Copy
E-mesečnik Inštituta za e-participacijo, februar 2013
Inštitut za elektronsko participacijo - INePA
 

Spoštovani,
lepo vabljeni k branju rednih mesečnih e-novic Inštituta za elektronsko participacijo, v katerih predstavljamo aktualno dogajanje na področju elektronske participacije, digitalne demokracije in politične informatike v povezavi z aktivnostmi inštituta. Če novic ne želite prejemati, vas prosimo, da se odjavite tukaj.


Vabilo k sodelovanju na konferenci ACTA – ACTIVE CITIZENS TAKE ACTION

Vabilo k sodelovanju na konferenci ACTA – ACTIVE CITIZENS TAKE ACTION

Vabimo vas, da na mednarodni konferenci ACTA - Active Citizens Take Action, ki bo potekala 15. in 16. marca v Mariboru, sodelujete z vašim prispevkom, predavanjem, individualno ali skupinsko predstavitvijo, izvedbo okrogle mize ali praktične delavnice.

Več >>  Like http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/206-vabilo-k-sodelovanju-na-konferenci-acta.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button

 

Kakšna je spletna vizualizacija vašega odnosa do migracij v Evropi?

Kakšna je spletna vizualizacija vašega odnosa do migracij v Evropi?Inštitut za elektronsko participacijo sodeluje v okviru evropskega projekta Puzzled by Policy pri razvoju prosto dostopnega spletnega orodja za koordinatno in grafično vizualizacijo posameznikovih stališč do različnih migrantskih vprašanj. Lepo vabljeni, da preizkusite spletno vizualizacijo Policy profiler in preverite ujemanje vaših stališč do migrantske problematike s pozicijami različnih deležnikov ter jih primerjate z več kot 4.000 drugimi uporabniki.

Več >>  Like http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/209-spletna-vizualizacija-odnosa-do-migracij.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
 

Svetovni splet in ljudski protesti v Sloveniji

Svetovni splet in ljudski protesti v Sloveniji Objavljamo posodobljen pregled civilno družbenih in medijskih spletnih strani in aplikacij v okviru protestne elektronske javne sfere v Sloveniji.

Več >>   Like http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/194-svetovni-splet-in-ljudski-protesti-v-sloveniji.html on Facebook share on Twitter Google Plus One ButtonMednarodne konference o e-participaciji in e-demokraciji v letu 2013 v Evropi

http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/207-konference-e-participacija-e-demokracija-2013.htmlObjavljamo napovednik mednarodnih znanstvenih in strokovnih konferenc ter simpozija s področja elektronske participacije in elektronske demokracije, ki bodo v letu 2013 potekali v različnih državah Evrope.

Več >>   Like http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/207-konference-e-participacija-e-demokracija-2013.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button

 

Povzetek predavanja: Participation and Alternative Democracy: Social Media and their Contingencies

Povzetek predavanja: Participation and Alternative Democracy: Social Media and their ContingenciesNa Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani je 22. januarja v okviru interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa tretje stopnje Humanistika in družboslovje potekalo gostujoče predavanje prof. dr. Petra Dahlgrena z naslovom Participation and Alternative Democracy: Social Media and their Contingencies. V nadaljevanju predstavljamo kratek povzetek posameznih sklopov predavanja.

Več >>  Like http://www.inepa.si/component/content/article/34-novice-institut-za-elektronsko-participacijo/208-predavanje-dahlgren-participation-alternative-democracy-social-media.html on Facebook share on Twitter Google Plus One Button


Naše delo lahko spremljate tudi preko twiterja @Institut_INePA in Facebook-a facebook.com/zavod.inepa .
Sporočilo ste prejeli na podlagi vaše prijave na e-novice prek e-pošte ali spletnih straneh Zavoda Inštitut za elektronsko participacijo, projektnega, strokovnega in partnerskega sodelovanja z inštitutom, udeležbe na dogodku v organizaciji inštituta ali na podlagi vašega delovanja na področju demokracije, participacije, nevladnih organizacij, e-uprave, interneta in informacijske družbe.

Če menite, da ste e-mesečnik Inštituta za elektronsko participacijo prejeli neupravičeno, se vam opravičujemo in vas prosimo, da se odjavite s klikom na gumb "ODJAVA" na dnu tega sporočila. Sporočilo je poslano v skladu s 109. členom Zakona o elektronskih komunikacijah.

O nas:
Zavod Inštitut za elektronsko participacijo je ena vodilnih profesionalnih nevladnih organizacij v Evropski uniji na področju razvoja demokracije in sodelovanja javnosti s pomočjo novih spletnih tehnologij. Inštitut deluje kot strokovni vir znanja, informacij in izkušenj ter kot priznana referenca za uspešno izvajanje partnerskih projektov na področju e-participacije in e-demokracije.

Zavod Inštitut za elektronsko participacijo (INePA)
Povšetova ulica 37
Ljubljana 1000
http://www.inepa.si