Copy

16. september 2022

Storslået natur og vilde dyr

Dokumentarfilmen ’Sneleoparden’ er en utrolig rejse i søgen efter den mystiske sneleopard – langt, langt borte i den barske og majestætiske tibetanske natur, hvor landskabet er totalt uberørt. Vi har i denne uge samlet en række film, der lader dig få et unikt indblik i dyrenes verden.

Du kan f.eks. komme helt tæt på en ung kejserpingvin på sin allerførste vandring gennem Antarktis i ’Pingvinmarchen 2’. Færøernes storslåede natur danner i ’Øboerne og hvalerne’ en smuk, dramatisk ramme om indbyggernes liv, hvor havet og bl.a. hvalerne altid har været en kilde til føde. 

’Fra det vilde hav’ træder naturen i baggrunden, og kameraet er i øjenhøjde med dyrene i en verden, hvor mennesker krampagtigt forsøger at opretholde en natur i drastisk forfald.

Herunder præsenterer vi desuden ugens nye film på Filmstriben.

God fornøjelse,
Filmredaktionen

Sneleoparden - NY PÅ FILMSTRIBEN
Dokumentar, 1t 32 min. Frankrig, 2021. Instruktion: Marie Amiguet, Vincent Munier

I et uberørt bjerglandskab følger filmen den anerkendte naturfotograf, Vincent Munier, der sammen med forfatter og eventyrer, Sylvain Tesson, traver, venter, filosoferer og mest af alt, bare er i verden.

Den tibetanske natur er gold og barsk, men vækkes til live af Vincent Munier’s unikke og sanselige fortælling, der frembringer en meditativ tilstand, hvor selv den mindste detalje har værdi, og det golde landskab bliver forvandlet til majestætisk natur rigt på dyreliv.

Forfatteren Sylvain Tesson har skrevet den prisvindende bog af samme navn, baseret på sine oplevelser på rejsen. Bogen vandt den prestigefyldte pris ”Prix Renaudot” og er udgivet på dansk.

Filmen har musik af Nick Cave og Warren Ellis.Pingvinmarchen 2
Dokumentar, 1t 21 min. Frankrig, 2017. Instruktion: Luc Jacquet

Dokumentaren 'Pingvinmarchen 2' følger en ung hanpingvin, der skal på sin allerførste vandring gennem Antarktis. Vi følger den unge fugl på en enestående rejse og der er et fantastisk natureventyr i vente for både børn og voksne. Filmen er skabt ved hjælp af blandt andet ubåds- og droneoptagelser og publikum kommer helt tæt på den prægtige kejserpingvins forunderlige livscyklus.


Øboerne og hvalerne
Dokumentar, 1t 21 min. Storbritannien, 2016. Instruktion: Mike Day

Færøernes storslåede natur lægger en smuk, dramatisk ramme om indbyggernes liv - og om 'Øen og hvalerne', en billedskøn film fra øriget, hvor menneske og natur har levet med og af hinanden siden tidernes morgen. Men tiderne skifter, og nu er menneskets aftryk på planeten også nået helt op nordpå. Forureningen af havene gør fiskene giftige og folk syge. Men fiskeriet er en integreret del af færingernes kultur og selvforståelse. En læge med et godt hjerte er fanget i dilemmaet i midten. En fængslende film om traditioner, sammenhold og tillid i skyggen af en usikker fremtid.


Fra det vilde hav
Dokumentar, 1t 18 min. Danmark, 2021. Instruktion: Robin Petré

Langs det isnende, vesteuropæiske vinterhavs kyster står et omfattende netværk af frivillige klar til døgnet rundt at rykke ud og redde vildfarne sæler fra olie, plastik og klimaforandringer. Men dyrene forsvarer sig med næb og klør mod de velmenende redningsfolk, som blot må se magtesløse til, mens atlanterhavsstormene tager til, og dyrenes forhold forværres. Vi tages med på en fascinerende og forstyrrende rejse ind i en verden, hvor mennesker krampagtigt forsøger at opretholde en natur i drastisk forfald.

Ugens aktuelle film
Storbritannien har fået en ny konge, Kong Charles 3. De royale har bragt stof til mange store film igennem tiden. ’Kongens store tale’ handler om Charles' bedstefar, dronning Elizabeths far, Kong George 6, mens ’Wallis & Edward’ handler om kærlighedsaffæren, som fik Edward til at abdicere fra den britiske trone.

Kongens store tale

Spillefilm, 1t 53 min. Storbritannien, 2010. Instruktion: Tom Hooper

Bertie, som han kaldes i familien, bliver som King George d. 6., konge over Storbritaniens imperium, da hans ældre bror Edward abdicerer for at gifte sig med den fraskilte Wallis Simpson. Han ansætter den kontroversielle talepædagog Lionel Logue til at hjælpe med hans største problem: hans voldsomme stammen.


Wallis & Edward

Spillefilm, 1t 59 min., drama, kærlighed. USA, 2011. Instruktion: Madonna

Wally Winthrop drages af historien om det skandaløse ægteskab mellem den amerikanske pige Wallis Simpson og den engelske Kong Edward d. 8. Historien er med til at give Wally styrken til selv at følge sit hjerte og gå efter lykken.


