Copy
 

Hvad er det sværeste ved at være Ekstramor?

En af de ting, jeg synes der var allersværest ved at blive Ekstramor var, at der pludselig var så mange ting jeg ikke havde den ringeste kontrol over. Helt konkret hvornår jeg kunne holde sommerferie, hvis jeg ville holde den sammen med min mand. Først spørge det ene Ekstrabarns mor og vente på svar. Så spørge det andet Ekstrabarns mor og vente på svar. Så vente på at høre om mand kunne få fri i de uger. Og til sidst spørge om jeg selv kunne få fri i de uger, for på det tidspunkt var jeg ansat og ikke selvstændig, som jeg er nu. 

Jeg har interviewet Renée Toft Simonsen, der udover at være Ekstramor til 1 pige også er psykolog, forfatter og stifter af delebarn.dk. Jeg spurgte hende om, hvad hun synes, der var det sværeste ved at være Ekstramor. Og hun svarede befriende ærligt. Det, der for mig og måske også dig, er endnu mere befriende er, at det nogenlunde er de samme tanker, som dem jeg selv havde og som mange andre Ekstramødre også har. Personligt synes jeg altid, at det er en stor lettelse at vide, at jeg ikke er den eneste i verden, der har det sådan, som jeg har det. 

Ekstramor: Hvad synes du er det sværeste ved at være Ekstramor?
Renée: Kontrol. Eller nærmere mangel på samme. Her var et barn jeg ikke bare kunne lemme ind i flokken eller bestemme over i stort som småt, eksempelvis sengetider eller hvornår vi skulle holde ferie, fordi det også skulle passe ind med en anden familie.

A propos kontrol, så det, at der nogle gange gælder andre regler for mit Ekstrabarn, der f.eks godt måtte falde i søvn på sofaen fredag aften, mens jeg sagde nej til mine børn var heller ikke altid lige nemt - det var uden for min kontrol. Det at blive og være Ekstramor rokkede også ved min retfærdighedsfølelse - fik de lige meget opmærksomhed og lige mange ting?

Nu hvor børnene er blevet større, min Ekstradatter er 20 år i dag, kan jeg godt tænke, hvorfor jeg var så pernittengryn med tingene. Men det var svært at lade være den gang. Der havde jeg heller ikke den viden og indsigt, jeg har i dag.


I næste nyhedsbrev, kan du læse om, hvad Renée ville ønske, at hun havde vidst, da hun blev Ekstramor.


Dagens værktøj - spørgsmål til reflektion:
På hvilket område i min Ekstramor rolle kan jeg med fordel give slip på lidt af kontrollen?

Facebook
Ekstramor er kommet på facebook. Hvis du har lyst kan du klikke forbi her og trykke på 'like', så får du opdateringer og andet inspiration direkte ind på din væg.

Næste Lounge
Der er stadig et par pladser til næste Lounge - mon en af dem skal være din? Det er mandag den 3. september fra kl. 17-19 på Nørregade 41 i København.  I anledning af, at Ekstramor Lounge er anbefalet i magasinet Psykologi, har du mulighed for at deltage gratis første gang. Blot kræver det, at du melder dig til ved at skrive til janne@ekstramor.dk. På september Loungen sætter jeg fokus på Ekstrabørnenes far og vores parforhold. Ud over mit oplæg, vil der være rig mulighed for selv at komme til orde. 

Ekstramor anbefaler
For et par år siden var jeg heldig at møde Louise Klinge Nielsen, der er ophavskvinde til "Hold Af". Louise er en helt fantastisk pige med et stort hjerte, der banker for børn, herunder deres indlæring i folkeskolen. Det har hun skrevet en prisvindende artikel om, den kan du læse her. Louise afholder også workshops for forældre, der gerne vil blive klogere på sig selv og få mere glæde og mindre skæld ud ind i hverdagen. Hvis du vil vide mere om Hold Af og have direkte inspiration i din inbox, så kan du tilmelde dig Louises nyhedsbrev her

Med venlig hilsen
Janne
Ekstramor til 2 & mor til 2


 


Unsubscribe <<Email>> from this list.

Copyright (C) 2012 Ekstramor All rights reserved.

Videresend mailen til en ven
Opdater din profil
Email Marketing Powered by Mailchimp