Copy

Augustus 2015

Nieuwe Edge 1000 Explore van Garmin
EEN GPS-SYSTEEM VOOR TOER- EN AVONTUURLIJKE FIETSERS


Garmin, de wereldleider in draagbare gps-navigatie, kondigt de lancering aan van de Edge 1000 Explore, een gebruiksvriendelijk gps-systeem voor fietsers, dat wordt geleverd met specifieke points of interest en kaarten voor fietsers. De Edge 1000 Explore is de ideale oplossing voor toerritten van één dag of voor langere avontuurlijke ritten. Het systeem is voorzien van kaarten die specifiek werden gerouteerd voor fietsers – zowel voor op de weg als over paden. Verdere functies zijn de berekening van de hoogteverschillen, de weergave van specifieke points of interest en de mogelijkheid om plaatsen aan de hand van het adres op te zoeken.
Met de Edge 1000 Explore kunt u ook nieuwe routes ontdekken: het enige wat u hiervoor moet doen, is een startpunt specificeren en een afstand invoeren. Daarna krijgt u tot drie verschillende fietsparcours voorgeschoteld. En voor uw veiligheid is de Edge 1000 Explore het eerste gps-systeem van Garmin waarin het ongevallendetectiesysteem1 geïntegreerd is en de compatibiliteit met ons Varia-systeem voorzien is.

 
“Dankzij de geavanceerde navigatiefuncties van onze nieuwe Edge 1000 Explore kunt u voortaan zonder zorgen de avonturier in u naar boven halen”, verklaart Dan Bartel, de Vice-President van Garmin, die verantwoordelijk is voor de wereldwijde verkoop. “Dit compleet nieuwe gps-systeem van Garmin voor fietsen bestaat onder meer uit kaarten en specifieke points of interest en uit innoverende functies die de veiligheid van de fietsers op een veel hoger niveau brengen.”
 
Met de Edge 1000 Explore kunnen de fietsers parcours volgen die ‘on demand’ door het toestel werden uitgestippeld, of routes volgen die ze zelf hebben bedacht. Wanneer ze een startpunt en een afstand hebben gespecificeerd, berekent de functie ‘lusparcours’ tot drie fietsparcours, waar de fietsers dan een keuze kan uit maken. Het is ook mogelijk om zijn eigen route rechtstreeks op het toestel uit te stippelen door middel van de kaart en de vooraf geladen points of interest. Ten slotte wordt de mogelijkheid geboden om een route uit te stippelen of via Garmin ConnectTM of externe applicaties een bestaand parcours te downloaden.
 
De Edge 1000 Explore is ook het eerste gps-systeem voor fietsers dat via een ingebouwde versnellingsmeter met de ongevallendetectiefunctie uitgerust is. De Edge 1000 Explore kan indien nodig automatisch of manueel contact opnemen met de hulpdiensten. Het toestel is ook compatibel met ons Varia-systeem, dat bestaat uit een combinatie van enerzijds een radar die van achteren naderende voertuigen detecteert en anderzijds intelligente koplampen.
Dit zijn twee functies die helpen om een veiliger omgeving te creëren voor de fietsers, waardoor ze rustiger van hun rit kunnen genieten.
 
De Edge 1000 Explore is uiteraard compatibel met onze ANT+-sensoren, waarmee u niet alleen uw vermogen, uw trapcadans en uw hartslag kunt meten, maar waarmee u ook onze VIRB actiecamera kunt bedienen.
 
De Edge 1000 Explore is aangepast voor gebruik in alle mogelijke weersomstandigheden – in de regen2 of in de volle zon – en is daarvoor onder meer uitgerust met een groot capacitief 3” aanraakscherm met hoge resolutie, waarvan de helderheid zich aan het omgevingslicht aanpast. De autonomie bedraagt in sommige gevallen 15 uur en het toestel is compatibel met GPS en GLONASS, waarmee de satellietsignalen sneller kunnen worden opgevangen.
 
Wanneer de Edge 1000 Explore gepaird is met een Bluetooth-compatibele smartphone met de Garmin Connect Mobile-applicatie, biedt hij nog meer mogelijkheden, zoals de Live Tracking-functie, de mogelijkheid om te worden verwittigd bij telefoonoproepen en sms-berichten, de mogelijkheid om gegevens op sociale netwerken te sharen, het weerbericht te bekijken en om draadloos parcours te versturen en te ontvangen.
 
De Edge 1000 Explore zal tijdens het derde trimester van 2015 verkrijgbaar zijn voor de adviesprijs van € 449,99.
 
 
1 Met een compatibele smartphone. Zie Garmin.com/BLE voor de lijst.
2 Dichtheid IPX7; bestand tegen 30 minuten onderdompeling in water op 1 m diepte.

 

Voor meer informatie over onze producten : www.garmin.be

 
Contactpersoon voor de pers :
Gilles Cogneau : +32 495 23 94 25 / gcogneau@cayenne.be
 
Bij GARMIN Belux
Nicolas Coppens : info@garmin.be

Download high res. beelden (jpg)
Download volledig persbericht (pdf)
Download volledig persbericht (doc)


Over Garmin International Inc
Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen. Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.

Opmerking over de toekomstgerichte verklaringen
Dit bericht bevat aankondigingen met betrekking tot toekomstige acties van Garmin Ltd. en haar onderneming. Alle aankondigingen met betrekking tot de prognoses voor lanceringen en de datums die voorzien zijn voor de beschikbaarheid van de producten van de ondernemingen zijn toekomstgerichte aankondigingen. Die aankondigingen zijn gebaseerd op de huidige prognoses voor het productiebeheer. Het is mogelijk dat de toekomstige omstandigheden en gebeurtenissen die in dit bericht worden aangekondigd, zich niet voordoen. Het is ook mogelijk dat de reële resultaten feitelijk verschillen omwille van bekende of onbekende risicofactoren en onzekerheden die Garmin kunnen beïnvloeden, met inbegrip van (maar niet beperkt tot) de risicofactoren die vermeld zijn in het Beheersrapport op Formulier 10-K voor het jaar dat op 29 december 2007 werd afgesloten en dat door Garmin bij de ‘Securities and Exchange Commission’ werd geregistreerd (bestand nr. 0-31983). Op www.garmin.com/aboutGarmin/invRelations/finReports.html kan een kopie van het Formulier 10-K van Garmin worden gedownload. Er kan geen enkele geldigheid van een toekomstgerichte aankondiging worden gewaarborgd. De toekomstgerichte aankondigingen vormen slechts prognoses op de datum van hun bekendmaking en Garmin is in geen enkel opzicht verplicht om welke update of revisie dan ook van die aankondigingen te publiceren - ongeacht of ze het gevolg zijn van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of eender welke andere reden.


©2010 Garmin Ltd. or its subsidiaries. All rights reserved.