als erkende bijscholing voor lesgevers en trainers op alle niveaus.

Klik hier voor meer info en inschrijfmogelijkheden.

VZF aanwezig op de Sports-World Beurs!

Op zondag 4 december 2016 levert de Vlaamse Zwemfederatie een bijdrage aan het vormingsprogramma van de Triathlon World Beurs in Leuven met een sessie 'Leerlijn, specifieke didactiek & methodiek crawl voor volwassenen' en een sessie 'Skill-Up your Physicals'.
VZF-leden zijn welkom en kunnen bovendien deelnemen aan een voordelig tarief (2 euro korting) mits gebruik van de code 'Sports16VZF'.


Unieke groepsaankoop Multi SkillZ, online video-database
voor VZF-trainers

Naar aanleiding van de opleiding Multi SkillZ op de Swim Conference kan je als VZF-trainer intekenen op volgende promotie via groepsaankoop: VZF-trainers betalen het eerste jaar slechts 9 euro/maand en krijgen 1 maand gratis. (Trainers betalen 11 i.p.v. 12 maanden = 99 euro het 1ste jaar) Vanaf de 13de maand betalen trainers slechts 5 euro/maand (= 60 euro/jaar vanaf het 2de jaar).

Klik hier voor meer info.

Gratis software voor droogtrainingen

Heb je al kennis gemaakt met Skill-Up? Dit softwarepakket, waarbij je fysieke programma’s voor droogtrainingen kan opmaken, wordt gratis ter ondersteuning aangeboden aan de trainers van de Vlaamse Zwemfederatie. Uitgebreide informatie, voorbeeldprogramma’s,... vind je op onze website.

Ben je geïnteresseerd? Registreer je dan vóór 15 december 2016 via deze link, voor een gratis login voor één jaar. Dit is jaarlijks gratis verlengbaar.

Extra opnames SwimAnalytics tijdens Kerstvakantie

Cadeau tip! Geef een video analyse als cadeau aan een zwemmer!

Komende Kerstvakantie zijn er tijdens de eerste vakantieweek extra opname momenten en dit dagelijks van 11u00 tot 15u00. Deze kunnen ingeboekt worden via de online kalender.

Klik hier voor meer info.

WK25m Canada

Van 6 december tot 11 december 2016 gaat het WK25m door in Windsor Canada. Dit WK zal de eerste grote wedstrijd zijn na de Olympische spelen van Rio. België zal er aan de start staan met 9 zwemmers waarvan er 7 aangesloten zijn bij de Vlaamse Zwemfederatie. In totaal staan er 13 wedstrijden op de Vlaamse deelnemers hun programma waarbij opvalt dat er een nieuwe lichting met Thomas Thijs en Lorenz Weiremans bij de 4x200m CR in actie zal treden.

Alle wedstrijden zijn te volgen via de LIVE video feed van de officiële organisator.

Nuttige info:

  • Live timing
  • Live tweets ter plaatse: @TopsportZwemfed 
© 2016 Vlaamse Zwemfederatie vzw, Burg. Maenhautstraat 100-102, 9820 Merelbeke
Tel. 09 220 53 87 - info@zwemfed.be - www.zwemfed.be
unsubscribe from this list    update subscription preferences