Copy
Oletko varmistanut, että markkinoinnille asetetut
tavoitteet voivat toteutua?
Hei <<Etunimi>>,

Digitaalinen markkinointi kasvattaa jatkuvasti osuuksia markkinointibudjeteista. Ei riitä, että mainostamiseen varattuja euroja siirretään verkkoon, vaan kokonaisuutta tulee tarkastella paremman asiakaskokemuksen näkökulmasta. Yrityksen digitaalinen läsnäolo vaatii usean osa-alueen (digitaalinen & perinteinen markkinointi, sosiaalisen median kanavat, verkkosivut) saumatonta yhteistyötä, jotta saat markkinointipanostuksillesi vastinetta. Jos haluat kehittää markkinointiasi verkossa, kannattaa ottaa huomioon nämä 5 (+1) vinkkiä:

Vinkki #1: Oletko määritellyt verkkosivustollesi tavoitteet?

Mitä haluat saada verkkosivustollasi aikaan? Verkkokauppiaan tavoite on selkeä, mutta millaiset tavoitteet voisit asettaa verkkosivustollesi ilman verkkokauppaa? Onko sivustosi tavoitteena tiedottaa toiminnastasi? Vai voisitko kerätä verkkosivustosi avulla potentiaalisia asiakkaita markkinointiviestintäsi vastaanottajiksi, palvelemaan houkuttelevalla ja personoidulla sisällöllä ja kasvattamaan sitä kautta myyntiäsi?
 
Vinkki #2: Ohjaatko asiakkaitasi verkkosivustollesi?

Jos potentiaalinen asiakkaasi etsii aktiivisesti tietoa, löytääkö hän verkkosivustosi hakukoneesta? Verkkosivustostasi ei ole hyötyä liiketoiminnallesi, jos siellä ei käy ketään. Voit parantaa verkkosivustosi näkyvyyttä hakukoneessa hakukonemainonnalla tai hakukoneoptimoinnilla. Entä oletko kokeillut some-kanavien ylläpitämisen lisäksi kustannustehokasta sosiaalisen median mainontaa? Mainonnan muotoa, jota voi kohdentaa hyvinkin tarkkaan eri kohderyhmille ja aiheesta jo kiinnostuneille, kuten verkkosivustollasi vierailleille käyttäjille. Jos olet saanut mainonnalla kasvatettua sivustosi kävijämäärää, ovatko kävijät vain lukuja verkkosivustosi tilastoissa? Jatka siis vinkkeihin 3-5.
 
Vinkki #3: Tiedätkö, mitä verkkosivustollasi tapahtuu?

Termi konversio on tuttu digimarkkinoinnin asiantuntijoille, mutta tiedätkö mitä se tarkoittaa? Konversiolla seurataan sivustollesi asetettuja tavoitteita. Konversiolla mitataan niitä toimintoja, joita haluat asiakkaidesi tekevän verkkosivustollasi (mm. osto verkkokaupasta, tarjouspyyntö, yhteydenotto, uutiskirjeen tilaus jne.). Analytiikan avulla saat selville, mitkä markkinointitoimenpiteet ovat tehokkaita ja kuinka moni mainoksen nähneistä on lopulta konvertoitunut asiakkaaksi tai liidiksi. Lisää siis ensimmäisenä verkkosivustollesi seurantatyökalu (esimerkiksi Google Analytics).

Vinkki #4: Teetkö ostamisen helpoksi?

Puhutteleeko verkkosivuston sisältö kohderyhmääsi kuuluvia asiakkaita vai onko sisältö liian yleisellä tasolla? Rakenna erilaisia kohderyhmäkohtaisia laskeutumissivuja, joiden sisältö vastaa paremmin kohderyhmäsi kiinnostuksen kohteisiin ja tarpeisiin. Laskeutumissivun tavoitteena on saada aikaan tavoitteesi mukainen toiminto. Ohjaa kohdennetulla mainonnalla laskeutumissivulle ja saat todennäköisesti aikaan parempaa tulosta ja konversioita.

Vinkki #5: Miten palvelet asiakkaitasi paremmin verkossa?

Oletko kuullut markkinoinnin automaatiosta? Voit aloittaa markkinoinnin automatisoinnin pienin askelin ilman suuria kustannuksia. Samalla keräät verkkosivujesi kautta potentiaalisia asiakkaita, joita voit ohjata houkuttelevan sisällön avulla kohti ostotapahtumaa. Eikö olisi parempi, että sivustosi tuottaa sinulle asiakkaita pelkän tiedottamisen sijaan?

Hetkinen! Tekstissä mainittiin myös kuudes vinkki. Halutko tietää, miten saat käytännössä enemmän irti digimarkkinoinnistasi? Kuudennen vinkin löydät täältä >>
Kehitä osaamistasi nykyaikaisen markkinoinnin toteuttamiseen. Pysyt ajan tasalla jatkuvasti muuttuvien työkalujen osalta ja saat vinkkejä houkuttelevan sisällön tuottamisesta sosiaaliseen mediaan soveltuvin keinoin. Järjestämme Jyväskylässä digimarkkinoinnin ja sosiaalisen median koulutuksia. Marraskuussa järjestämme mm. Instagram-koulutuksen, jonne muutama paikka vielä vapaana.
Viimeisimmät vinkit digimarkkinointiin blogistamme:

Miten varmistat yrityksen verkkosivuille parhaan näkyvyyden Googlen hakukoneessa?

Tutustu Instagramin käyttöä tehostaviin sovelluksiin, joilla sisältösi erottuu seuraajiesi kuvavirrassa.

Ajankohtaiset vinkit some-kanavistamme
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
Website
Email
FlowHouse Oy | www.flowhouse.fi | Kilpisenkatu 9 | 40100 Jyväskylä |

Haluamme tarjota ajankohtaisia vinkkejä sosiaalisen median ja digitaalisen matkailumarkkinoinnin hyödyntämiseen. Sähköposti on tullut sinulle, koska olet tilannut oppaamme, osallistunut koulutukseemme tai olemme tehneet yhteistyötä. Jos et kuitenkaan halua viestintäämme, voit poistua listalta alla olevan linkin kautta
 
 
Email Marketing Powered by Mailchimp