Copy
E-mesečnik Inštituta za e-participacijo, marec 2013
Inštitut za elektronsko participacijo - INePA
 

Spoštovani,
lepo vabljeni k branju rednih mesečnih e-novic Inštituta za elektronsko participacijo, v katerih predstavljamo aktualno dogajanje na področju elektronske participacije, digitalne demokracije in politične informatike v povezavi z aktivnostmi inštituta. Če novic ne želite prejemati, vas prosimo, da se odjavite tukaj.


Začetek spletnega podpisovanja evropske državljanske pobude za Univerzalni temeljni dohodek

Začetek spletnega podpisovanja evropske državljanske pobude za Univerzalni temeljni dohodek

Lepo vabljeni, da prek sistema Evropske komisije za spletno zbiranje podpore https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/index.do oddate podpis za evropsko državljansko pobudo z naslovom Univerzalni temeljni dohodek (UTD) – Raziskovanje možnosti in pogojev emancipatorne socialne države. Zbiranje podpisov bo potekalo do 14. januarja 2014, v Sloveniji jih je potrebno zbrati najmanj šest tisoč.

Več >>  Like http://www.inepa.si/institut-inepa/novice/217-spletno-podpisovanje-evropska-pobuda-univerzalni-temeljni-dohodek.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button


 

Elektronska javna sfera o migrantskih vprašanjih v Evropi

Elektronska javna sfera o migrantskih vprašanjih v EvropiV okviru evropskega projekta Puzzled by Policy poteka na naslovu http://join.puzzledbypolicy.eu/en-gb/uDebate.aspx moderirana večjezična spletna razprava o migrantskih vprašanjih, politikah in zakonodaji Evropske unije. Lepo vabljeni, da se vključite v odprto javno razpravo in prispevate svoja mnenja, komentarje ali predloge v slovenščini ali angleščini. Do sedaj je s strani posameznikov in institucij objavljenih skoraj 1.000 prispevkov, 7 vmesnih poročil spletne razprave pa je bilo poslanih oblikovalcem politik, ki so že posredovali prve povratne odzive.

Več >>  Like http://www.inepa.si/institut-inepa/novice/216-spletna-razprava-migracije-eu-puzzled-by-policy.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button

 

Conference ACTA – Active Citizens Take Action

Conference ACTA – Active Citizens Take Action Za in proti, Zavod za kulturo dialoga organized an international conference "Active Citizens Take Action" in Maribor (Slovenia) as a part of international project ACTA. The conference focused on regulation of the internet and the internet as an enabler of democratic participation. Institute for Electronic Participation (INePA) participated at the conference by organizing a round table "Electronic direct democracy and popular uprisings on the Internet" and two workshops "Internet as an enabler of popular uprisings?” and “On-line tools for discussing immigration policy in the EU”. Abstracts and photo gallery from round table as well video from workshops are presented below.

Več >>   Like http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/211-konferenca-acta-active-citizens-take-action-maribor.html on Facebook share on Twitter Google Plus One ButtonEXPOSER: Slovenski protesti na spletu odslej na enem mestu

http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/212-exposer-slovenski-protesti-na-spletu.htmlExposer je spletni portal, ki na enem mestu zbira in prikazuje vse objave o protestih po Sloveniji na družbenih omrežij facebook in twitter ter omogoča enostavno spremljanje virtualnega dogajanja. Portal pomaga vsem, da stopijo v neposreden stik z dogajanjem na družbenih omrežij, je vstopna točka k lastnemu sodelovanju in služi kot skupno mesto, kjer se lahko v živo spremlja dogajanje. Hastag na twitterju #gotofje in označba na facebooku @gotofje pomagata, da se objava pojavi na Exposerju, sicer pa relevantne vsebine sistem odkrije kar sam. Avtorja projekta sta Mitar Milutinović in Jure Judež.

Več >>   Like http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/212-exposer-slovenski-protesti-na-spletu.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button

 


Naše delo lahko spremljate tudi preko twiterja @Institut_INePA in Facebook-a facebook.com/zavod.inepa .
Sporočilo ste prejeli na podlagi vaše prijave na e-novice prek e-pošte ali spletnih straneh Zavoda Inštitut za elektronsko participacijo, projektnega, strokovnega in partnerskega sodelovanja z inštitutom, udeležbe na dogodku v organizaciji inštituta ali na podlagi vašega delovanja na področju demokracije, participacije, nevladnih organizacij, e-uprave, interneta in informacijske družbe.

Če menite, da ste e-mesečnik Inštituta za elektronsko participacijo prejeli neupravičeno, se vam opravičujemo in vas prosimo, da se odjavite s klikom na gumb "ODJAVA" na dnu tega sporočila. Sporočilo je poslano v skladu s 109. členom Zakona o elektronskih komunikacijah.

O nas:
Zavod Inštitut za elektronsko participacijo je ena vodilnih profesionalnih nevladnih organizacij v Evropski uniji na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Zavod Inštitut za elektronsko participacijo (INePA)
Povšetova ulica 37
Ljubljana 1000
http://www.inepa.si