Copy
De Vlaamse Zwemfederatie is een unisportfederatie die de aangesloten zwemclubs, actief in recreatie- en competitiezwemmen, open water, synchro, waterpolo en schoonspringen overkoepelt.
Is deze e-mail onleesbaar? Klik hier.

VZF Nieuwsflash - synchro - n°5

Talentdag Pinkstermaandag 5 juni 2017 in Hofstade

Op Pinkstermaandag vindt de vijfde Talentdag plaats, voor meisjes geboren in 2006-2009. Leonie Cornielje (NL) zal hen trainen, met speciale aandacht voor vormspanning en extensies, wat voor veel Synchroonzwemsters nog een belangrijk aandachtspunt is om figuren goed te kunnen uitvoeren.
 
De Talenttraining met Leonie wordt ook erkend als bijscholing voor train(st)ers. Ook trainsters en juryleden (voor de beoordeling) moeten zich inschrijven.

Klik hier voor meer info en inschrijvingen.

Trainersbijscholing 'Het coachen van een wedstrijd'

Coaches en hun zwemsters moeten goed voorbereid naar een wedstrijd gaan. Op Pinkstermaandag 5 juni 2017 (Talentdag) vindt in Hofstade hierover een bijscholing plaats:
 

  1. Wedstrijdvoorbereiding: hoe werk je naar het piekmoment en hoe bereid je jouw sporters voor in deze laatste (belangrijke) periode.
  2. Het maken van een wedstrijdplan: hoe verloopt de dag, inzwemschema, voorbereiding, mentale begeleiding
  3. Jouw rol als coach (coachmap)
  4. Wedstrijdevaluatie: wat ging er goed, wat kan beter, samen met je sporter evalueren en afspraken meenemen naar de volgende nieuwe cyclus.

 Meer info en inschrijvingen via deze link vóór 17 april 2017.

EJK-team neemt deel aan het NJK

Zes zwemsters van het EJK-team nemen op 25 maart 2017 deel aan het Nederlands Juniorenkampioenschap met een duet. Voor hen een belangrijk meetmoment i.f.v. hun progressie voor het behalen van EJK limieten. We wensen Aria, Loes, Marieke, Bo, Babette en Aube veel succes!
 
Meer info over de Talentontwikkelingsplan van de Vlaamse Zwemfederatie vind je terug op onze website.

Jeugdfonds 2017

Wil jouw club voor 2017 een Gouden, Zilveren of Bronzen Kwaliteitslabel halen en hiervoor financieel ondersteund worden?

Met het Jeugdfonds Zwemsport wil de Vlaamse Zwemfederatie clubs belonen die inzetten op een kwaliteitsvolle jeugdwerking en verhoging van de sportparticipatie van de jeugd. Iedere deelnemende club moet aan een paar basisvoorwaarden voldoen en wordt beoordeeld o.b.v. beleidsmatige en sporttechnische criteria. Deze worden gestaafd door het indienen van een bewijsdossier via het online ledenbestand Assist.

Hoe hoger je scoort op de criteria, hoe hoger het kwaliteitslabel en de financiële tegemoetkoming. 
  
De beoordelingscriteria zijn licht aangepast t.o.v. vorig seizoen. Neem dus best even het reglement door. De waardering, hoeveel punten er per criteria wordt gegeven, staat nog niet vermeld. Dit zal op een later tijdstip worden meegedeeld.

Clubs die willen deelnemen of nog twijfelen, schrijven zich best online in vóór 30 maart 2017. Deze clubs houden we op de hoogte over het Jeugdfonds, de puntenverdeling enz. Later beslist je dan of de club effectief deelneemt, via het indienen van een bewijsdossier.

Bijscholing nieuwe figuren 16-17/09/2017

Tijdens het weekend van 16-17 september 2017 zal Jennifer Gray in de regio Brugge een nationale clinic geven over de nieuwe reglementeringen m.b.t. technisch figuren en technisch routines. Deze is verplicht te volgen door officials. Voor de trainers wordt hieraan een bijscholing gekoppeld.

Hou dit weekend alvast vrij, meer info via deze link. Concrete info volgt later nog.

Jury D cursus

Op zondag 3 december 2017 wordt een cursus jury D georganiseerd indien voldoende kandidaten. Geïnteresseerden kunnen zich nu reeds opgeven via deze link.

© 2017 Vlaamse Zwemfederatie vzw, Burg. Maenhautstraat 100-102, 9820 Merelbeke
Tel. 09 220 53 87 - info@zwemfed.be - www.zwemfed.be
unsubscribe from this list    update subscription preferences