Copy

Hvis bare mine Ekstrabørn ikke kom....

Mon ikke de fleste Ekstramødre mindst en gang i deres 'Ekstramor-karriere' har tænkt den tanke? Jeg har.
Og det er ikke, fordi mine Ekstrabørn ikke er søde. Eller elskelige på hver deres måde. Det er ganske enkelt fordi:

1) Nogle gange synes jeg skiftet fra to til fire børn er svært.
Vores fælles børn er 7 og 8 år. De kommer derfor endnu i seng så tidligt, at der er voksentid om aftenen. Til gengæld står de tidligt op. Det har de altid gjort, uanset sengetid. Mine Ekstrabørn er 13 og 20 år. De går sent i seng og sover længe. Derfor forsvinder chancen for alenetid med min mand, når vi alle er samlet. Og for at sige det ligeud, så savner jeg nogle gange den og ham.

2) Ekstrabørns tilstedeværelse fremhæver, de sår vi har.
Der er ingen som Ekstrabørn der kan lære os så meget om os selv, på så kort tid. De ting, vi reagerer på, ved vores Ekstrabørn er ofte sår i os selv, vi ikke har fået helet. Sår er smertefulde, derfor har vi ikke lyst til (frivilligt) at kigge på dem. Men grib chancen, se Ekstrabørnene som en unik mulighed for at lære dig selv bedre at kende. Ekstrabørn (og egne børn) har, som netop nævnt, en særlig evne til helt ubevidst at pege på de steder i os, vi trænger til at kigge på og hele. Jo før, vi tager den tanke til os og handler på den, jo nemmere bliver det at være os. Som en sidegevinst, bliver det også nemmere at være vores Ekstrabørn.

Hvis du har lyst, kan du derfor reflektere over, hvilken del af dig, der trænger til et "sundheds-check"?

Hvis bare mine Ekstrabørn ikke kom....
Er ikke alene en altødelæggende tanke. Den er også absurd og urealistisk, selvfølgelig kommer Ekstrabørnene. Tanken er farlig, fatal og en falliterklæring over for dig selv. Den ødelægger dit humør, din dag og dit liv. Det er en tanke, det er klogt - næsten magtpålæggende at nægte adgang i dit hoved. Der er ikke noget godt at sige om den, så stop den. Nu. Inden den breder sig som negative ringe i sjælen, i dit forhold til dine Ekstrabørn, til din mand/kæreste og ikke mindst til dig selv. Men du er naturligvis nødt til at erstatte den med en anden tanke, ellers bliver den jo ved med at dukke op. Jeg selv bruger "Hvad kan jeg mon lære af mine Ekstrabørn denne gang?" Den tanke er du meget velkommen til at kopiere og bruge lige så tosset, du vil. Eller du kan finde din egen tanke, den der passer til dig.

Dagens værktøj
Søg først at forstå, dernæst at blive forstået.

Det er det, den 5. vane i Stephen R Covey's bog "7 gode vaner" handler om. Har du ikke allerede læst bogen, vil jeg på det varmeste anbefale den. Covey var fanebærer for at lære os mennesker, hvordan vi kan styre vores liv ved at tage personligt lederskab i stedet for at blive et offer for omstændighederne.

Sæt dig i dine Ekstrabørns sted og forstå dem. Herefter kan du eventuelt søge at blive forstået af deres far. Ikke nødvendigvis af dem. Og ja, jeg ved godt, at nogle Ekstrabørn er lettere at forstå end andre. Men når du forstår Ekstrabørnene, har du ofte lettere ved at acceptere dem. Og når du accepterer dem, lider du og de mindre. Har du ikke lyst til at forstå eller acceptere dem for deres skyld, så gør det for din egen. Det vil gøre en verden til forskel.

 

Individuel Coaching & Sparring:
Føler du nogle gange, at du er en tilskuer i dit eget liv? At du ikke rigtig er dig selv? At det er en udfordring at leve i en sammensat familie? At du vender vrangen ud på dig selv for at gøre alle andre tilfredse uden det egentlig bliver værdsat? At det er svært at få øje på, hvad du kan lære af dine Ekstrabørn?

Så kan en individuel coaching session være lige det, du mangler. 
Med en individuel session, får du nemlig styr på det, der styrer dig, så du kan tage lederskab over dit liv og forme det i den retning, du ønsker det i stedet for blot at glide med. Når vi ikke selv sætter dagsordenen, er der andre, der gør det for os.

Du kan læse mere om en individuel session her


Ekstramor Lounge - dit 2 timers åndehul i hverdagen
Ekstramor Lounge er din mulighed for at få 2 timers åndehul i hverdagen, hvor du mødes med andre Ekstramødre til inspiration og erfaringsudveksling. Næste Lounge er mandag den 3. september kl. 17.00 (i København), hvor jeg sætter fokus på børnenes far og vores parforhold. Ved du allerede nu, at du gerne vil melde dig til - så besvar denne mail og skriv Lounge i emnefeltet.

Der er 3 Lounge arrangementer tilbage i år - mandag den 3. september, mandag den 1. oktober og mandag den 5. november. Hvis du tilmelder dig alle 3 gange samtidig, sparer du 100 kr og betaler derfor kun 500 kr for 6 timers sparring, coaching og erfaringsudveksling med andre Ekstramødre..Ses vi?
Janne
Ekstramor til 2 & mor til 2

PS: Det siger tidligere Lounge deltagere:
Det var meget befriende at møde andre som havde nogenlunde samme udfordringer som mig. Det er et rigtig godt initiativ og jeg glæder mig til næste gang.
- Suzanne

Ekstramor Lounge er lige det frirum, jeg har ledt efter. Her er det tilladt at sige de tanker højt, som til tider fylder rigtig meget. Ingen fordømmelse fra de andre Ekstramødre, men stor lettelse over at høre, at vi ikke er alene. Men tro nu endelig ikke, at det er et sted, hvor vi bekræfter hinanden i, at det er så synd for os eller hvor hårdt vi har det. Vi får delt, sparret og grinet med hinanden. Det er guld værd og kan anbefales til alle Ekstramødre.
- Pernille


Mød Ekstramor online:

På Karrieremor.dk
Jeg er skribent på Karrieremor, hvor jeg hver måned skriver om op- & nedture i en sammensat familie. Du kan finde mine artikler (og mange andre spændende sager) her

På delebarn.dk
Delebarn er et online værktøj til deleforældre og børn, hvor det blandt andet er muligt at få rådgivning af professionelle.
Du har også mulighed for at læse forskellige blog indlæg, som jeg blandt andet er med til at skrive. Du finder dem her
 

På Radio24Syv:
Den 25. april var jeg med i Iben & Mødregruppens panel på Radio24syv om sammenbragte familier.
Programmet er delt op i 2 dele, der hver varer ca 55 minutter. Lyt til Del 1 & Del 2

Den 7. maj blev der sendt et opføgningsprogram om sammenbragte familier, hvor jeg også deltog.
Programmet er også her delt om i 2 dele á hver ca 55 minutter. Lyt til Del 1 &  Del 2

Copyright © 2012 Ekstramor, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp