Copy

Disse trendene vil endre helse-Norge for alltid

I lang tid har temaet "teknologi" dominert debatten om helse-Norges fremtid. Hva skal vi satse på, hvor raskt må det skje og hva er risikoen vi utsetter oss for når ny teknologi kommer stormende inn med sine lovnader? Den debatten har nå stilnet, og fokuset rettes mer om hva vi kan bygge opp på den teknologiske grunnmuren.

Nå har tiden for produktutvikling kommet, der en tid der grunnforskningen tar en pause og mylderet av kreative gründerfirmaer stiger inn i dens rolle. I kjølvannet vokser nye forretningsmodeller opp langs teknologigrunnmuren, noen bedre enn andre, og skal skape en sunn verdskapning for den nye teknologien. Hvordan kan teknologien hjelpe oss å møte de store utfordringene som venter med en raskt aldrende befolkning, krympende velferdssbudsjetter og dyr arbeidskraft?

* Teksten fortsetter under bildet *
 


I forrige brev skrev vi om Kjersti Linneberg, leder programmet for velferdsteknologi i Kongsbergregionen. Hun er en av nybrottslederene i norske kommuner., de som som har ansvaret for å gjøre teoretisk teknologi til levedyktige velferdsprogrammer for kommunens mange brukere.
 
Innsatsen Linneberg har lagt ned i Kongsberg og nærliggende regioner er gjenstand for en annen av talerne på IoT e-helse, partner og sjeføkonom Terje Strøm i NyAnalyse. Med tye års erfaring fra bransjen, arbeider han i disse dager med dokumentere fordelene av prosjekter som de i Kongsbergregionen, for Telenor.
 
Samtidig er utviklingen ikke helt uten risiko. Det fant sikkerhetsforskeren Marie Moe ut, da hun oppdaget at pacemakeren i hennes egen kropp kunne kobles til et lukket og propritært "internet of things" uten lett tilgjengelig dokumentasjon. Plutselig var en vital gjenstand, i ordets rette forstand, en del av livet hennes i risikosonen for hacking. I mars forteller hun sin historie fra scenen på Bristol hotell i Oslo, der Marie er en av foredragsholderne på Teknisk Ukeblad og Digis konferanse Internet of Things: e-helse.
 
På konferansen møtes de ledende personene i norsk e-helse for utveksling av ideer, livlige debatter om veien fremover og sosial omgang på nøytral grunn.


Besøk nettsiden for mer informasjon om foredragsholdere og program. 

Tid: 31. mars 2016. 
Sted: Hotel Bristol, Oslo 

TU Event

Terje Edvardsen, Konferanse- og abonnementssjef 
917 36 393 | terje.edvardsen@tu.no

Lizette Lindmark, Event Manager
462 37 279 | lizette.lindmark@tu.no

Teknisk Ukeblad Media AS
Akersgata 35, 0158 Oslo, Postboks 380 Sentrum, 0102 Oslo
Org.nr: 919 646 683