Copy

Juli 2016


Edge 820 en Edge Explore 820
TWEE NIEUWE FIETSCOMPUTERS VAN GARMIN

 

Garmin kondigt de introductie aan van de Edge 820 en de Edge Explore 820. De twee nieuwe fietscomputers zijn niet alleen compact en licht, maar bovendien zijn ze uitgerust met een nieuwe dedicated cartografie en met GroupTrack1, een ‘connected’ functie waarmee de posities van meerdere fietsers gelijktijdig op het scherm van het gps-systeem kunnen worden weergegeven.


BELANGRIJKSTE KENMERKEN:
  • Nieuwe GroupTrack volgfunctie
  • HD kleurenaanraakscherm met omgevingslichtsensor
  • Connect IQ™ compatibel
  • Nieuwe vooraf geïnstalleerde Garmin Cycle Map-cartografie
  • Ongevaldetectie met waarschuwing
  • Barometrische hoogtemeter
  • Nieuwe VO2 Max prestatiegegevens, stress score, Strava segmenten, geavanceerde Cycling Dynamics… (alleen bij Edge 820)
 
GroupTrack

Dankzij deze nieuwe unieke functionaliteit blijven fietsers voortaan in real time met elkaar verbonden. Of men nu alleen of in het peloton meerijdt, ieder lid van de groep kan de posities van de andere rijders op het scherm van het gps-systeem volgen. En bij een ongeval worden de contactpersonen dankzij een detectiesysteem automatisch op de hoogte gebracht van de positie van de fietser die zich in moeilijkheden bevindt.

 
Cartografische functionaliteiten

De Edge 820, die met de nieuwe dedicated Garmin Cycle Map cartografie uitgerust is, biedt de gebruiker de mogelijkheid om routes te berekenen, heen- en terugparcours uit te stippelen en ritten te plannen. De specifieke cartografie omvat ook een groot aantal ‘points of interest’, die aangepast zijn aan het fietsen, de fietspaden en de rijstroken die voor fietsers voorbehouden zijn.

 
Dan Bartel, Vice-president van Garmin, die verantwoordelijk is voor de wereldwijde verkoop, verklaarde naar aanleiding van de presentatie: “We zijn heel blij dat we met de Edge 820 en de Edge Explore 820 twee nieuwe innoverende producten kunnen voorstellen die ons uitgebreide aanbod specifieke apparaten voor fietsers aanvullen. Deze fiets-gps-systemen vertegenwoordigen een totaalaanbod functionaliteiten die fietsers de mogelijkheid bieden om hun activiteitsgegevens op te volgen in functie van hun behoeften en hun wensen – hetzij om hun snelheid en hun prestaties te optimaliseren, hetzij om nieuwe parcours te ontdekken.”

 
Scherm en autonomie
 
Het 2.3” (5,8 cm) -aanraakscherm met hoge resolutie past zich aan alle weersomstandigheden aan en kan zelfs in de regen met handschoenen aan worden bediend. De omgevingslichtsensor zorgt ervoor dat de lichtsterkte van het scherm aan de omgevingsverlichting wordt aangepast, waardoor de gegevens op het scherm niet alleen in alle omstandigheden perfect leesbaar blijven, maar waardoor de voeding ook beter wordt beheerd (max. 15 uur).

Prestaties

Fietsers die hun prestaties willen verbeteren, kunnen de Cycling Dynamics-gegevens  opslaan. De Edge 820 is compatibel met de ANT+-sensoren en het Vector™-gamma, de nieuwe generatie vermogenssensoren die in de pedalen ingebouwd zijn en waarmee behalve het totale vermogen ook de krachtverdeling tussen het rechter- en het linkerbeen kunnen worden gemeten. De Edge 820 laat ook parameters op het vlak van de trapdynamiek op het scherm verschijnen en is compatibel met de elektronische schakelsystemen en de ANT+-hometrainers.

