Copy

Juli 2015


Maak de competitiegeest in u wakker met de Garmin Edge 520: het eerste gps-systeem voor fietsen met geïntegreerde strava- en live- segmenten
 

Garmin kondigt vandaag de lancering aan van de Edge 520, een oplossing die een hele reeks geavanceerde analysefunctionaliteiten biedt en die de gebruiker toelaat om zich in real time te meten op parcours die door andere fietsers werden uitgestippeld. 
 
  • Eerste gps-systeem voor fietsen met sportieve uitdagingen in real time op basis van parcours van de Strava- en Garmin Connect-applicaties
  • Berekening van de tijden die in de verschillende zones werden doorgebracht
  • Functionele vermogensdrempel vermogen waarbij de uithoudingscapaciteit maximaal is
  • VO2 max-functie en berekening van de recuperatietijd  
  • Cycling Dynamics geavanceerde analyse van de trapbewegingen met de VectorTM of VectorTM2 vermogensmeters
  • Onlinefuncties: opvolging in real time, Smart Notifications, sharen van gegevens... 
De nieuwe Garmin Edge 520, een van de meest innoverende, lichte en compacte gps-systemen voor fietsen die op de markt beschikbaar zijn, is uitgerust met een kleurenscherm met hoge resolutie en een hele reeks online functionaliteiten die voor een groter gebruiksgemak zorgen.

Dan Bartel, de Vice President van Garmin die verantwoordelijk is voor de internationale verkoop, verklaarde naar aanleiding van het nieuws:Met gepaste trots kondigen we u de lancering van de Edge 520 en ons partnership met Strava aan. De Edge 520 pakt uit met nieuwe technologische ontwikkelingen voor fietsers en biedt hen daarmee toegang tot de meest recente functies voor trainingsdoeleinden.

Geavanceerde gegevens en uitdagingen
De Garmin Edge 520-producten zijn de enige gps-systemen voor fietsen waarmee de gebruikers de Strava-parcours in real time kunnen volgen. Op die manier kunnen ze de segmenten van hun parcours rechtstreeks vanaf Strava naar hun Edge 520 versturen en gegevens in real time ontvangen. Ook de Edge 1000, de Edge 810 en de Edge 510 zullen de Strava-segmenten in real time kunnen weergeven na een update die gepland is voor het derde kwartaal van 2015.

De Edge 520 biedt ook een nieuwe geavanceerde functie waarmee het vermogen en de prestaties kunnen worden geanalyseerd. Op basis van die gegevens kan de gebruiker zijn trainingsprogramma optimaliseren. De geavanceerde gegevens omvatten de berekening van de tijd die in de verschillende zones werd doorgebracht, de functionele vermogensdrempel (het vermogen waarbij de uithoudingscapaciteit maximaal is), de opvolging in kilowattuur, een schatting van de VO2 max-waarde, tips over de recuperatie en Cycling Dynamics (analyse van de pedaalslag – met behulp van de Vector™ of Vector™2 vermogensmeters). Die gegevens bezorgen de fietsers nieuwe elementen waarmee ze onder meer hun positie op de fiets en de kwaliteit van hun traptechniek kunnen verbeteren.
 
Uitzonderlijke weergave en online functionaliteiten
In de aerodynamisch gevormde Edge 520 is een high definition kleurenscherm van 5,8 cm ingewerkt met het oog op een optimale zichtbaarheid. Het toestel is compatibel met de GPS- en GLONASS-satellietsystemen en beschikt in sommige omstandigheden over een autonomie van 15 uur. De Edge 520 is ook compatibel met de Shimano Di2-systemen en de standaard ANT+-sensoren (vermogensmeters, hartslagmeters, snelheids- en pedaalcadanssensoren, het nieuwe assortiment Varia-waarschuwingssystemen en de on-board camera’s van de VIRB-reeks).
De Edge 520 kan ook op een ANT+-compatibele hometrainer worden aangesloten voor de weergave en de controle van de gegevens en van het apparaat.


