Copy

Oktober 2015


Nieuwe Forerunner 230, 235 en 630 hardloophorloges

TRAIN SLIMMER EN HAAL MEER UIT JEZELF MET HARTSLAGMETING AAN DE POLS EN INNOVATIEVE HARDLOOPDYNAMICA.


Garmin introduceert vandaag nieuwe Forerunner horloges voor hardlopers die het optimale uit zichzelf willen halen. Voor de hardloper die zichzelf wil verbeteren en traint voor de volgende wedstrijd zijn er de Forerunner 230 en de Forerunner 235. Deze laatste is Garmins eerste hardloophorloge met eigen Garmin Elevatehartslagmeting aan de pols. Door de toepassing van deze hartslagtechnologie is geen aparte hartslagmeter om de borst meer nodig. Ook de introductie van de Forerunner 630 brengt veel nieuwe innovaties. Zo geeft het de loper informatie over de looptechniek, het inspanningsniveau en biedt het verschillende nieuwe mogelijkheden op het gebied van fysiologische metingen.
 
Forerunner 230 & 235

Door het bijhouden van onder andere afstand, tempo, tijd en hartslag1 stellen de Forerunner 230 en 235 hardlopers in staat om zichzelf te verbeteren en te motiveren. De Forerunner 230 kan eenvoudig worden gekoppeld met een hartslagband om zo nog effectiever te trainen. De Forerunner 235 is het eerste hardloophorloge met de Garmin Elevate™ hartslagmeting aan de pols, waarbij de hartslag en hartslagzone op een eenvoudig af te lezen grafisch display worden weergegeven.


 
          

             Forerunner 230                                               Forerunner 235

Dankzij het nieuwe, grote, in zonlicht afleesbare display met een kleurrijke grafische interface om hartslaggegevens weer te geven, kunnen hardlopers nu snel en overzichtelijk de nodige data bekijken. Naast de standaard hardloopdata geven beide horloges ook meer informatie over de geschatte VO2 max, racetijdprognose en hersteltijd.
Loop je graag met muziek, beheer dan je favoriete hardloopmuziek via je Forerunner 230 of 235 en houd je smartphone veilig opgeborgen tijdens het lopen.


 
Forerunner 630

De nieuwe Garmin Forerunner 630 biedt hardlopers de tweede generatie hardloopdynamica die nog meer ingaan op de technische kant van het hardlopen. Uitgerust met innovatieve technologie biedt de Forerunner 630 met kleuren touchscreen meer hardloopdata en fysiologische gegevens2 dan zijn voorganger, de Forerunner 620. Zo word je als prestatie- en data-gedreven hardloper voorzien van gegevens die je niet alleen helpen de snelheid te verbeteren, maar ook ingaan op de looptechniek, de fysieke capaciteiten voor, tijdens en na het trainen en de energieverdeling.
 
De Forerunner 630 helpt hardlopers zich meer van hun lichaam bewust te zijn tijdens trainingen, waardoor blessures kunnen worden voorkomen en prestaties verbeteren. Naast nieuwe hardloopdynamica als staplengte, grondcontacttijd balans en verticale ratio worden nu ook fysiologische gegevens als de persoonlijke lactaatdrempel, stress score en prestatieconditie met de Forerunner 630 gemeten.

 
Hardloopdata
Gekoppeld met een ANT+ compatibele hartslagband (Forerunner 230/630) of hartslagmeting op de pols (Forerunner 235) zijn reguliere fitnessgegevens zoals hartslag, hartslagzone, VO2 max, racetijd prognose en advies over de hersteltijd nu binnen handbereik. De Forerunner 630 biedt naast de tweede generatie hardloopdynamica en de nieuwe fysiologische gegevens bovendien de mogelijkheid om het horloge te koppelen met de HRM-Run waarmee ook de cadans, verticale beweging en grondcontacttijd worden geanalyseerd.

Connected functies
Ontvang smartphone meldingen3 op je Forerunner en blijf gemotiveerd tijdens het trainen dankzij audio-meldingen die je op de hoogte houden van rondetijden, snelheid en hartslag (in combinatie met je smartphone). Upload je gegevens automatisch naar Garmin Connect™ en laat je realtime volgen met LiveTrack. Ook naast de trainingen en wedstrijden blijf je gemotiveerd om te bewegen dankzij de ingebouwde activity tracker4 die je dagelijkse stappen, afstand en verbrande calorieën bijhoudt. Maak van de Forerunner jouw eigen trainingspartner door deze te personaliseren met extra apps, widgets, wijzerplaten en gegevensvelden via Connect IQ™.


