Copy
Kokemuksia ensimmäisten joukossa toteutetusta Instagram-
mainoskampanjasta ja ideoita Instagram-kanavan aktivointiin.

Hei <<Etunimi>>,Tämän kuukauden vinkit keskittyvät Instagram-kuvapalveluun. Aiemmin mainosvapaassa some-palvelussa tapahtui suuri muutos, kun yrityksille avautui mahdollisuus kasvattaa näkyvyyttään maksullisesti Instagram-käyttäjien keskuudessa.

Mainonta on herättänyt keskustelua ja aktiivisempaa kommentointia, joka toisaalta on sosiaaliselle medialle ominaista toimintaa. Mainoksiin sitoutuminen on ollut huomattavasti parempaa kun verrataan mainostajan Instagram-tilin päivityksiin.
Tällä hetkellä päivityksen yhteyteen ei saa toimivaa linkkiä, joten mainosten avulla voidaan helpommin ohjata kävijöitä omiin verkkokanaviin.

Millaiset ovat tulokset ensimmäisten joukossa toteuttamastamme mainoskampanjasta? 
Julkaisimme kampanjan tuloksia blogiin, mutta kerromme sinulle tässä viestissä yksityiskohtaisempaa tietoa tuloksista ja kustannuksista.
Oletko yrityksenä läsnä suositussa kuvapalvelussa? Kuvallisen viestinnän kautta voit tuoda esiin yrityksen toimintaa ja arkea, henkilökuntaa sekä palveluita uudesta näkökulmasta, mutta parhaimmillaan Instagram toimii yrityksen suosittelijana käyttäjien jakamien kokemuksien kautta. Aloita Instagramin käyttö ja lataa maksuton opas sivuiltamme.
Lataa opas
Millaisia tuloksia saimme Instagram-kampanjalla aikaan?

Keski-Suomen OP-Kiinteistökeskuksen mainoskampanja lanseerattiin ensimmäisten joukossa heti mahdollisuuden saavuttua Suomeen. Halusimme saada Jokivillat-kohteelle näkyvyyttä sosiaalisen median kanavissa, joten mainontaa toteutettiin Instagramin lisäksi Facebookissa.

Kahden viikon mainoskampanjalla tavoitimme 9 350 Instagram-käyttäjää Keski-Suomen alueella ja mainos keräsi yhteensä 26 692 mainosnäyttöä.
Mainokseen sitoutuminen oli positiivista: 3,3 % mainoksen nähneistä oli reagoinut päivitykseen joko tykkäämällä tai klikkaamalla sivustolle ohjaavaa linkkiä. Mainokseen sitouduttiin, se keräsi tykkäyksiä eikä tämän kampanjan yhteydessä ilmennyt negatiivista kommentointia.

Mainosversioiden välillä oli eroa: Jokivillojen kylämaisessa ympäristössä otettu pihakuva sai aikaan enemmän toimintoja ja keräsi paremmin näkyvyyttä hieman alhaisempaan hintaan. Sisustuksellisempi sisäkuva sai myös hyvin näyttöjä, mutta sitoutuminen (klikkaukset + tykkäykset) ei ollut yhtä aktiivista.

Kampanjan tavoitteena oli saada kävijöitä laskeutumissivulle, joten mainoksen tavoitteeksi valittiin sivustoklikkaukset: yhden sivustoklikkauksen hinta vaihteli 0,23 € - 0,93 € välillä. Vastaavasti Facebook-mainonnalla päästiin hieman edullisempaan hintaan sivustoklikkauksien hinnan vaihdellessa 0,23 € - 0,37 €.

Kustannukset yhdestä sivustoklikkauksesta ovat Instagramissa ensimmäisen mainoskampanjan tuloksien valossa hieman FB-mainontaa korkeammat. Instagramissa on määrällisesti pienempi käyttäjäkunta ja näin ollen rajallisempi kohderyhmä. Oletuksena on, että kilpailu näkyvyydestä kiristyy ja mainonnan yleistyessä sivustoklikkausten hinnat tulevat nousemaan.
Instagram-mainontaa voidaan kohdentaa käyttäjille perustuen heidän demografisiin tietoihin (ikä, sukupuoli asuinpaikkakunta jne.) sekä tietoihin ja kiinnostuksensa kohteisiin Instagramissa ja Facebookissa ( = millaisia aiheita, sivuja ja muita käyttäjiä he seuraavat). 

Instagram-mainonnan tavoitteena voi olla liikenteen lisääminen verkkosivustolle, mobiiliapplikaation lataus tai videon katsominen. Lue lisää täältä tai kysy meiltä näkyvyyden kasvattamisesta Instagramissa.

Maksullisen näkyvyyden lisäksi on tärkeää aktivoida asiakkaita jakamaan kokemuksiaan sosiaaliseen median paikan päällä ja verkossa.

Oletko muistanut kertoa Instagram-tilistäsi esimerkiksi Facebook- tai Twitter-seuraajillesi? Hyödynnätkö Instagramin kuvavirtaa muissa verkkokanavissa? Nappaa täältä maksuttomia vinkkejä Instagram-tilisi aktivointiin ja näkyvyyden kasvattamiseen.
Ajankohtaiset vinkit some-kanavistamme
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
Website
Email
FlowHouse Oy | www.flowhouse.fi | Kilpisenkatu 9 | 40100 Jyväskylä |

Haluamme tarjota ajankohtaisia vinkkejä sosiaalisen median ja digitaalisen matkailumarkkinoinnin hyödyntämiseen. Sähköposti on tullut sinulle, koska olet tilannut oppaamme, osallistunut koulutukseemme tai olemme tehneet yhteistyötä. Jos et kuitenkaan halua viestintäämme, voit poistua listalta alla olevan linkin kautta
 
 
Email Marketing Powered by Mailchimp