Wanneer hij via Bluetooth met apparaten zoals een smartphone of een tablet wordt verbonden, verstuurt de Edge 520 onmiddellijk activiteitenverslagen naar de Garmin Connect-applicatie, waardoor de gebruiker zijn gegevens snel kan sharen op sociale netwerken en de rit kan analyseren. Dankzij de Livetrack opvolgingsfunctie kan hij zijn prestaties op het parcours ook in real time met zijn naasten sharen. LiveTrack is een ook veiligheidsvoorziening voor fietsers die op hun eentje rijden.

Met de Smart Notifications-functie ten slotte kunnen de sms-berichten, binnenkomende telefoonoproepen en andere gegevens vanaf de smartphone worden weergegeven. De Edge 520 biedt ook de mogelijkheid om parcours van Garmin Connect te downloaden en ze aan de hand van het apparaat te volgen.
 
De Edge 520 zal vanaf het derde kwartaal van 2015 tegen een adviesprijs van 299 (incl. btw) te koop worden aangeboden (of 379 (incl. btw) voor het pack, dat verder nog een hartslagmeterriem, een cadansmeter voor de pedaalslag en een snelheidssensor bevat). De fietsen van het Cannondale-Garmin team worden met dit gps-systeem de weg opgestuurd – onder meer tijdens de Ronde van Frankrijk van 2015.Garmin is al meer dan een kwarteeuw lang de pionier op de markt van de gps-navigatiesystemen en een innoverende speler in het segment van de draadloze toepassingen en verbonden apparaten. Garmin is op meerdere markten actief, waaronder sport, auto, gezondheid en welzijn, buitenrecreatie, zeevaart en luchtvaart. 

 
Voor meer informatie over onze producten : www.garmin.be

 
Contactpersoon voor de pers :
Gilles Cogneau : +32 495 23 94 25 / gcogneau@cayenne.be
 
Bij GARMIN Belux
Christian Nève : info@garmin.be

Download high res. beelden (jpg)
Download volledig persbericht (pdf)
Download volledig persbericht (doc)


Over Garmin International Inc
Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen. Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.

Opmerking over de toekomstgerichte verklaringen
Dit bericht bevat aankondigingen met betrekking tot toekomstige acties van Garmin Ltd. en haar onderneming. Alle aankondigingen met betrekking tot de prognoses voor lanceringen en de datums die voorzien zijn voor de beschikbaarheid van de producten van de ondernemingen zijn toekomstgerichte aankondigingen. Die aankondigingen zijn gebaseerd op de huidige prognoses voor het productiebeheer. Het is mogelijk dat de toekomstige omstandigheden en gebeurtenissen die in dit bericht worden aangekondigd, zich niet voordoen. Het is ook mogelijk dat de reële resultaten feitelijk verschillen omwille van bekende of onbekende risicofactoren en onzekerheden die Garmin kunnen beïnvloeden, met inbegrip van (maar niet beperkt tot) de risicofactoren die vermeld zijn in het Beheersrapport op Formulier 10-K voor het jaar dat op 29 december 2007 werd afgesloten en dat door Garmin bij de ‘Securities and Exchange Commission’ werd geregistreerd (bestand nr. 0-31983). Op www.garmin.com/aboutGarmin/invRelations/finReports.html kan een kopie van het Formulier 10-K van Garmin worden gedownload. Er kan geen enkele geldigheid van een toekomstgerichte aankondiging worden gewaarborgd. De toekomstgerichte aankondigingen vormen slechts prognoses op de datum van hun bekendmaking en Garmin is in geen enkel opzicht verplicht om welke update of revisie dan ook van die aankondigingen te publiceren - ongeacht of ze het gevolg zijn van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of eender welke andere reden
©2010 Garmin Ltd. or its subsidiaries. All rights reserved.