Copy

Juni 2016


GARMIN VERSNELT ONTWIKKELING VAN ZIJN WEARABLES


Garmin onthulde vandaag nieuwe belangrijke informatie, die de toonaangevende positie van de onderneming op de markt van de ‘wearables’ bevestigt.
 
3 KERNCIJFERS:
  • 20 miljoen producten verkocht
  • meer dan 15 miljoen actieve gebruikers
  • van wie alleen al in 2015 5 miljoen nieuwe gebruikers
     

Sinds de introductie van zijn eerste gps-horloge voor hardlopers in 2003 (de Forerunner 201) is Garmin uitgegroeid tot een van de pioniers op de markt van de ‘wearables’. Sindsdien heeft het merk wereldwijd al meer dan 20 miljoen exemplaren van die producten verkocht. Binnen de strategie die dit mogelijk heeft gemaakt, is een centrale rol weggelegd voor producten die werden ontworpen voor consumenten die er hun sportieve prestaties willen mee meten (lopen, fietsen, golfen, zwemmen, wandelen…) of die er hun levenskwaliteit willen mee verbeteren door hun dagelijkse activiteiten te volgen.
 
Cliff Pemble, de Algemene Directeur van Garmin, verklaarde bij het bekendmaken van het nieuws: “De dynamiek die Garmin op gang heeft gebracht op de markt van de ‘wearables’,vormt een duidelijk bewijs van het feit dat wij ons op kernproducten willen richten. We zijn ervan overtuigd dat het beoefenen van een hele reeks activiteiten gemakkelijker is geworden dankzij het gebruik van ‘wearables’. Dat is de reden waarom we toestellen op de markt brengen die steeds krachtiger en steeds gebruiksvriendelijker zijn.” 

Naast zijn heel actieve productlanceringsbeleid ontwikkelde Garmin de afgelopen 11 jaar ook Garmin Connect™, zijn platform waar tegenwoordig meer dan 15 miljoen gepassioneerde gebruikers actief op zijn. In 2015 groeide hun aantal nog op een explosieve manier met 5 miljoen nieuwkomers. De site wordt voortaan uitgebreid naar de Garmin Connect™ Mobile-app, waarmee gebruikers al hun prestaties kunnen archiveren, opslaan en analyseren. Ze kunnen hun resultaten ook sharen met vrienden en familie, hun gegevens vergelijken en sinds kort ook genieten van gepersonaliseerd advies dankzij de nieuwe Garmin Insights-service. De uitbreiding van het aanbod gebeurde ook vaak in samenwerking met toonaangevende spelers uit de fitness community, zoals Nike, Strava, MyFitnessPal en MapMyFitness.
 
Het Connect IQ™-platform, een nieuwe service die amper twee jaar geleden werd gelanceerd, biedt gebruikers de mogelijkheid om hun Garmin-toestel op ontelbare manieren te individualiseren met behulp van externe apps zoals schermachtergronden, kaarten, weersvoorspellingen, geïndividualiseerde gegevensvelden, widgets,… Connect IQ rondde onlangs de kaap van de 10 miljoen gedownloade apps.
 
Garmin is sinds zijn oprichting in 1989 de pionier op de gps-navigatiemarkt en een innoverende marktspeler op het vlak van draadloze toepassingen en ‘connected’ toestellen. Garmin is in talrijke sectoren actief, zoals de sportwereld, de autosector, de gezondheids- en wellnesswereld, de sector van de buitenactiviteiten, in diverse watersportdisciplines en in de luchtvaartsector.  

Download volledig persbericht (doc)
Download volledig persbericht (pdf)
Download high res. beelden (jpg)

Voor meer informatie over onze producten : www.garmin.be
 
Contactpersoon voor de pers :
Gilles Cogneau : +32 (0)495 23 94 25 / gcogneau@cayenne.be
 
Bij GARMIN Belux
Nicolas Coppens : info@garmin.be
 
 
Over Garmin International Inc.
Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen. Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.
 
Opmerking over de toekomstgerichte verklaringen
Dit bericht bevat aankondigingen met betrekking tot toekomstige acties van Garmin Ltd. en haar onderneming. Alle aankondigingen met betrekking tot de prognoses voor lanceringen en de datums die voorzien zijn voor de beschikbaarheid van de producten van de ondernemingen zijn toekomstgerichte aankondigingen. Die aankondigingen zijn gebaseerd op de huidige prognoses voor het productiebeheer. Het is mogelijk dat de toekomstige omstandigheden en gebeurtenissen die in dit bericht worden aangekondigd, zich niet voordoen. Het is ook mogelijk dat de reële resultaten feitelijk verschillen omwille van bekende of onbekende risicofactoren en onzekerheden die Garmin kunnen beïnvloeden, met inbegrip van (maar niet beperkt tot) de risicofactoren die vermeld zijn in het Beheersrapport op Formulier 10-K voor het jaar dat op 29 december 2007 werd afgesloten en dat door Garmin bij de ‘Securities and Exchange Commission’ werd geregistreerd (bestand nr. 0-31983). Op www.garmin.com/aboutGarmin/invRelations/finReports.html kan een kopie van het Formulier 10-K van Garmin worden gedownload. Er kan geen enkele geldigheid van een toekomstgerichte aankondiging worden gewaarborgd. De toekomstgerichte aankondigingen vormen slechts prognoses op de datum van hun bekendmaking en Garmin is in geen enkel opzicht verplicht om welke update of revisie dan ook van die aankondigingen te publiceren - ongeacht of ze het gevolg zijn van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of eender welke andere reden.
 
©2015 Garmin Ltd. or its subsidiaries. All rights reserved.