Copy
Klik hier als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.
DECEMBER 2020 - JAARGANG 1 - NUMMER 1

Hebben wij al iets te melden?

Zeker...

Ondanks de bijzondere tijd waarin wij zijn begonnen... waarin de wereld lijkt stil te staan bij maar één ding... hebben wij dat ZEKER niet gedaan!

Waar staan we nu...

Na op 1 oktober de sleutel overgedragen te hebben gekregen, konden we vol goede moed van start! Een lekker drie-gangen-menu en afsluitend een goede kop koffie. Dat ging goed voor precies 14 dagen! Lock-down 2 was een feit en de tafels en stoelen binnen bleven leeg!

Geen seconde getwijfeld en de Take-Away opgestart. Goed om te zien hoeveel mensen ons ook nu weten te vinden. We hebben een mooi menu van voor-, hoofd- en nagerecht dat ondertussen al een keer is gewijzigd. Verandering van spijs doet eten zullen we maar zeggen.

Vanaf het eerste moment hebben we de openingstijden verruimd. Al snel kwam het plan ook luxe broodjes als Take-Away aan te bieden. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het onder onze gasten nog niet even bekend is, gezien de aanloop die nog een beetje op gang moet komen. Aan de broodjes ligt het niet... die zijn iedere dag vers, voor ieder wat wils en zeer ruim belegd!

Waar gaan we heen...

Op dit moment hebben we regelmatig overleg met diverse instanties waarvan wij denken dat een samenwerking in de nabije toekomst mooie dingen kan opleveren. We zitten namelijk letterlijk vast aan een prachtig cultureel centrum in het 'Hart van Krimpen'. Wat is er mooier dan een avondje uitgaan te combineren met een hapje en een drankje. Die tijden gaan weer komen en samen met de partijen die daar nauw bij betrokken zijn gaan we die plannen verder uitwerken. Daarover later meer...

Wat is op dit moment actueel...

We hebben onlangs afspraken gemaakt met de Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard om de samenwerking nieuw leven in te blazen. SDK heeft eerder samengewerkt met ons eetcafé. Na de overname is afgesproken de draad weer op te pakken en hopen we op een mooi vervolg. De werving en selectie is in volle gang. Het plan is vanaf 2021 te starten!

Wil je meer weten van SDK... ga naar hun website!

Website Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard

Je doet eens iets anders...

Afgelopen woensdag was het zover... onze Stamppot-Drive-Thru!

Na het Take-Away-Diner en de Take-Away-Broodjes vonden we het tijd voor iets ludieks. We hebben een mooi eetcafé, met een paar kundige koks. We zitten op een prachtige locatie die zeer goed bereikbaar is in het centrum van Krimpen. Maar... we zijn voor onze gasten nog steeds gesloten!

De dagen worden korter en kouder dus... oer-Hollands, tijd voor stamppot! Alhoewel... oer-Hollands! Onze wist-u-datjes gevolgd op Facebook?

We dwalen af... Al snel kwam dus het idee voor een Stamppot-Drive-Thru. We hebben de gemeente netjes gevraagd en geïnformeerd en ons plan verder uitgewerkt. De grootste uitdaging... het juist inschatten van de hoeveelheden! En wat is het hoofdbestanddeel van een stamppot... juist... de aardappel! Wel eens een kruiwagen vol aardappels gezien? Wat zeg ik... wel eens de gezichten gezien van de mensen die hebben aangeboden de aardappels te schillen als ze die kruiwagen vol aardappels zien?!

Het was een lange dag. Vroeg begonnen en uiteindelijk stonden de stamppotten klaar. Maar waar konden we verder op rekenen. Op Facebook werd enthousiast gereageerd maar ook daar konden we geen aantal op inschatten! Hebben we genoeg of eten we zelf de hele winter stamppot... Kwart voor vier hadden we een eerste Bike-Thru'er. Het stond allemaal klaar, dus die meneer hebben we natuurlijk niet met lege handen naar huis gestuurd!

Vervolgens ging het snel. Net voor half vijf konden de handjes uit de mouwen en ging het los. Een constante stroom van auto's wist onze Drive-Thru te vinden, met uiteindelijk een piek rond zes uur. De hutspot was favoriet. Dit bleek uit de bodem van de diverse pannen die al snel in zicht kwam! We hebben helaas een paar mensen teleur moeten stellen. Het merendeel vond gelukkig ook onze huisgemaakt zuurkool het proberen waard!

We hebben in het totaal zo'n 250 mensen blij kunnen maken met onze stamppotten. We waren om zeven uur nagenoeg los. Geweldig om te zien hoe op deze actie is gereageerd. Iedereen bedankt! Nu maar eens kijken of we hier een vervolg aan kunnen geven!

Na het maken van de stamppotten zaten wij nog met een berg schillen van de aardappelen en wortels. Zonde natuurlijk om zomaar weg te gooien, als je daar anderen blij mee kan maken! Daarom hebben wij de schillen bij Kinderboerderij Klein Boveneind afgegeven. Hier hebben we zelf ervaren hoe blij de dieren kunnen zijn met deze schillen. Op deze wijze hebben wij echt alles van het product gebruikt!

En nu...

Kerst 2020. Dit wordt een heel andere Kerst als afgelopen jaren. De kans dat de horeca fysiek open is, is niet heel groot. We moeten 8 december afwachten... maar gaan in ieder geval door met onze Take-Away! Op dit moment wordt er een mooi Kerst-menu samengesteld dat u voor de Kerstdagen kunt bestellen!

Houdt onze website, Facebook en Instagram in de gaten!

Ik wil ook graag de nieuwsbrief ontvangen!
Facebook
Link
Website
Copyright © 2020 Eetcafé De Crimpenaar, All rights reserved.


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eetcafé De Crimpenaar · Elckerlyc 1 · KRIMPEN AAN DEN IJSSEL, Zuid-Holland 2922 VZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp