Copy
Läs detta i din webbläsare


Snygg som (20)17!


Vi har bestämt oss. Nu får det vara slut på elände. Vi ska sluta älta Trump, Brexit och Sverigedemokrater. 2017 är året då vi ska lägga energin på allt det goda i livet. På allt som hela tiden blir bättre, mer rättvist och jämlikt. På nåt bakvänt sätt tror vi att det är det bästa sättet att bekämpa allt det onda, fula och ojämlika. I Soulds egen lilla värld tror vi att det kommer innebära att vi gör bättre reklam för våra Souldmates. Reklam som förändrar och gör skillnad.

Innehåll
1. Souldcase - TEArs
2. David är på plats
3. Kreativa onsdagar
4. AdWords
5. Sould tipsar

1. Souldcase - TEArs


Det hela började med att kaffemästare Thomas var på kaffejakt i Sri Lanka och insåg hur duktiga de var på att odla och förädla te. Bergstrands Kafferosteri har nämligen handlat med lösviktsteer sedan 1891 men har aldrig haft sitt eget påste. Efter en koppning på deras tea-garden var han frälst, resten är historia. Väl hemkommen fick vi uppdraget att ta fram ett intressant, spännande och nyskapande koncept, fyllt av humor och glädje precis som Bergstrands själva.  
 
Dofter, smaker och känslor förpackades i tårar och placerades i livsavgörande händelser. Glädjetårar, kärlekstårar, farttårar, det finns många exempel på känslotårar. En sak förenar dem. Det spelar ingen roll om det rör sig om sorg, saknad, lycka eller smärta. Känslan matchas alltid bäst med en kopp te. Vi tog fram allt från idékoncept till förpackning, webb, lanserings- och social media-strategi.
 
Nu kan du haffa en alldeles egen burk, för att pryda ditt kök och njuta av till helgfrallan, kvällsmyset eller bara en dag som behöver det lilla extra. TEArs är livet och livet är som TEArs. Ett te bryggt på känslor.
 
Se hela caset

2. David är på plats


Säg hej till David, vår nya Souldier! Trots att han bara varit med oss några veckor strategiserar och projektleder han våra Souldmates med van och nyfiken hand. David når du på 0703 13 00 03 david@sould.se eller så kommer du förbi kontoret på en kaffe från @bergstrandskafferosteri eller en kopp te från @differenttears

3. Kreativa onsdagar


Ibland behöver man inspiration, ibland behöver man lära sig något helt nytt och ibland behöver man bara komma ifrån kontoret. Vi tror att kreativitet finns rakt framför näsan och där man minst anar det. Det har vi tagit fasta på och har varje onsdag avsatt tid för att göra något kreativt, prata om något viktigt eller lära oss något nytt. Allt från superbowlreklamer, normkreativitet till att testa VR har varit på tapeten.

Senast gjorde vi ett studiebesök runt husknuten för att titta på en utställning om Tove Janssons på Konstmuseet. Vill du komma förbi en onsdag och prata om något spännande, vad som helst :) kontakta emanuel@sould.se

4. Kort om AdWords


Bland sökresultaten på Google så kan det ibland finnas sånna där luriga ”annonser” i toppen eller botten. Åsikten kring dessa annonser är lite blandade, vissa skulle aldrig klicka på en annons och vissa bara kör och klickar på första bästa i resultaten. Det många inte vet är hur hög kvalitet och relevans det faktiskt är på dessa annonser. Google har nämligen höga krav på vilka annonser som kommer synas. Googles ambition är att deras Adwords-annonser ska ha samma relevans som resten av deras sökresultat.

Hur syns man då? En lagom komplicerad auktion bestämmer vilka annonser som ska synas i sökresultaten och i den auktionen väger innehåll och relevans mycket tyngre än summan du lägger på annonsering.

Så ju bättre din annons är och större relevans din annons har desto mindre behöver du lägga på annonsering i världens största annonseringsnätverk. PING.

5. Life hacks


Ett ganska så nytt begrepp för många. Så vad betyder det egentligen? Det är helt enkelt något stort eller smått som underlättar och förbättrar ditt liv. Se till att ha ett gäng life hacks på lager för en lite enklare och härligare vardag. Givetvis ska vi fylla på ditt förråd med våra bästa och smartaste life hacks.

Från oss till er;

Headspace

Tips från My
Våren är (typ) här och även tiden då man ska lyckas carpa och hinna med vårens alla stunder. 
De kan bli lite stressigt, lite mycket tankar som snurrar runt. Så varför inte unna sig en stunds lugn? Headspace är en finurlig app som guidar dig till ett lite lugnare inre och det tar bara 10 minuter om dagen. Treat ya self.

Lisztomania

Tips från Lisen
Tråkiga att-göra-listor ska helst vara tomma eller åtföljas av så många ”check” som möjligt. Jag brukar istället försöka ha listor som man vill fylla; restauranger att äta på, filmer att se, platser att besöka – listor att ta fram när inspirationen tryter. Den bästa av dem är present-listan. Den fylls på med saker jag ser som får mig att tänka på någon viss person, och tar fram när jul eller födelsedagar närmar sig.
Related track

Galltvål

Tips från David
För oss konstanta spillare är detta räddningen. Oavsett om det är på kläder, dukar eller skor (glöm inte dina vita sneakers-sulor) du spiller är denna tvål the way to go. Dessutom är den biologiskt nedbrytbar.

Repair stores

Tips från Christian
Nudies koncept med Repairstores istället för traditionella butiker har jag länge beundrat lite på avstånd. För några veckor sedan tog jag mod till mig och tog med mig ett par sönderslitna favoritjeans när jag ändå skulle köpa ett par nya. Några dagar senare gick jag därifrån med två par nya jeans. Så smart för plånboken, miljön och lojaliteten till varumärket.

Inget kalas utan kras

Tips från Vanessa
Har du en tendens att göra sönder ett och annat glas? Jag med. Det är inte längre hållbart att investera i ett par nya Iitallla glas. Det finns en lösning, som kommer spara dig en och annan krona. Duralexglas, de går nämligen inte sönder oavsett hur klumpig eller fumlig du är. Dessutom är de både snygga och prisvärda. Helt ultimata på picknick, i båten eller till kalaset. Serien Manhattan är perfekta för vårens alla drinkar. 

Blixtvikning

Tips från Mattias
Att vika t-shirtar på ett snyggt sätt är en konst, och dessutom sinnessjukt tråkigt. Kolla filmen och lär dig vika på fyra sekunder. Det blir inte roligare, men i alla fall kvickare. 
Se instruktionsvideon här

Putsa dina skärmar med kaffefilter

Tips från Maria
Hur snabbt går det inte innan skärmarna är kladdiga av fingeravtryck? Bästa trasan har du i skafferiet. Gör det enkelt och använd ett lätt fuktigt kaffefilter med lite, lite diskmedel på. Gnid försiktigt och eftertorka med ett torrt kaffefilter. Resultat blir perfekt! Fler bra städtips hittar du hos vår kund rimab.com/tips

Stay in ear

Tips från Pontus
Alla moderna människor som använder trådlösa lurar, hoppa till nästa tips. Till er sunda som fortfarande använder lurar med sladd: Trä lurarna över örat så tappar du dom inte.

Hygglo

Tips från Emanuel
Hyr grejer som du behöver och hyr ut grejer som du inte använder. Smidigt och bra för miljön!
Här hittar du appen
Följ oss på Instagram
Följ oss på Instagram