Duurzaam gebruik
De drie nieuwe Forerunner horloges zijn waterbestendig tot 50 meter5 en hebben een grote batterijcapaciteit.
Forerunner 230: 16 uur in trainingsmodus, 5 weken in horlogemodus met activity tracker en smartphone meldingen
Forerunner 235: 11 uur in trainingsmodus, 9 dagen in horlogemodus met activity tracker en smartphone meldingen
Forerunner 630: 16 uur in trainingsmodus, 4 weken in horlogemodus met activity tracker en smartphone meldingen

Garmin Connect Mobile 3.0
Voor een optimale hardloopervaring bieden de nieuwe Forerunner hardloophorloges directe aansluiting bij het vernieuwde Garmin Connect Mobile 3.0 platform voor overzichtelijke weergaven van prestaties en metingen. Het platform biedt elk type hardloper de mogelijkheid precies die features te selecteren die voor hem of haar belangrijk zijn. Om fitter te worden, prestaties te verbeteren of voor een optimale hardloopbeleving. Ook biedt Garmin Connect Mobile 3.0 hardlopers de mogelijkheid zich met elkaar te verbinden voor extra motivatie en een sociale digitale beleving.

Dankzij de update van Garmin Connect Mobile heeft de app nu een modern en kleurrijk ontwerp met een nieuwe grafische interface die door de gebruiker zelf kan worden ingesteld op basis van persoonlijke voorkeuren. Dankzij de nieuwe en gemakkelijke navigatie binnen het programma kun je snapshots, een kalender, ranglijsten of een nieuwsbericht toevoegen voor een optimale gebruikerservaring en meer beleving. Of je nu aan het trainen bent voor de 5 of 10 kilometer, de marathon of simpelweg meer wilt bewegen door het aantal stappen per dag te verhogen, Garmin Connect Mobile laat je de meest belangrijke en relevante data zien om je persoonlijke doelen te behalen.
 
 
Verkrijgbaarheid
 
De Forerunner 230 is verkrijgbaar in zwart/wit, paars/wit en geel/zwart met een adviesverkoopprijs van 249,- (in bundel met premium hartslagband €299,-).
 
De Forerunner 235 is verkrijgbaar in zwart/grijs, zwart/marsala rood en ijsblauw/zwart met een adviesverkoopprijs van €349,-.
 
De Forerunner 630 is verkrijgbaar in zwart/wit en nachtblauw met een adviesverkoopprijs van 399,- (in bundel met HRM-Run €449,-).
 
De nieuwe Forerunners zijn vanaf begin november 2015 leverbaar.

De update van Garmin Connect Mobile is gratis te downloaden en geschikt voor iOS en Android
 
Voor meer informatie over onze producten : www.garmin.be
 
Contactpersoon voor de pers :

Gilles Cogneau : +32 495 23 94 25 / gcogneau@cayenne.be
 
Bij GARMIN Belux
Nicolas Coppens : info@garmin.be

Download high res. beelden (jpg)
Download volledig persbericht (pdf)
Download volledig persbericht (doc)


Over Garmin International Inc
Garmin International Inc. is een filiaal van Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), de wereldwijde leider op de markt van de satellietnavigatiesystemen. De groep houdt zich sinds 1989 bezig met het ontwerp, de productie, de commercialisering en de verkoop van apparaten en toepassingen voor navigatie, communicatie en informatie, waarvan de meeste van gps-technologie gebruikmaken. De producten van Garmin zijn bedoeld voor mobiele en draadloze toepassingen, toepassingen in auto’s en toepassingen voor openluchtrecreatie, zeevaart, luchtvaart en OEM. Garmin Ltd. is in Zwitserland gevestigd en zijn belangrijkste filialen zijn gebaseerd in de Verenigde Staten, in Taiwan en in Groot-Brittannië. Garmin is een gedeponeerd handelsmerk van Garmin Ltd. of zijn filialen. Alle andere merken, productnamen, bedrijfsnamen en gedeponeerde handelsmerken behoren toe aan hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.

Opmerking over de toekomstgerichte verklaringen
Dit bericht bevat aankondigingen met betrekking tot toekomstige acties van Garmin Ltd. en haar onderneming. Alle aankondigingen met betrekking tot de prognoses voor lanceringen en de datums die voorzien zijn voor de beschikbaarheid van de producten van de ondernemingen zijn toekomstgerichte aankondigingen. Die aankondigingen zijn gebaseerd op de huidige prognoses voor het productiebeheer. Het is mogelijk dat de toekomstige omstandigheden en gebeurtenissen die in dit bericht worden aangekondigd, zich niet voordoen. Het is ook mogelijk dat de reële resultaten feitelijk verschillen omwille van bekende of onbekende risicofactoren en onzekerheden die Garmin kunnen beïnvloeden, met inbegrip van (maar niet beperkt tot) de risicofactoren die vermeld zijn in het Beheersrapport op Formulier 10-K voor het jaar dat op 29 december 2007 werd afgesloten en dat door Garmin bij de ‘Securities and Exchange Commission’ werd geregistreerd (bestand nr. 0-31983). Op www.garmin.com/aboutGarmin/invRelations/finReports.html kan een kopie van het Formulier 10-K van Garmin worden gedownload. Er kan geen enkele geldigheid van een toekomstgerichte aankondiging worden gewaarborgd. De toekomstgerichte aankondigingen vormen slechts prognoses op de datum van hun bekendmaking en Garmin is in geen enkel opzicht verplicht om welke update of revisie dan ook van die aankondigingen te publiceren - ongeacht of ze het gevolg zijn van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of eender welke andere reden.


©2010 Garmin Ltd. or its subsidiaries. All rights reserved.