Copy

16 juli 2021
Editie nr. 6

Nog even en dan is de zomervakantie echt begonnen. Voordat we alles afsluiten en de drukke werkdagen verruilen voor lange, luie zomerdagen, willen we je bijpraten over de laatste ontwikkelingen bij Entree. 

Ook al is er nog niets te zien, achter de schermen gebeurt er van alles. Naar aanleiding van de besluiten waar we in de vorige nieuwsbrief over vertelden, is er van alles voorbereid en opgestart. Zo zijn we onder andere druk bezig om de aanbesteding voor het ontwerp van de stationshal af te ronden. En eind juli gaat de klankbordgroep ‘station’ van start. 

Vanaf september staat er ook weer van alles op de agenda. Daar informeren we je graag op het evenement op 9 oktober over. Jij komt toch ook? In deze nieuwsbrief lees je daar meer over.
 
Wij wensen iedereen een hele fijne zomerperiode toe!

Op zaterdag 9 oktober in en rond de Boerhaavebuilding.

Wij geven een feestje. Het is namelijk véél te lang geleden dat we elkaar hebben ontmoet. En we hebben nog wat te vieren: de opening van het Informatiecentrum Entree! 

Het buitenterrein in - en rond het informatiecentrum aan de Boerhaavelaan 33 in Zoetermeer wordt omgetoverd tot een feestelijk geheel met drankjes, hapjes en veel gezelligheid. Het evenement start om 12:00 uur en om 16:00 uur is het weer afgelopen.

Iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van Entree is van harte welkom. We praten je graag bij over de plannen voor de nieuwe stadswijk en het station. En we zijn natuurlijk erg benieuwd wat jij ervan vindt. 

Wat je kan verwachten? Wat niet! Het is een feestelijke middag voor jong en oud. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Ga op ontdekkingstocht, doe mee aan een knooppuntentour of bekijk de promotiefilm van Entree in de openluchtbioscoop. Er is van alles te beleven. 

Tot ziens op 9 oktober!

We zijn druk met de aanbesteding voor het ontwerp van het stationsgebouw aan de noordzijde. De voorbereidingen zijn in volle gang. Naar verwachting is in het najaar bekend met welke partij we in zee gaan. 

De eerste algemene informatiebijeenkomst was een succes. Mensen die het leuk vinden om mee te denken over het ontwerp van het stationsgebied, konden zich tijdens de bijeenkomst opgeven voor een klankbordgroep. Tien personen hebben zich aangemeld en door de diversiteit van de leden vormt de groep een goede afspiegeling van alle betrokkenen. 

Zin in een vers kopje koffie of een gezond fruitsapje na het lezen van de plannen over het nieuwe station? Dan kan in de nieuwe kiosk van station Zoetermeer. Stationsmanager Arwin Breidenbach vertelt er meer over én over zijn visie op de make-over van het stationsgebied. Lees hier het interview met Arwin.

Het Ontwerp Milieueffectrapport (MER), het Ontwerp Bestemmingsplan en het Ontwerp Beeldkwaliteitsplan zijn in de maak. Naar verwachting zal het college van burgemeester en wethouders hier eind dit jaar een besluit over nemen. Daarna volgt de terinzagelegging.

Benieuwd wat er nog meer op de planning staat voor de komende periode? Bekijk hier de agenda.

De gemeente start na de zomervakantie met de verdere uitwerking van het Structuurontwerp Openbare Ruimte (SOR).

Alle onderdelen van de openbare ruimte worden meer in detail ontworpen. Denk aan water, groen, speelplekken, verlichting, fiets- en wandelroutes en wegen. Ideeën en meningen zijn meer dan welkom. Daarom stellen wij een klankbordgroep samen waar bewoners, vertegenwoordigers van belangenorganisaties en wijkvertegenwoordigers aan deel kunnen nemen.

Het is een intensief traject van vijf tot zes maanden waarin het ontwerpteam en de klankbordgroep een aantal keer bij elkaar komen om mee te denken over de nieuwe openbare ruimte in Entree. Het is de bedoeling dat de deelnemers van de klankbordgroep bij alle overleggen aanwezig te zijn. Zo blijft iedereen goed op de hoogte van de afspraken die per overleg worden gemaakt. Er is plek voor 20 deelnemers. Geïnteresseerd? Meld je dan aan via: entree@zoetermeer.nl.

Het streven is om het voorlopig ontwerp begin 2022 op te leveren. Zodra het projectteam hier een besluit over heeft genomen, zal het definitief ontwerp naar verwachting rond de zomervakantie van 2022 zijn afgerond.

Check voor meer informatie het Structuurontwerp Openbare RuimteProjectbureau Entree
Boerhaavelaan 33
2713 HA Zoetermeer
E-mail: entree@zoetermeer.nl
www.entreezoetermeer.nl


  Volg Entree op Facebook
  Volg Entree op Instagram
  Volg Entree op LinkedIn
Copyright © 2021 Entree Zoetermeer, All rights reserved.
Afmelden | Gegevens bijwerken | Bekijk nieuwsbrief online 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Entree Zoetermeer · Boerhaavelaan 11 · ZOETERMEER, Zuid-Holland 2713 HA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp