Copy

19. august 2022

Klimaet på overarbejde

Det er en varm sommer i år. Ekstreme hedebølger har gang på gang sat varmerekorder i europæiske byer. Også herhjemme har temperaturerne været historisk høje. Klimaforandringerne er over os, og det har konsekvenser. Naturbrande, udtørrede floder og ekstrem tørke er nogle af de effekter vi ser i lande som Italien, Frankrig, England og Spanien. 

Verden har brug for klimainitiativer. I denne uge har vi samlet nogle film, som dokumenterer initiativer til kamp mod klimaændringerne. Hvad gør vi? Og virker det? ’The great green wall’ er en optimistisk film om projektet af samme navn, som skal dæmme op for bl.a. tørke og sult i Afrikas Sahel-region. I ’Into the ice’ rejser tre af verdens førende glaciologer på banebrydende, videnskabelige ekspeditioner på den grønlandske indlandsis for at finde ud af, hvor hurtigt isen egentlig smelter. 

Blikket vendes indad i dokumentarfilmen ’Danmark - det grønne håb i EU?’, hvor der tages en temperaturmåling på, hvor langt vi er herhjemme. Og så kan du i ’Rejsen til Utopia’ møde en familie, som i forsøget på at gøre det rigtige får testet deres idealistiske idéer. 

På Faktalink kan du læse mere om klimaforandringerne og konsekvenserne heraf.

Se også ugens nye film på Filmstriben længere nede i nyhedsbrevet.

God fornøjelse,
Filmredaktionen

The great green wall
Dokumentar, 1t 32 min. Canada, Storbritannien, 2019. Instruktion: Jared P. Scott

Folk i Sahel lever på frontlinjen af klimaforandringerne. En gigantisk mur af grønt skal dæmme op for tørke, sult og de konflikter, der følger. Filmen følger den maliske musiker / aktivist Inna Modja på et 8.000 kilometer langt roadtrip langs den grønne mur.Into the ice
Dokumentar, 1t 25 min. Danmark, Tyskland, 2022. Instruktion: Lars Ostenfeld

'Into the ice' er en opdagelsesrejse ud i de enorme ismasser, der vil ændre livet som vi kender det på hele Jorden, en dokumentar om videnskab, natur og eventyr – om de forskere, der har dedikeret deres liv til at udforske den hemmelighed om fremtiden, som isen gemmer på.

Instruktøren rejser med tre af verdens førende glaciologer på banebrydende, videnskabelige ekspeditioner på den grønlandske indlandsis. Den seje, legendariske Dorthe Dahl-Jensen, den følsomme, politisk engagerede Jason Box og den vovede, frygtløse Alun Hubbard. De tre deler overbevisningen om, at klimaforskning ikke kun kan bygges på satellitmålinger og computermodeller. Forskerne må være der, hvor ændringerne sker, for at nå pålidelige resultater. Alle tre forsøger de at besvare et af vor tids vigtigste spørgsmål: Hvor hurtigt smelter isen?
Danmark - det grønne håb i EU?
Dokumentar, 40 min. Danmark, 2022. Instruktion: Frank Bisgaard Winther

Vi er i gang med verdens største kemi-forsøg. Alverdens lande skal samlet forhindre klodens opvarmning ved at begrænse udslippet af CO2. Sol, vind og vand er de vedvarende energikilder, der på længere sigt skal forsyne os med energi. Samtidig skal de være med til at afskaffe fossile brændstoffer, reducere CO2-udledningen og forhindre klimakrisen i at eskalere. Danmark har lagt sig i front i den grønne omstilling i både EU og i verden. Vi tager en temperaturmåling på den grønne omstilling.


Rejsen til Utopia
Dokumentar, 1t 28 min. Danmark, Norge, 2020. Instruktion: Erlend E. Mo

Familien Fangel-Mo bor på deres idylliske slægtsgård i de norske fjelde – men de er nødt til at pendle til arbejde i fly! Så forældrene lider af en nagende klimasamvittighed. For at redde planeten og børnenes fremtid beslutter de at flytte til Karise Permatopia, et selvforsynende, økologisk landsbykooperativ i Danmark. Men det viser sig at være lettere at mene det rigtige, end at gøre det – ikke mindst i en familie fuld af temperamentsfulde individualister med hver deres behov og mindst ligeså mange drømme. Sammenstødet mellem idealisme og virkelighed, frihed og fællesskab, forældre og børn sætter hverdagen på spidsen.

Se flere klimafilm

Ugens aktuelle film
Bliver klimafilmene lidt for tunge, så find Pride-stemningen frem og se en ægte kærlighedsfilm med rørende øjeblikke og stilfærdig humor.

