Copy

Augustus 2016


Garmin onthult de Virb Ultra 30
EEN EXCLUSIEVE ULTRA HD 4K ACTIECAMERA MET UNIEKE MOGELIJKHEDEN

Garmin, de wereldleider in draagbare sportieve gps-navigatie, brengt vandaag zijn nieuwe Virb Ultra 30 actiecamera op de markt. De nieuwkomer is stevig, waterdicht1, licht en compact gebouwd en kan tot 4K/30fps Ultra high definition beelden filmen. De VIRB Ultra 30 is voorzien van heel nauwkeurig werkende sensoren en registreert automatisch snelheid, hoogte en afstanden – waarmee u live een heel duidelijk zicht hebt op de gefilmde exploten.
 
De nieuwe Virb Ultra 30 kreeg functionaliteiten mee die nooit eerder op een actiecamera werden toegepast: voice control2, een kleurenaanraakscherm, een toets voor live streaming3, een beeldstabilisatiefunctie4 in 3 assen, geavanceerde bewerkingsfuncties en nog heel wat andere innovaties.
 
Dit alles wordt gecombineerd met een uitzonderlijk gebruiksgemak, zodat de gebruikers zich op hun sport en hun ervaringen kunnen concentreren, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de bediening van hun camera.

 
“Een van de meest opvallende kenmerken van de Virb Ultra 30 is zijn gebruiksgemak – onder meer dankzij de toepassing van een aanraakscherm, dat zelfs in combinatie met de waterdichte behuizing kan worden gebruikt”, verklaart Thiemo Weinschenk, Senior Product Manager PND and Camera EMEA bij Garmin. “Zowel nieuwkomers als ervaren gebruikers zullen dankzij de Virb Ultra 30 voortaan nog veel gemakkelijker actiebeelden kunnen filmen, bewerken en sharen.”
 
De Virb Ultra 30 filmt niet alleen met 4K/30fps in Ultra HD, maar laat ook nog eens prachtige slow-motionbeelden zien in 720 p/240fps of stills in 12 MP. De kwaliteit van de genomen beelden wordt nog op een hoger peil getild door de beeldstabilisatie in 3 assen – op welk terrein de beelden ook worden gemaakt. De Virb Ultra 30 is uitgerust met een gleuf voor een microSD5-kaart en een bijzonder gevoelige microfoon, die zelfs in de waterdichte behuizing uitstekend werkt.
 
Het lcd kleurenaanraakscherm kan zowel met als zonder de waterdichte behuizing worden bediend, zodat de gebruiker in alle omstandigheden alle bedieningsmogelijkheden van de camera kan benutten en te allen tijde kan zien wat hij aan het filmen is.
 
De waterdichte behuizing kreeg een waterafstotende en antireflectiebehandeling, zodat de gebruiker ook in wateromgevingen op een perfecte beeldkwaliteit kan rekenen.
 
De Virb Ultra 30 kan via ons Sensory TrulyHandsfreetm-systeem ook met de stem² worden bediend op basis van eenvoudige en rechtstreekse commando’s zoals “OK Garmin, start recording”, of “OK Garmin, remember that”.
 
De gratis VIRB-app biedt de gebruikers de mogelijkheid om hun videobeelden op YouTube in live streaming te sharen en om hun films op sociale netwerken zoals Garmin Connect of Facebook te uploaden. Bovendien kunt u via wifi uw Virb Ultra 30 vanaf uw smartphone of uw tablet bedienen.
Garmin stelt daarnaast een geavanceerd montage- en bewerkingsprogramma ter beschikking, waarmee u onder meer automatisch films kunt maken met de beste momenten uit uw video’s. Alle films kunnen ook worden gecombineerd met muziek of met gegevens die door de sensoren van de camera werden geregistreerd.
 
De Virb Ultra 30 is (incl. waterdichte behuizing) verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 529,99.
 
1 tot 40 m diep in de waterdichte behuizing Garmin.com/waterrating 
2 alleen in het Engels 
3 met een compatibel Apple-toestel
4 tot 1440p/60fps
5 niet inbegrepen

Download volledig persbericht (doc)
Download volledig persbericht (pdf)
Download high res. beelden (jpg)


Voor meer informatie over onze producten : www.garmin.be

Contactpersoon voor de pers :

Gilles Cogneau : +32 (0)495 23 94 25 / gcogneau@cayenne.be

Bij GARMIN Belux

Nicolas Coppens : info@garmin.be

 

Over Garmin International Inc.

Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen. Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.

 

Opmerking over de toekomstgerichte verklaringen

Dit bericht bevat aankondigingen met betrekking tot toekomstige acties van Garmin Ltd. en haar onderneming. Alle aankondigingen met betrekking tot de prognoses voor lanceringen en de datums die voorzien zijn voor de beschikbaarheid van de producten van de ondernemingen zijn toekomstgerichte aankondigingen. Die aankondigingen zijn gebaseerd op de huidige prognoses voor het productiebeheer. Het is mogelijk dat de toekomstige omstandigheden en gebeurtenissen die in dit bericht worden aangekondigd, zich niet voordoen. Het is ook mogelijk dat de reële resultaten feitelijk verschillen omwille van bekende of onbekende risicofactoren en onzekerheden die Garmin kunnen beïnvloeden, met inbegrip van (maar niet beperkt tot) de risicofactoren die vermeld zijn in het Beheersrapport op Formulier 10-K voor het jaar dat op 29 december 2007 werd afgesloten en dat door Garmin bij de ‘Securities and Exchange Commission’ werd geregistreerd (bestand nr. 0-31983). Op www.garmin.com/aboutGarmin/invRelations/finReports.html kan een kopie van het Formulier 10-K van Garmin worden gedownload. Er kan geen enkele geldigheid van een toekomstgerichte aankondiging worden gewaarborgd. De toekomstgerichte aankondigingen vormen slechts prognoses op de datum van hun bekendmaking en Garmin is in geen enkel opzicht verplicht om welke update of revisie dan ook van die aankondigingen te publiceren - ongeacht of ze het gevolg zijn van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of eender welke andere reden.
©2010 Garmin Ltd. or its subsidiaries. All rights reserved.