Copy

Februari 2016

Drie nieuwe gps-systemen van Garmin voor motorfietsen
WANNEER TECHNOLOGISCHE INNOVATIE VOOR NOG MEER RIJPLEZIER ZORGT.


Belangrijkste kenmerken: 
  • Garmin Adventurous Routing: voorstellen van toerroutes over bochtige en heuvelachtige wegen
  • Round Trip: planning en sharen van routes
  • Kaarten en real time verkeersinformatie levenslang gratis verkrijgbaar
  • Waarschuwing voor gevaarlijke zones
  • Garmin Rider Alerts: gevaarlijke bochten, spoorwegovergangen, overstekend wild, verkeerslichten,…
  • Controle van de muziek van de smartphone vanaf het scherm van het gps-systeem 
Garmin lanceert vandaag de zūmo 345LM, 395LM en 595LM gps-systemen voor motorfietsen. De nieuwkomers zijn uitgerust met de nieuwe Garmin Adventurous Routing-functie en bieden motorrijders de mogelijkheid om de mooiste bochtige en heuvelachtige wegen in Europa te ontdekken. 
 
De stevige en waterdichte gps-systemen zijn uitgerust met een aanraakscherm dat ook met handschoenen aan kan worden bediend. Bovendien zijn de toestellen bestemd tegen benzinespatten en slechte weersomstandigheden. De zūmo 345LM en 395LM zijn uitgerust met een 11 cm groot antireflecterend aanraakscherm; de zūmo 595LM wordt zelfs aangeboden met een 13 cm groot scherm, waarop de gegevens nog duidelijker zichtbaar zijn.
 
Wanneer ze met een compatibele smartphone of een MP3 player verbonden zijn, bieden de 345LM en de 395LM de motorrijders de mogelijkheid om hun muziek via Bluetooth® vanaf hun gps-systeem te controleren en te beluisteren zonder dat ze daarvoor hun handschoenen moeten uittrekken. De 595 is bovendien uitgerust met de Spotify-app. Alle modellen laten ook toe om telefoonoproepen te ontvangen en te versturen zonder dat de motorrijder met één hand het stuur moet loslaten of zijn blik van de weg moet afwenden. Een veilig gevoel…
 
Aangezien motorrijders kwetsbaar zijn, bouwde Garmin ook de nieuwe Rider Alerts-functie in het toestel in, die hen waarschuwt voor gevaarlijke bochten, spoorwegovergangen, zones met scholen,…
 
Met de zūmo 595LM kunt u ook smart notifications (sms, sociale netwerken, voice messages) vanaf een smartphone ontvangen en ze lezen of beluisteren zonder dat u uw helm hoeft af te nemen.
 
Dit exclusieve gps-systeem biedt ook een waarschuwingsservice voor mobiele risicozones en real time verkeersinformatie (gratis via de Smartphone Link-app).
Bij de drie modellen krijgt u ook levenslang gratis updates van de kaarten van Europa en specifieke inlichtingen voor motorrijders, zoals de contactgegevens van accessoirespecialisten, officiële motordealers enz.
 
Dankzij de nieuwe LiveTrack-functionaliteit ten slotte kunnen motorrijders hun routes sharen, zodat ze op ieder moment door hun naasten kunnen worden gevolgd en worden gelokaliseerd.
 
En dat is nog niet alles
De nieuwe zūmo-reeks is compatibel met de VIRB-actiecamera’s van Garmin (die afzonderlijk worden verkocht), waardoor opnamen vanaf het scherm kunnen worden gestart en stopgezet. Bovendien kunnen motorrijders na montage van het (afzonderlijk verkochte) TPMS bandenspanningscontrolesysteem de bandenspanning van hun motorfiets vanaf het scherm van de zūmo aflezen.
 
Tarieven en beschikbaarheid
Voor de zūmo 345 en 395LM geldt een adviesprijs van respectievelijk € 499,99 en € 599,99. Voor de zūmo 595LM ligt die prijs op € 749,99. Het nieuwe assortiment zal vanaf april 2016 in de handel verkrijgbaar zijn. Meer informatie over deze nieuwe modellen vindt u op garmin.com/zumo.
 
Persbericht downloaden
Afbeeldingen in hoge resolutie downloaden

Voor meer informatie over onze producten : www.garmin.be
 
Contactpersoon voor de pers :

Gilles Cogneau : +32 (0)495 23 94 25 / gcogneau@cayenne.be
 
Bij GARMIN Belux
Nicolas Coppens : info@garmin.be
 
 
Over Garmin International Inc.
Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen. Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.
 
Opmerking over de toekomstgerichte verklaringen
Dit bericht bevat aankondigingen met betrekking tot toekomstige acties van Garmin Ltd. en haar onderneming. Alle aankondigingen met betrekking tot de prognoses voor lanceringen en de datums die voorzien zijn voor de beschikbaarheid van de producten van de ondernemingen zijn toekomstgerichte aankondigingen. Die aankondigingen zijn gebaseerd op de huidige prognoses voor het productiebeheer. Het is mogelijk dat de toekomstige omstandigheden en gebeurtenissen die in dit bericht worden aangekondigd, zich niet voordoen. Het is ook mogelijk dat de reële resultaten feitelijk verschillen omwille van bekende of onbekende risicofactoren en onzekerheden die Garmin kunnen beïnvloeden, met inbegrip van (maar niet beperkt tot) de risicofactoren die vermeld zijn in het Beheersrapport op Formulier 10-K voor het jaar dat op 29 december 2007 werd afgesloten en dat door Garmin bij de ‘Securities and Exchange Commission’ werd geregistreerd (bestand nr. 0-31983). Op www.garmin.com/aboutGarmin/invRelations/finReports.html kan een kopie van het Formulier 10-K van Garmin worden gedownload. Er kan geen enkele geldigheid van een toekomstgerichte aankondiging worden gewaarborgd. De toekomstgerichte aankondigingen vormen slechts prognoses op de datum van hun bekendmaking en Garmin is in geen enkel opzicht verplicht om welke update of revisie dan ook van die aankondigingen te publiceren - ongeacht of ze het gevolg zijn van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of eender welke andere reden.
 
©2015 Garmin Ltd. or its subsidiaries. All rights reserved.