Copy

Aktuelt

IKT-Norge om statsbudsjettet 2023: Dårlig nytt for omstillingen av Norge


IKT-Norge mener at regjeringens forslag til statsbudsjett er dårlige nyheter for omstillingen av Norge og for det kunnskapsintensive, digitale næringslivet vi skal leve av i framtiden.
Les mer

– Forventet en større og mer koordinert cybersikkerhetsinnsats


Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2023 inneholder enkelte gode tiltak for å styrke cybersikkerheten, men IKT-Norge hadde forventet en større og mer koordinert innsats gitt trusselbildet og hyppige dataangrep mot norske bedrifter og institusjoner.
Les mer

Regjeringens «satsing» på datasenter har fått en knekk med økte avgifter

IKT-Norge er svært overrasket over at regjeringen foreslår å fjerne redusert el-avgift for norske datasenter, og ikke lenger likestille datasentre med annen kraftkrevende industri i Norge. Dette viser manglende kompetanse og forståelse for hvor viktig datasentre er for Norges kritiske telecom-infrastruktur, og hindrer Norges muligheter til å etablere en ny industri i Norge.

Les mer

Krisetider krever kunnskap, ikke kutt

Det ligger an til at Norge for første gang på mange år får en nedgang i antall studieplasser for IKT-fag. Dette til tross for at det siste tiåret har vist at Norge har et stadig økende behov for flere med teknologi- og realfagsutdanning. Forslaget til statsbudsjett for 2023 tar Norge i feil retning, mener IKT-Norge

Les mer

Halvering i satsing på eHelse og oppgjør med felles kommunal journal (FKJ)

IKT-Norge mener at eHelse har blitt en salderingspost i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2023. Bevilgningene er redusert med 1 mrd. kroner siden 2021.

Les mer

Fjerning av støtte til digitale læremidler vil øke det digitale gapet

Regjeringens forslag om å fjerne kommunenes innkjøpsordning for digitale læremidler kan vise seg alvorlig både for elever og for den norske edtechnæringen som opererer i et lite norsk marked. 

Les mer

Følg IKT Norge på våre sosiale plattformer


Facebook

Twitter

LinkedinCopyright © *|2021* *|IKT-Norge|*, All rights reserved.

Ønsker du å komme i kontakt med oss? Send mail til:
post@ikt-norge.no

Ønsker du ikke lenger å motta nyhetsbrev fra oss?
Du kan oppdatere dine preferanser eller melde deg av her.