Nye film på Filmstriben

Baltic tribes

Dokumentar, 1t 38 min. USA, Letland, 2018. Instruktion: Räitis Äbele, Läuris Äbele

Ældgamle religiøse, hedenske stammer hærger på Europas sletter. De viderefører traditioner om trolddom og magiske ritualer fra generation til generation. Med tiden afløser pest, elendighed og krige om magten hinanden i en brutal spiral af voldsomheder. Troen på guderne er blegnet, og nu ved de ikke, hvem de skal rette deres tro mod. 


Bergmans ø

Spillefilm, 1t 52 min., kærlighed, drama. Frankrig, 2021. Instruktion: Mia Løve-Hansen

Kunst, kærlighed og melankoli. Et amerikansk instruktørpar, Chris (Vicky Krieps) og Tony (Tim Roth), skal tilbringe sommeren på skriveorlov omkring Ingmar Bergmans hjem på Fårö. Det mystiske og ærkesvenske landskab, hvor Bergman boede og indspillede flere af sine mest berømte film, skal inspirere dem til at skrive deres næste film. Som dagene går, bevæger de to elskende sig dybere ind i kunsten, men også længere væk fra hinanden. Minder om Chris’ første kærlighed ulmer, og grænsen mellem virkelighed og fiktion sløres mens filmen-i-filmen langsomt tager form. 


Clapboard jungle

Dokumentar, 1t 34 min. Canada, 2020. Instruktion: Justin McConnel

Kan man bevare gejsten for at lave film, når man den ene gang efter den anden løber ind i nederlag i forhold til financiering, distribution mm? At navigere og holde sig flydende i filmbranchen er sværere end nogensinde før. Ny teknik har gjort, at i princippet hvem som helst kan lave film, og det har ført til et oversvømmet marked. Kun få kan leve af at arbejde inden for branchen. 'Clapboard Jungle' er ligeså meget en overlevelsesguide for filmskabere som en dokumentar om overlevere i en branche i evig forandring. 


Daddy - mit liv som husfar

Dokumentar, 51 min. Danmark, 2020. Instruktion: Lars Emil Leonhardt, Brendan Cooney

Amerikanske Brendan arbejder som antropolog, altså lige indtil han mødte sit livs kærlighed i Danmark og blev far til deres fælles barn. Med et udansk blik på vort lille land bliver Brendans eget liv genstand for hans professionelle og ofte morsomme syn på faderrollen. Den er nemlig på fuldtid, da det ikke er så let at finde et job, når man ikke rigtigt taler dansk. 


Den blå orkidé

Spillefilm, 1t 18 min., thriller. USA, Danmark, 2020. Instruktion: Carl Marott

Mørk, psykedelisk tekno-thriller om fotografen Casper, der er livstræt, men så får han et helt specielt tilbud. Han skal filme en sensuel kvinde og bliver ramt af et begær, der fører ham ud i det ukendte. 


Gutterbug

Spillefilm, 1t 36 min., drama. USA, 2019. Instruktion: Andrew Gibson

Bug har de sidste 3 år levet på gaden. Han er mentalt ustabil, stofmisbruger og de mennesker han omgås er ikke gode for ham. Da han møder den ligeledes hjemløse Jenny, ændrer han dog langsomt karakter. 


Hudson

Spillefilm, 1t 12 min., komedie, drama. USA, 2019. Instruktion: Sean Daniel Cunningham

En indesluttet mand tager ud på en rejse for at sprede sin afdøde mors aske. Han møder en usædvanlig kvinde på vejen, og rejsen bliver pludselig til et eventyr, hvor han endelig får en chance for at begynde at leve sit liv rigtigt. 


Language lessons

Spillefilm, 1t 31 min., drama, komedie. USA, 2021. Instruktion: Natalie Morales

Da Adam rammes af en tragedie, bliver hans spansklærer Cariño en redningskrans, som han ikke anede, han have brug for. Adam og Cariño knytter et uventet og kompliceret følelsesmæssigt bånd, men kender man virkelig et andet menneske, bare fordi man har oplevet en traumatisk situation sammen med dem? Den bittersøde, ærlige og til tider sort humoristiske 'Language Lessons' er en afvæbnende og gribende fortælling om platonisk kærlighed. 


Persondata

Du modtager denne mail, fordi du er tilmeldt som modtager af nyhedsbrevet 'Nyt fra Filmstriben' fra DBC.

Klik på "Opdatér profil" nedenfor for at se, hvilke data vi har registreret om dig. Vi benytter alene dine data til at sende dig nyheder om Filmstriben. Du kan til enhver tid afmelde dig, hvorefter vi sletter dine data. 

 
Andre nyhedsmails om DBC's produkter:
|Nyt fra Forfatterweb| |Nyt fra Faktalink|


DBC på sociale medier

Følg Filmstriben
Ikon til Filmstribens Facebook side Facebook   Instagram   Twitter
Del nyhedsbrevet
 
Synes du godt om nyhedsbrevet?
Like Storslået natur og vilde dyr on Facebook
Arkiv over udsendte nyheder
www.dbc.dkThis email was sent to <<Mailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Filmstriben / DBC · Tempovej 7-11 · 2750 DK · Denmark