Copy
Problemer med at læse mailen?
Se den i din browser

3. juli 2020
 

Dk5.dk opfylder tilgængelighedskrav

 

Siden er dermed blevet lettere at bruge – ikke mindst for borgere med funktionsnedsættelser eller handicap.

Hjemmesiden dk5.dk, der giver overblik over decimalklassesystemet og hjælper brugerne med at finde den relevante faglitteratur på bibliotekets hylder, kan nu kalde sig ”tilgængelig efter alle kunstens regler”.

Fra og med den 23. september 2020 skal offentlige hjemmesider, som på det tidspunkt er mere end to år gamle, leve op til gældende retningslinjer for tilgængeligt webdesign, også kaldet WCAG 2.1.

Efter bestilling fra Kombit har DBC i juni opgraderet dk5.dk, så siden overholder tilgængelighedskriterierne på AA-niveau.

Det betyder blandt andet, at der er kommet større kontrast mellem tekst og baggrund, og at opmarkeringen i den bagvedliggende kode er gennemgået for at sikre, at fx skærmlæsersoftware forstår hierarkiet i overskrifter på siden samt funktionen af diverse grafik, links, knapper osv.

Alle brugere har glæde af god webtilgængelighed og i særlig grad mennesker med fx synsnedsættelse, farveblindhed eller andre funktionsnedsættelser eller handicap. På Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om webtilgængelighed

Biblioteker og slutbrugere kan frit benytte dk5.dk, der, ligesom den professionelle version pro.dk5.dk, er en del af den fælles biblioteksinfrastruktur. De to hjemmesider afløste for år tilbage de trykte udgaver af DK5-registrene.

Venlig hilsen og god weekend
DBC

Persondata

Klik på 'Opdatér profil' nedenfor for at se, hvilke data vi har registreret om dig. Vi benytter alene dine data for at sende dig nyt om den fælles biblioteksinfrastruktur. Du kan til enhver tid afmelde dig, hvorefter vi sletter dine data.
Andre nyhedsbreve fra DBC:

DBC-nyheder | DBC Jobnyt | DBC Kursusnyt | Publicering af ugefortegnelserne | Nyt fra Faktalink | Nyt fra Filmstriben | Nyt fra Forfatterweb


DBC på sociale medier

Arkiv over FBI-nyt
www.dbc.dk
 
Share Share
Tweet Tweet

Copyright © 2020 DBC, All rights reserved.

Afmeld | Opdatér profil