Copy
Bekijk de nieuwsbrief online
Nieuwsbrief
Van Dantzig Communicatiepartners
September 2014
recente opdrachtgevers
Gemeente Capelle a/d IJssel

Sensire

Falck

Marine Stewardship Council

Crucell

Nederlandse Oestervereniging
 
Meer informatie over deze opdrachten leest u in de komende nieuwsbrieven
Beste <<First Name>>,

Hierbij geven wij een korte update van projecten van ons bureau in de laatste maanden. Om te informeren én te inspireren.
 
Communicatie ondersteuning voor Vivium ZorgroepVivium Zorggroep helpt ouderen in de regio Gooi en Vechtstreek om zo gezond, vitaal en zelfstandig mogelijk te leven. Ook ondersteunen zij mantelzorgers. Van Dantzig Communicatiepartners ondersteunt en adviseert de afdeling PR en Communicatie bij het ontwikkelen van een pro-actief mediabeleid, social media strategie en de uitvoering van een stakeholdersonderzoek. Het stakeholdersonderzoek wordt uitgevoerd in de vorm van interviews onder belangrijke beïnvloeders van Vivium en beleidsmakers in de zorg. Het resultaat biedt belangrijke informatie waarmee Vivium haar contacten en strategie kan afstemmen op haar belangrijke doelgroepen en communicatiepartners. Website Vivium.
 
Congresbijdrage crisiscommunicatieDit voorjaar verzorgde Van Dantzig Communicatiepartners een lezing over crisiscommunicatie tijdens het symposium: Emergency Expo in Ahoy Rotterdam. De lezing werd gegeven als communicatiepartner van Falck BV. Van Dantzig Communicatiepartners heeft een partnership waarbij de dienstverlening van Falck BV verrijkt wordt met specifieke communicatiekennis. De aanwezige bezoekers, veelal vertegenwoordigers van hulpdiensten, overheden en hun toeleveranciers werden getrakteerd op een inspirerend kijkje in de keuken van goede en foute crisiscommunicatie. Boodschap: Hoe een crisis je reputatie versterkt. Website Emergency Expo. Interesse om ook een dergelijke presentatie of workshop te krijgen? Laat het ons weten!
 
Crisiscommunicatie voor KemiraKemira Rotterdam BV maakt producten voor toepassingen in de oliewinning, mijnbouw, papierproductie en water- en slibbehandeling voor communale en industriële waterreiniging. De vestiging in Rotterdam is onderdeel van het Finse Kemira met het hoofdkantoor in Helsinki. Kemira voorziet haar klanten van kennis en chemische producten om hun water, energie en grondstoffen- productie efficiënter te maken. Het bedrijf maakt in haar productieproces in Rotterdam gebruik van gevaarlijke stoffen. Indien zich op dit vlak ernstige incidenten voordoen, is de communicatie richting de verschillende betrokken partijen en pers cruciaal.

Als aanvulling op het bedrijfsnoodplan ontwikkelde Van Dantzig Communicatiepartners een praktische handleiding voor crisiscommunicatie. Hierin worden de verschillende communicatieprocedures en protocollen beschreven voor, tijdens en na een calamiteit of incident. Het plan sluit aan op de procedures uit het bedrijfsnoodplan en de communicatierichtlijnen van het hoofdkantoor in Helsinki. Website Kemira.
 
Contract met PinkertonDit voorjaar tekenden Pinkerton en Van Dantzig Communicatiepartners een overeenkomst met elkaar. De veiligheidsconsultants van Pinkerton adviseren cliënten over veiligheidsplannen en –protocollen. Van Dantzig Communicatiepartners voegt daar de specifieke crisiscommunicatie component aan toe. Bij veel plannen die gemaakt worden om crisissituaties het hoofd te bieden ontbreekt vaak een uitgebreid communicatie hoofdstuk. De eerste aandacht gaat uit naar de veiligheid in de ruime zin. Die focus is logisch, maar wanneer ook de communicatie goed ingeregeld wordt, heeft dat een positief effect op de reputatie. Van Dantzig Communicatiepartners is nu exclusief business partner crisiscommunicatie voor Pinkerton. Inmiddels zijn voor de eerste cliënten van Pinkerton de crisisplannen al communicatief doorgelicht. Website Pinkerton.

 
Start bouw Inspiratiecentrum GrevelingenOp de Brouwersdam wordt een inspiratiecentrum gebouwd op de Kabbelaarsbank. Dit wordt een gebouw waar mensen het hele jaar rond, onafhankelijk van het weer, terecht kunnen voor het ‘beleven van de Grevelingen’. Een echte ‘experience’. Van flora en fauna tot getijden, van historie tot streekproducten. Met veel interactie, voelen, ruiken en proeven. Het Inspiratiecentrum Grevelingen / Voordelta voegt wat toe aan het toeristisch recreatief product op de Brouwersdam. Van Dantzig Communicatiepartners hielp bij het organiseren van de officiële start van de bouw van het inspiratiecentrum en met de PR. De eerste bezoekers worden al medio 2015 verwacht. 
 
Schout & Schepenen race 2014Ook de achtste editie van de Schout & Schepenen race was weer een geslaagde bijeenkomst. Een dag lang gemeentebesturen en zakelijk relevante watersportstakeholders bij elkaar. Een mooie race tussen de gemeentebesturen uit de Zuid-Westelijke Delta op klassieke platbodems voorafgegaan door een minisymposium: Hét Plaver. Met als sprekers onder andere zeilkampioene Lobke Berkhout, Arnoud van Vliet van Hollandse Delta en Aad Veenman (oud topman NS en thans commissaris bij Royal Huisman). Burgemeester Gelok van Borssele kreeg als winnende gemeente de felbegeerde bokaal uit handen van Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman. Samen met Watersportvereniging Sint-Annaland startte Van Dantzig Communicatiepartners 8 jaar geleden dit initiatief om de watersport in het gebied een bestuurlijk netwerkplatform te geven. Meer dan 20 verschillende gemeentebesturen uit Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant doen hier ieder jaar aan mee. Website Schout & Schepenen race.
   
Van Dantzig Communicatiepartners
Aanmelden | Afmelden | Doorsturen

Wilt u meer weten over de genoemde projecten of over de overige advisering en ondersteuning van Van Dantzig Communicatiepartners, neemt u dan contact op met Rob van der Woude of Cees Siermann:
Tel. 0182 570706
E-mail: Rob.vanderWoude@vdcp.nl of cees.siermann@vdcp.nl
contact
Meer informatie over ons bureau op www.vdcp.nl

Wanneer haast geboden is:
Rob van der Woude: 06-51432852
Cees Siermann: 06-53717333