Copy

2. december 2022
Julefilm til enhver smag

Det er december og på Filmstriben er vi allerede i julestemning. Vi har fundet en række gode julefilm frem, og der er også lidt til dig, som slet ikke orker de klassiske julefilm. 

’Julemand & Co.’ er et hæsblæsende og underholdende juleeventyr for hele familien. Her står julemanden på snowboard, facetimer med sine rensdyr og er laktoseintolerant. 

’Love actually’ behøver ingen introduktion. Det er julefilmen, der skal ses hvert år. I ’Nøddebo præstegård’ får vi en gammel juleklassiker. Filmen fra 1974 har bl.a. Poul Bundgaard og en ung Lisbeth Dahl på rollelisten. 

Er du ikke til de klassiske julefilm, så får du en original og kulsort anti-julefilm i ’Rare exports from the land of the original Santa Claus’. Vi kan godt afsløre, at julemanden her er en ubehagelig satan. I filmen ’Echo’ tager den islandske instruktør, Rúnar Rúnarsson, os med til Island ved juletid. 56 små scener fungerer, hver især, som et nedslag i et menneskes liv omkring juletid.  

Læs mere om filmene herunder, og find ugens nye film på Filmstriben nederst i nyhedsbrevet.

God fornøjelse,
Filmredaktionen

Julemand & Co.

Juleaften er lige rundt om hjørnet og absolut INTET går efter planen. De 92.000 nisser i julemandens værksted er alle besvimet grundet en AKUT mangel på C-vitamin. Det går selvfølgelig slet, slet ikke, og julemanden er tvunget til at klargøre kanen og flyve til jorden for at finde en kur. Det er dog nemmere sagt end gjort, og det står hurtigt klart for julemanden, at han bliver nødt til at finde nogle allierede på jorden, hvis han skal gøre sig nogen som helst forhåbninger om at redde julen! Et hæsblæsende og underholdende juleeventyr for hele familien.

GÅ TIL FILMEN
 
Love actually
Romantisk julekomedie, hvor vi følger otte meget forskellige par og deres problemer med kærligheden i ugerne op til jul.
Nøddebo Præstegård
Dansk spillefilm fra 1974 om de tre brødre Christoffer, Frederik og den sorgløse, pigeglade Nikolaj, som er inviteret til at fejre jul i Nøddebo Præstegård. Der bliver jul og romantik i præstegården.
Rare exports from the land of the original Santa Claus
Anti-jule-adventurefilm for alle, der mener, at Julemandens ry måske er blevet lidt for poleret.
Echo
Island ved juletid. Igennem 56 små scener indkapsler instruktør Rúnar Rúnarsson det moderne samfund, på godt og ondt.
Find flere julefilm her
Filmstriben på Instagram Filmstriben på Instagram
Filmstriben på Facebook Filmstriben på Facebook

En film til 0 point

Som en ekstra lille julegave kan du i december se den norske film ’Dirk Ohm - illusionisten som forsvandt’ for 0 point. En vemodig, forunderlig og stemningsfuld historie om mennesker, der forsvinder.

Dirk Ohm - illusionisten som forsvandt
Hvad skete der med den tyske tryllekunstner Dirk Ohm, inden han i 2003 forsvandt?

Nye film på Filmstriben

After Yang

'After Yang' foregår i en nær fremtid, hvor en lille families harmoni forstyrres, da deres elskede androide-hjælper Yang pludselig bryder sammen. I forsøget på at reparere Yang opdager familiens far, Jake (Colin Farrell), en hukommelsesdisk i Yangs indre, som indeholder små optagelser fra androidens liv - heriblandt også fra Yangs tilværelse før, at han blev en del af Jakes familie. Digitale minder der antyder, at Yang måske er mere end en sjælløs kunstig intelligens. Det bliver starten på et tryllebindende smukt og rørende sci-fi-mysterium, der tvinger Jake (og publikum) til at genoverveje, hvad det vil sige at være i live, at elske og ikke mindst at være et menneske.

GÅ TIL FILMEN
 
A Bronx tale - gangsterens lærling
Gangsterfilm instrueret af Robert de Niro. I Bronx i 1960'erne har en ung fyr vundet den lokale mafiaboss' gunst.
City of God
En uundværlig, brutal skildring af livet i Rio de Janeiros underverden, som blev nomineret til fire Oscars og har henført både publikum og kritikere med sin usminkede oprigtighed.
Askepot og de tre tryllenødder
Tjekkisk juleklassiker fra 1973 om en ung pige, der har mistet sin far og må bo hos sin dybt uretfærdige stedmoder og hendes lige så forfærdelige datter. Et eventyr for større børn.
Bedre end Beckham
Jess er vild med fodbold, men har to alvorlige handicaps. Hun er pige, og hun er indisk pige. Hun bliver heldigvis veninde med Jules, der får hende med på et pigefodboldhold.
Comedy queen
Svensk komediedrama for unge og større børn. 13-årige Sasha har bestemt sig for at blive standupkomiker. Allerhelst vil hun have sin far til at le, fordi han græder i badet.
Délicieux
Medrivende og munter beretning om Frankrigs første restaurant. Hjertevarmt og morsomt leveres et veldækket bord med stærke følelser, erotik og humor i et forrygende højt tempo. 
The big white
Robin Williams spiller Paul, som er havnet i håbløs gæld. Da Pauls bror pludseligt forsvinder, ser han en chance i broderens livsforsikring. 
The electrical life of Louis Wain
Den utrolige sande historie om den excentriske kunstner Louis Wain, hvis lunefulde og psykedeliske billeder bidrog til at ændre opfattelsen af katte.
SE DE 100 NYESTE FILM
Filmstriben på Facebook Filmstriben på Facebook
Filmstriben på Instagram Filmstriben på Instagram
Persondata

Du modtager denne mail, fordi du er tilmeldt som modtager af nyhedsbrevet 'Nyt fra Filmstriben'.

Klik på "Opdatér dine præferencer" nedenfor for at se, hvilke data vi har registreret om dig. Vi benytter alene dine data til at sende dig nyheder om Filmstriben. Du kan til enhver tid afmelde dig, hvorefter vi sletter dine data.
Vil du ændre dine mail-præferencer?
Du kan opdatere dine præferencer eller afmelde dig nyhedsbrevet.


Brug for hjælp til Filmstriben?
Kontakt Kundeservice

Arkiv over tidligere nyhedsbreve

Filmstriben - Bibliotekernes filmtilbud
Udvikles af DBC Digital

www.dbc.dk