Copy
E-mesečnik Inštituta za e-participacijo, april 2013
Inštitut za elektronsko participacijo - INePA
 

Spoštovani,
lepo vabljeni k branju rednih mesečnih e-novic Inštituta za elektronsko participacijo, v katerih predstavljamo aktualno dogajanje na področju elektronske participacije, digitalne demokracije in politične informatike v povezavi z aktivnostmi inštituta. Če novic ne želite prejemati, vas prosimo, da se odjavite tukaj.

 

Digitalna demokracija v Evropski uniji

Digitalna demokracija v Evropski uniji

V prispevku je podan izhodiščni pregled digitalne demokracije na nivoju Evropske unije z vidika razvoja elektronske participacije, političnih procesov, projektov, vloge civilne družbe, umestitve Slovenije in izzivov uporabe interneta v demokratičnih procesih na nadnacionalni ravni.

Več >>  Like http://www.inepa.si/institut-inepa/novice/221-digitalna-demokracija-evropska-unija.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button


 

E-demokracija in E-upravljanje za družbeno odgovornost

E-demokracija in E-upravljanje za družbeno odgovornost Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru je organizirala dve predavanji na temo e-upravljanja in e-demokracije v sklopu projekta Družbena odgovornost 2013, katerih namen je bil predstaviti povezave med družbeno odgovornostjo in digitalno družbo. Predavanji sta izvedla Blaž Golob, direktor Centra za podporo e-upravljanju za JV Evropo in mag. Simon Delakorda, direktor Inštituta za elektronsko participacijo.

Več >>  Like http://www.inepa.si/institut-inepa/novice/220-e-demokracija-in-e-upravljanje-druzbena-odgovornost.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button

 

Svobodna univerza: okrogla miza Demokracija v digitalni dobi

Svobodna univerza: okrogla miza Demokracija v digitalni dobi V okviru tedna Svobodne univerze je na Fakulteti za družbene vede potekala okrogla miza Demokracija v digitalni dobi. Namen dogodka je bil spodbuditi razmislek o politični participaciji, demokratizaciji komuniciranja, političnega odločanja in javnega delovanja prek novih tehnologij in s pomočjo vabljenih diskutantov, delavnic in sodelujočih pri predmetu Komuniciranje in nove tehnologije ponuditi kritično refleksijo in praktične recepte za aktivacijo digitalnih državljanov.

Več >>   Like http://www.inepa.si/institut-inepa/novice/219-okrogla-miza-demokracija-v-digitalni-dobi.html on Facebook share on Twitter Google Plus One ButtonV Državnem svetu tudi o e-volitvah in e-participaciji

V Državnem svetu tudi o e-volitvah in e-participaciji Državni svet Republike Slovenije je organiziral posvet Slovenska ustava, volilni sistemi in uresničevanje neposredne demokracije. V okviru razprave, katere namen je bil ponovno ovrednotiti sedanji volilni sistem in spregovoriti o uresničevanju neposredne demokracije, je bilo izpostavljeno tudi vprašanje uvedbe elektronske volitev in uporabe orodij elektronske participacije pri demokratizaciji politične demokracije.

Več >>   Like http://www.inepa.si/institut-inepa/novice/222-drzavni-svet-e-volitve-e-participacija.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button

 


Naše delo lahko spremljate tudi preko twiterja @Institut_INePA in Facebook-a facebook.com/zavod.inepa .
Sporočilo ste prejeli na podlagi vaše prijave na e-novice prek e-pošte ali spletnih straneh Zavoda Inštitut za elektronsko participacijo, projektnega, strokovnega in partnerskega sodelovanja z inštitutom, udeležbe na dogodku v organizaciji inštituta ali na podlagi vašega delovanja na področju demokracije, participacije, nevladnih organizacij, e-uprave, interneta in informacijske družbe.

Če menite, da ste e-mesečnik Inštituta za elektronsko participacijo prejeli neupravičeno, se vam opravičujemo in vas prosimo, da se odjavite s klikom na gumb "ODJAVA" na dnu tega sporočila. Sporočilo je poslano v skladu s 109. členom Zakona o elektronskih komunikacijah.

O nas:
Zavod Inštitut za elektronsko participacijo je ena vodilnih profesionalnih nevladnih organizacij v Evropski uniji na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Zavod Inštitut za elektronsko participacijo (INePA)
Povšetova ulica 37
Ljubljana 1000
http://www.inepa.si