Copy

25. november 2022
Mesteren Ennio Morricone

Den italienske filmkomponist Ennio Morricone er mesteren bag nogle af verdens mest velkendte og elskede filmsoundtracks. Han komponerede over 500 soundtracks og fortsatte med at komponere musik frem til sin død i 2020, 91 år gammel. 

Dokumentarfilmen ’Ennio Morricone’ er blandt ugens nye film på Filmstriben – og er en lovprisning af den italienske "maestro", som giver et indblik i Morricones talent og virke. Herunder har vi samlet en række film, hvor du kan opleve Morricones filmmusik.

Ennio Morricone og Sergio Leone var gamle skolekammerater, og Leone hyrede Morricone til at skrive musikken til hans første spaghettiwestern ’En nævefuld dollars’ i 1964. Det blev til et fast samarbejde, og Morricone er da også især kendt for musikken til Leones spaghettiwesterns. 

Som 87-årig blev Morricone den ældste modtager af en Oscar nogensinde, da han vandt for musikken til Quentin Tarantino-filmen ’The hatefull eight’. Endnu en western, men Ennio Morricone har også lavet musik til et hav af andre film fra forskellige genre. F.eks. et smukt og nærværende soundtrack til Pedro Almodóvars ’Bind mig, elsk mig’, som er med til at sætte stemningen for filmen. 

Læs mere om filmene herunder, og find ugens nye film på Filmstriben nederst i nyhedsbrevet.

God fornøjelse,
Filmredaktionen

Ennio Morricone

Giuseppe Tornatore står bag denne dokumentar om Ennio Morricone - mesteren bag nogle af verdens mest velkendte og elskede filmsoundtracks. Dokumentaren tager os med gennem Morricones musikalske karriere, og er en rejse gennem nogle af filmhistoriens milepæle.

GÅ TIL FILMEN
 
En nævefuld dollars
Sergio  Leones gennembrudsfilm, hvor Clint Eastwood spiller en revolvermand, som sætter to rivaliserende familier op imod hinanden for at tjene penge.
The hateful eight
Tarantinos blodige western med bl.a. Samuel L. Jackson og Kurt Russel.
Bind mig, elsk mig
Spansk komedie, hvor Antonio Banderas spiller den unge Ricky, der udskrives fra et psykiatrisk hospital og kidnapper en pornostjerne.
Find flere film med filmmusik af Ennio Morricone
Filmstriben på Instagram Filmstriben på Instagram
Filmstriben på Facebook Filmstriben på Facebook

En film til 2 point

Er du ved at løbe tør for point her i slutningen af måneden, så kommer her en anbefaling på en film til 2 point, oplagt til første søndag i advent. 

Vi glæder os i denne tid, nu falder julesneen hvid, så ved vi julen kommer! Døren står på klem og nogen fletter julehjerter...

Peters jul
Teksten til Johan Krohns klassiske historie om julen i Peters hjem er sat i billeder og klassisk musik, optaget i Ribe der illuderer gamle dages København.

Nye film på Filmstriben

Lev, elsk, Paris

Emilie møder Camille, som er tiltrukket af Nora, som forelsker sig i Amber. Tre unge kvinders og en ung mands veje krydses og redefinerer moderne kærlighed i boligkvarteret, Les Olympiades, i Paris’ 13. arrondissement. En vibrerende filmisk storbysymfoni om flydende forhold, venskab, sex og identitet.

'Lev, elsk Paris' er instrueret af Jacques Audiard, som også har instrueret 'Smagen af rust og ben' og Guldpalmevinderen 'Dheepan'.

GÅ TIL FILMEN
 
Mine brødre og mig
Fransk drama om Nour, som bor med sine fire brødre i et boligbyggeri. Deres mor ligger i koma og spændingerne stiger i hjemmet. Sarah, der underviser i opera, åbner nye horisonter for Nour.
The devil and Daniel Johnston
Kult-dokumentar om en kult-musiker, og samtidig et følsomt portræt af en mands kamp mod mental sygdom. Filmen af baseret på et hav af billeder fra Johnstons private arkiv samt friske optagelser.
SE DE 100 NYESTE FILM
Filmstriben på Facebook Filmstriben på Facebook
Filmstriben på Instagram Filmstriben på Instagram
Persondata

Du modtager denne mail, fordi du er tilmeldt som modtager af nyhedsbrevet 'Nyt fra Filmstriben'.

Klik på "Opdatér dine præferencer" nedenfor for at se, hvilke data vi har registreret om dig. Vi benytter alene dine data til at sende dig nyheder om Filmstriben. Du kan til enhver tid afmelde dig, hvorefter vi sletter dine data.
Vil du ændre dine mail-præferencer?
Du kan opdatere dine præferencer eller afmelde dig nyhedsbrevet.


Brug for hjælp til Filmstriben?
Kontakt Kundeservice

Arkiv over tidligere nyhedsbreve

Filmstriben - Bibliotekernes filmtilbud
Udvikles af DBC Digital

www.dbc.dk