Copy
Problemer med at læse mailen?
Se den i din browser

9. september 2020
 

Fra bibliografisk nøgtern til formidlingsorienteret

 

Vi har gjort op med det gamle princip om, at de indholdsbeskrivende noter alene skal være kortfattede, neutrale og dækkende.

Fremover vil noterne blive skrevet, så de i højere grad kan vække interesse og dermed understøtte formidlingen. De vil fremstå mere appellerende og stemningsbeskrivende, og så vil det fremgå hvem bogen, filmen eller spillet henvender sig til. Det skal være nemmere for brugeren at forholde sig til, om det konkrete materiale er interessant.

Her er eksempler på nye noter:

"Den unge fremadstræbende Niels fra samfundets bund og borgmester Morten Jørgensen støder fatalt sammen en tidlig morgen på en landevej på Lolland.
For alle der holder af samtidsromaner med noget på hjerte".

"Flot og velredigeret opslagsværk om sydafrikanske vine.
Til vinkendere og fagfolk i restaurationsverdenen".

"En ung irsk kvinde voldtages af nogle britiske soldater, der også slår hendes mand og barn ihjel. Det eneste kvinden har tilbage er ønsket om hævn.
Mørkt og brutalt drama, kan også kaldes en "hævnthriller." Ikke for børn og sarte sjæle". 

Genre og form flytter

Som konsekvens af den nye praksis står de indledende genre- og formbetegnelser – fx noveller, tegneserie, billedbog, digte, fantasy og science fiction – ikke længere i den indholdsbeskrivende note.

De vil i stedet fremgå som emneord og kan bruges til søgning.

Den nye praksis er taget i brug i uge 36 og omfatter alle de film, spil og fag- og skønlitterære bøger, der får supplerende biblioteksdata.


Venlig hilsen
DBC

Persondata

Klik på 'Opdatér profil' nedenfor for at se, hvilke data vi har registreret om dig. Vi benytter alene dine data for at sende dig nyt om den fælles biblioteksinfrastruktur. Du kan til enhver tid afmelde dig, hvorefter vi sletter dine data.
Andre nyhedsbreve fra DBC:

DBC-nyheder | DBC Jobnyt | DBC Kursusnyt | Publicering af ugefortegnelserne | Nyt fra Faktalink | Nyt fra Filmstriben | Nyt fra Forfatterweb


DBC på sociale medier

Arkiv over FBI-nyt
www.dbc.dk
 
Share Share
Tweet Tweet

Copyright © 2020 DBC, All rights reserved.

Afmeld | Opdatér profil