Supernova

Spillefilm, 1 t 34 min., drama, kærlighed. Storbritannien, 2020. Instruktion: Harry McQueen

Colin Firth og Stanley Tucci spiller Sam og Tusker, som har dannet par i 20 år. De er mere forelskede end nogensinde og drager på tur i deres autocamper gennem England for at besøge venner og familie. Meget har forandret sig siden Tusker blev diagnosticeret med tidlig demens for to år siden, og de ved, at deres tid sammen er begrænset. Som rejsen skrider frem, viser det sig, at deres ønsker for fremtiden er forskellige, og de konfronteres begge med spørgsmålet om, hvad det egentlig betyder at elske hinanden.

'Supernova' er en ægte kærlighedsfilm med rørende øjeblikke og stilfærdig humor. Colin Firth og Stanley Tucci leverer pragtpræstationer i rollerne som to mennesker, der får sat kærligheden til hinanden på prøve.


Nye film på Filmstriben

Christiane F. - i morgen er det slut

Spillefilm, 2t 5 min., drama. For unge. Tyskland, 1981. Instruktion: Ulrich Edel

13-årige Christiane bor sammen med sin mor i 70’ernes Berlin. Hun er ensom og keder sig. Men en aften lærer hun en gruppe unge misbrugere at kende på et diskotek. Hun bliver forelsket i en af drengene og begynder at tage hårdere stoffer. Lige så stille bliver hun draget ind i et liv med heroinmisbrug og prostitution i Berlins farligste kvarter. 


Monsterfamilien - den uperfekte mission

Animation, 1t 38 min., komedie. Tyskland, 2021. Instruktion: Holger Tappe

Familien Ønskeben er egentlig en helt almindelig familie, men af og til når der er fare på færde, forvandler de sig til monstre for at klare situationen. Monsterfamilien består af Lillebror Max (varulv), storesøster Fay (mumie), Mor (vampyr) og Far (Frankenstein) og de er godt hjulpet af deres tre kæleflagermus. Da familiens venner bliver kidnappet af monsterjægeren, Mila Starr, begynder de deres redningsmission. På vejen møder de nye skøre væsner og forstår, at ingen familier og missioner er perfekte, og at alle fortjener at være lykkelige, som dem de er. 


Pleasure

Spillefilm, 1t 44 min., drama. Sverige, 2021. Instruktion: Ninja Thyberg

19-årige Bella Cherry forlader Sverige til fordel for Los Angeles. Målet er at blive verdens næste store pornostjerne, men vejen dertil er mere udfordrende, end hun troede.

Filmen er et hårdt, brutalt og kompromisløst portræt af en utaknemmelig branche. 


Shiva baby

Spillefim, 1t 15 min., drama. USA, 2020. Instruktion: Emma Seligman

Din mor, din eks og din sugardaddy i samme rum. Hvad kan gå galt? I komedien Shiva Baby skal den unge og retningsløse Danielle til en jødisk begravelse – en såkaldt shiva. Hendes dominerende mor instruerer hende nøje i, hvordan hun skal udlægge sit kaotiske liv for familie og venner, så hun fremstår så perfekt og gifteklar som muligt. Men hvad Danielles forældre ikke ved, er, at Danielle finansierer sit liv gennem sugardating. Så da hendes sugardaddy dukker uventet op til begravelsen kompliceres tingene! Og det bliver ikke mindre kompliceret, da Danielles ekskæreste også dukker op – for hvem hun måske stadig har følelser? Snart roder Danielle sig ud i den ene løgn efter den anden for at undgå at hendes meget nysgerrige forældre og slægtninge skal finde ud af sandheden. Men hvor meget smalltalk kan én kvinde kapere før facaden begynder at krakelere?

”Fantastisk og virkeligt morsom”, skrev EmpireOnline om Emma Seligmans film, der er et frisk og originalt bud på den romantiske komedie. 


Persondata

Du modtager denne mail, fordi du er tilmeldt som modtager af nyhedsbrevet 'Nyt fra Filmstriben' fra DBC.

Klik på "Opdatér profil" nedenfor for at se, hvilke data vi har registreret om dig. Vi benytter alene dine data til at sende dig nyheder om Filmstriben. Du kan til enhver tid afmelde dig, hvorefter vi sletter dine data. 

 
Andre nyhedsmails om DBC's produkter:
|Nyt fra Forfatterweb| |Nyt fra Faktalink|


DBC på sociale medier

Følg Filmstriben
Ikon til Filmstribens Facebook side Facebook   Instagram   Twitter
Del nyhedsbrevet
 
Synes du godt om nyhedsbrevet?
Like Klimaet på overarbejde on Facebook
Arkiv over udsendte nyheder
www.dbc.dkThis email was sent to <<Mailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Filmstriben / DBC · Tempovej 7-11 · 2750 DK · Denmark