Copy
Ajankohtaisia kuulumisia digimarkkinoinnin maailmasta ja kutsu Sydäntä Someen -tupareihin.
Hei <<Etunimi>>,

Tekoälyn, automatiikan ja käyttötottumuksien myötä tulleet muutokset ovat jo osittain arkipäiväämme. Marketing Festival -tapahtumassa datan hyödyntäminen ja asiakastarpeen tunnistaminen ja moniulotteinen sisältö nousivat esiin monessa puheenvuorossa: tässä tärkeimmät pointit viime viikon tapahtumasta Tsekeistä:

Kasvata asiakasymmärrystä ja hyödynnä saatavilla olevaa dataa

Nykyaikaiset välineet (yksinkertaisuudessaan maksuton Google Analytics ja erilaiset kampanjatyökalut) mahdollistavat verkkosivuston seurannan, mutta ne tarjoavat sivustovierailuiden määrän lisäksi paljon muutakin tietoa. Tässäkin kannattaa jättää ”mutuilu” vähemmälle ja määritellä tavoiteltavat kohderyhmät ja tutkia myös sitä, saavutatko asetetut tavoitteesi? Tunnistatko asiakkaan näkökulmasta ostamisen esteet?

Tarjoa sisältöä asiakkaan tarpeeseen

Tekoälyn ja automatiikan kehityksen myötä kilpailu hakukoneen parhaista paikoista on monimutkaisempaa eikä keskity vain yksittäisiin hakusanoihin vaan asiakkaan tiedon tarpeeseen. Verkkosivuston asiakaskäyttäytymiseen ja hakukoneoptimointiin on useita erilaisia työkaluja, mutta lähde liikkeelle vaikka siitä, että lisäät verkkosivustollesi Googlen Search Consolen, joka antaa hieman laajemmin tietoa siitä, mitkä hakusanat ja/tai -termit näyttävät verkkosivustosi hakutuloksissa. Analysoi sitä miten asiakkaan hakema tarve ja sisältö kohtaa? Kannattaa myös analysoida samalla kilpailijan sivustoa ja miettiä, miten voisit erottautua.

Erityisesti sosiaalisen median kanavat tarjoavat yrityksille mahdollisuuden tavoittaa käyttäjät inspiroivalla sisällöllä ja herättää kiinnostusta. Matkan tuliaisena sain vinkkejä mainoskampanjoiden toteuttamiseen, mutta usein haasteena on tarjolla olevan sisällön yksipuolisuus. Verkkosivuilla asia on usein kerrottu tekstimuodossaan, mutta miten saman asian voisi kertoa vaikka videon avulla?

Ajattele mainonta ja myynti verkossa uudella tavalla

Asiakasymmärryksen kautta voit tehostaa mainontaa ja myyntiä, mutta parhaat toimintamallit kannattaa omaksua oman toimialan näkökulmasta eikä antaa totuttujen toimintamallien estää luovaa ajattelua. Digimarkkinoinnissa ei ole olemassa pikaratkaisuja vaan se on jatkuvaa työtä: testaamista, kehittämistä, uuden omaksumista ja oppimista. Jokaisen osa-alueen optimointia: kohderyhmän tarkentamista, mainonnan ja verkkosivuston optimointia parhaiden tuloksien saavuttamiseksi.

Lue aiheesta lisää blogistamme tai
kurkkaa alla oleva kutsu tupareihimme, jossa luvassa digimarkkinoinnin tietoiskuja.

Sydäntä Someen -tuparit perjantaina 25.11.2016


Kutsumme kaikki verkostomme tuttavat Sydäntä Someen -tilaisuuteen, joka vietetään FlowHousen tupareiden merkeissä 25.11.2016 klo 12-16. Kaikille avoimessa tilaisuudessa mm. kuulumisia ja uusimpia vinkkejä digimarkkinointiin Marketing Festival -tapahtumasta Tsekeistä (Viime vuoden vinkkejä löydät täältä), tietoiskuja digitaalisesta asiakaskokemuksesta sekä some-kanavien viimeisimmistä muutoksista. Nopeimmille halukkaille luvassa myös yrityskohtaisia tapaamisia digimarkkinoinnin kehittämisestä ja hakukonenäkyyden parantamisesta. 
Julkaisemme tarkemman ohjelman ja ilmoittautumisen marraskuun alussa.
Kannattaa jo nyt liittyä mukaan Facebook- tapahtumaan.
 

Ajankohtaiset vinkit digimarkkinointiin blogistamme:


Instagram yritysprofiili - enemmän tietoa seuraajistasi.
 
Muuta yrityksen käytössä olevan Instagram-tilin yritystiliksi. Tämän muutoksen myötä saat Instagram-tilillesi käyttöösi yritys-/organisaatio-käyttäjille suunnattuja ominaisuuksia: tietoa seuraajiesi sitoutuneisuudesta sekä päivityksien toimivuudesta, statistiikkaa nykyisistä seuraajistasi. Käyttäjätilin tiedot pysyvät ennallaan (seuraajamäärä, julkaisut). Lue ohjeet tilin käyttöönottoon >>

Facebook-mainontaa on helppo toteuttaa, mutta helppoudessa piilee myös kääntöpuoli, joka saattaa johtaa tehottomaan mainontaan. Lue lisää siitä, mitkä tekijät vaikuttavat mainonnan tehokkuuteen ja mainonnan hintaan>>
Verkkopalvelujen määrän kasvaessa kilpailu näkyvyydestä ja sitä myöten sivulla vierailevista matkailijoista kasvaa. Toinen palveluntarjoaja on mahdollisesti vain yhden klikkauksen päässä. Toki tiedonmäärän kasvaessa myös valinnanvaikeus kasvaa. Onneksi matkailuyritys voi edesauttaa valintaa huolehtimalla hyvästä käyttäjäkokemuksesta omilla verkkosivuillaan. Lukaise 10 kohtaa verkkosivun sisällön tarkistukseen! 
 
Suosittelumarkkinoinnin merkitys korostuu jokaisella toimialalla, sillä kuluttajat hyödyntävät yhä enemmän toisten kuluttajien kokemuksia tehdessään omia ostopäätöksiään. Mitä suosittelumarkkinointi matkailualalla voi olla? UGC eli user-generated content on matkailijan tuottamaa sisältöä (esim. kuvat, blogiteksti, arvostelu) vierailemastaan kohteesta ennen matkaa, matkan aikana ja sen jälkeen. Lue blogista vinkit asiakkaiden aktivointiin ja suosittelumarkkinointiin >>
Ajankohtaiset vinkit some-kanavistamme
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
Website
Email
FlowHouse Oy | www.flowhouse.fi | Gummeruksenkatu 9 b 9 | 40100 Jyväskylä |

Haluamme tarjota ajankohtaisia vinkkejä sosiaalisen median ja digitaalisen matkailumarkkinoinnin hyödyntämiseen. Sähköposti on tullut sinulle, koska olet tilannut oppaamme, osallistunut koulutukseemme tai olemme tehneet yhteistyötä. Jos et kuitenkaan halua viestintäämme, voit poistua listalta alla olevan linkin kautta
 
 
Email Marketing Powered by Mailchimp