Copy
E-mesečnik Inštituta za e-participacijo, november 2012
Inštitut za elektronsko participacijo - INePA
 

Spoštovani,
lepo vabljeni k branju rednih mesečnih e-novic Inštituta za elektronsko participacijo, v katerih predstavljamo aktualno dogajanje na področju elektronske participacije, digitalne demokracije in politične informatike v povezavi z aktivnostmi inštituta. Če novic ne želite prejemati, vas prosimo, da se odjavite tukaj.

Contemporary off-line and on-line challenges of representative democracy

Demokratična tveganja digitalne družbe 5 – fiktivna e-participacija
Political parties are facing many challenges when interacting with citizens both off-line and on-line. Low public confidence, decreasing voter turnout and using internet for politics-as-usual are amongst them. These issues were reflected during two regional conferences “Information Technologies and Political Participation” and “The role of the political parties in the electoral process”.

Več >> 

Like http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/192-contemporary-off-line-and-on-line-challenges-representative-democracy.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
 

Demokratična tveganja digitalne družbe 5 – fiktivna e-participacija

Demokratična tveganja digitalne družbe 5 – fiktivna e-participacija

Elektronska participacija je hibridni termin, ki se navezuje na teorijo demokracije, politologijo, komunikologijo, tehnološke študije in informatiko. Formalna razlaga opredeljuje e-participacijo kot z informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami podprto participacijo v postopkih uprave in vladanja, pri čemer se v praksi pojavlja vrsta težav, kot so nizka udeležba, problem merljivosti učinkov, nejasna vključenost, slaba evalvacija, itd. 

Več >> 

Like http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/191-demokraticna-tveganja-fiktivna-e-participacija.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
 

Videos from The Power and the Internet discussion

Pridruži se kampanji Za zeleni razvojni preboj Za in proti, zavod za kulturo dialoga organized the discussion »THE POWER AND THE INTERNET«, which was held on Friday, 23rd November 2012 at Faculty of Administration in scope of the program Active citizens take action. Guest speakers were: Tanja Fajon, Member of European Parliament, Nataša Pirc Musar, Commissioner for Access to Public Information, Simon Delakorda, Institute for Electronic Participation, Blaž Golob, Center for e-governence, Nikolaj Jeffs, University of Primorska. Moderator was Filip Dobranić (Hekovnik/ZiP).

Več >>

Like http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/190-vabilo-the-power-and-the-internet.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button

 

Pridruži se kampanji Za zeleni razvojni preboj

Pridruži se kampanji Za zeleni razvojni preboj

Inštitut za elektronsko participacijo se pridružuje kampanji, ki poziva Vlado Republike Slovenije, da Strategijo razvoja Slovenije usmeri v zeleni razvojni preboj in s tem omogoči, da polno izkoristimo svoje potenciale in strateške razvojne priložnosti. Podpišite, če ste za spremembo smeri razvoja naše države! Pozivu, ki ga je podprlo že prek 6 tisoč ljudi, se lahko pridružijo posamezniki, organizacije in podjetja. Več na http://www.tretjiclen.si/slo/zrp/.

 Več >>

Like http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/188-pridruzi-se-kampanji-za-zeleni-razvojni-preboj.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button

 

Predsedniška kampanja na spletu zamujena priložnost

Predsedniška kampanja na spletu zamujena priložnost

Na večer volitev presednika Republike Slovenije je Inštitut za elektronsko participacijo prispeval komentar za oddajo Volitve 2012: Volilni večer na TV Slovenija 1 s sporočilom, da so družbena omrežja predstavljala podaljšek političnega marketinga, ki volivce razume kot potrošnike.

Več >>

Like http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/189-predsedniska-volilna-kampanja-na-spletu-zamujena-priloznost.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button


Naše delo lahko spremljate tudi preko twiterja @Institut_INePA in Facebook-a facebook.com/zavod.inepa .
Sporočilo ste prejeli na podlagi vaše prijave na e-novice prek e-pošte ali spletnih straneh Zavoda Inštitut za elektronsko participacijo, projektnega, strokovnega in partnerskega sodelovanja z inštitutom, udeležbe na dogodku v organizaciji inštituta ali na podlagi vašega delovanja na področju demokracije, participacije, nevladnih organizacij, e-uprave, interneta in informacijske družbe.

Če menite, da ste e-mesečnik Inštituta za elektronsko participacijo prejeli neupravičeno, se vam opravičujemo in vas prosimo, da se odjavite s klikom na gumb "ODJAVA" na dnu tega sporočila. Sporočilo je poslano v skladu s 109. členom Zakona o elektronskih komunikacijah.

O nas:
Zavod Inštitut za elektronsko participacijo je ena vodilnih profesionalnih nevladnih organizacij v Evropski uniji na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Zavod Inštitut za elektronsko participacijo (INePA)
Povšetova ulica 37
Ljubljana 1000
http://www.inepa.si