Cardio
 
In combinatie met een hartslagmeter werkt de Edge 820 met verschillende parameters van fysiologische gegevens, waardoor een nauwkeurige schatting kan worden gemaakt van de maximale VO2-waarde en van de recuperatietijd. Er worden ook nog andere prestatiegegevens voorgesteld, zoals de functionele vermogensdrempelwaarde en de opvolging van het aantal watt per kilogram.
 

Lokalisatie 

Een gps/GLONASS-ontvanger en een hoogtemeter zorgen voor heel nauwkeurige gegevens, op basis waarvan u niet alleen de afgelegde afstand, maar ook de snelheid en de hoogteverschillen kunt volgen.

 
Garmin fiets ecosysteem

Zowel de Edge 820 als de Edge Explore 820 kunnen worden gebruikt in combinatie met het complete nieuwe Varia™-apparaten voor fietsen, inclusief de Varia radar en het intelligente Varia Light verlichtingssysteem.
 

Connected functionaliteiten

Er worden ook connected functionaliteiten aangeboden, zoals de real time volgfunctie, de mogelijkheid om gegevens via de sociale netwerken te sharen en de automatische overdracht van gegevens naar de Garmin Connect-site en de Garmin Connect Mobile-app. De Edge 820 en de Edge Explore 820 kunnen ook (na het gratis downloaden van apps) aan de individuele wensen van de gebruikers worden aangepast via het Connect IQ-platform.

Ten slotte is het mogelijk om verschillende Smart Notifications te programmeren, waarbij dan rechtstreeks op het scherm van de computer de binnenkomende oproepen, sms-berichten, informatieberichten, weerberichten,… vanaf een compatibele smartphone worden weergegeven.


 De Edge 820 is al verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 399,99 (incl. btw); voor de Edge Explore 820 bedraagt de adviesprijs € 349,99 (incl. btw).
  

1 In combinatie met een compatibele smartphone gebruikt. Met GroupTrack kunnen tot 50 fietsers binnen een straal van 16 km (10 mijl) worden gevolgd.

Download volledig persbericht (doc)
Download volledig persbericht (pdf)
Download high res. beelden (jpg)


Voor meer informatie over onze producten : www.garmin.be

Contactpersoon voor de pers :

Gilles Cogneau : +32 (0)495 23 94 25 / gcogneau@cayenne.be

Bij GARMIN Belux

Nicolas Coppens : info@garmin.be

 

Over Garmin International Inc.

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen. Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.

 

Opmerking over de toekomstgerichte verklaringen

Dit bericht bevat aankondigingen met betrekking tot toekomstige acties van Garmin Ltd. en haar onderneming. Alle aankondigingen met betrekking tot de prognoses voor lanceringen en de datums die voorzien zijn voor de beschikbaarheid van de producten van de ondernemingen zijn toekomstgerichte aankondigingen. Die aankondigingen zijn gebaseerd op de huidige prognoses voor het productiebeheer. Het is mogelijk dat de toekomstige omstandigheden en gebeurtenissen die in dit bericht worden aangekondigd, zich niet voordoen. Het is ook mogelijk dat de reële resultaten feitelijk verschillen omwille van bekende of onbekende risicofactoren en onzekerheden die Garmin kunnen beïnvloeden, met inbegrip van (maar niet beperkt tot) de risicofactoren die vermeld zijn in het Beheersrapport op Formulier 10-K voor het jaar dat op 29 december 2007 werd afgesloten en dat door Garmin bij de ‘Securities and Exchange Commission’ werd geregistreerd (bestand nr. 0-31983). Op www.garmin.com/aboutGarmin/invRelations/finReports.html kan een kopie van het Formulier 10-K van Garmin worden gedownload. Er kan geen enkele geldigheid van een toekomstgerichte aankondiging worden gewaarborgd. De toekomstgerichte aankondigingen vormen slechts prognoses op de datum van hun bekendmaking en Garmin is in geen enkel opzicht verplicht om welke update of revisie dan ook van die aankondigingen te publiceren - ongeacht of ze het gevolg zijn van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of eender welke andere reden.
©2010 Garmin Ltd. or its subsidiaries. All rights reserved.