Copy
Opleiding in tweeën gedeeld * Weekendworkshops Transpersoonlijke Regressie * Nieuwe locatie in Utrecht * Telepatische sessies voor kinderen met gedragsproblemen

IN DEZE NIEUWSBRIEF:
Nieuwe locatie in Utrecht
Opleiding in tweeën gedeeld
Tasso Uitgeverij heeft eigen website
Kennismaken met Tasso
Coachingsmodule Levensperspectief
Scriptie over probleemgedrag bij kinderen
(Klik op de links om direct te gaan naar het onderwerp van je keuze)Beste lezer,


De lente staat voor de deur en net als de natuur bereiden ook wij ons voor op nieuwe ontwikkelingen.

Zo verhuizen we begin september terug naar Utrecht, naar een mooie, nieuwe stek in het centrum. Ook delen we de opleiding in tweeën. Je krijgt nu al na twee jaar een diploma Regressie- en reïncarnatietherapie. Na die twee jaar kun je je verder specialiseren tot Transpersoonlijk regressietherapeut. 

Tasso Coaching is gestart met een training Personal Mastery en binnenkort is er de ééndaagse module Levensperspectief.

Ook is er een introductieweekend gepland en inmiddels heeft Tasso Uitgeverij een eigen site.

Verder in deze nieuwsbrief vertelt regressietherapeut Elke Wichers over haar scriptie over kinderen met leerproblemen. 

 
Veel leesplezier en hopelijk tot ziens bij Tasso Instituut!

De Tasso-staf.

Nieuwe locatie in UtrechtTasso verhuist terug naar het centrum van Utrecht. We zullen intrekken bij de Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Utrecht. Je ziet het pand op de foto - het staat in de steigers. Het is een monumentaal pand uit de zeventiende eeuw en ligt aan het Sint Jans Kerkhof in Utrecht. Dit is in hartje centrum, op enkele minuten loopafstand van het station. Er komt een grote koffiekamer met terras in de stadstuin achter. Op vrijdagen zijn alleen wij er aanwezig en ook op andere dagen kunnen we er, in overleg terecht. Er zijn acht lokalen aanwezig. Vanaf september nemen wij, samen met de HGU, het pand in gebruik. Dit wordt vanaf dan ons nieuwe vestigingsadres: Drift 17, 3512 BR Utrecht. We krijgen ook een 030-telefoonnummer. Dat maken we nog bekend.Opleiding in tweeën gedeeld


Goed nieuws voor aankomende studenten! Vanaf komend seizoen wordt de opleiding Transpersoonlijke Regressietherapie in tweeën gedeeld. De eerste twee jaar leiden op tot het erkende diploma Regressie- en reïncarnatietherapie. Het derde jaar is nu een Masterjaar waarmee je een diploma kunt halen voor Transpersoonlijke Regressietherapie.


Hans ten Dam: 'Voor veel aankomend studenten is het een hele stap om zich in te schrijven voor een driejarige opleiding. Vooral als ze nog niet zeker weten of ze het beroep van therapeut willen gaan uitoefenen, of juist als ze al als therapeut werken en opzien tegen een nieuwe studie van drie jaar. Ook is het gezien de crisis voor sommigen lastig hun financiële situatie voor de komende drie jaar te overzien. Door de opleiding in tweeën te delen, komen we aan deze belangstellenden tegemoet.'

Transpersoonlijke regressietherapie
Met het diploma Regressie- en reïncarnatietherapie kun je je praktijk starten en ervaring opdoen. Je kunt je dan aansluiten bij de beroepsvereniging NVRT, waarna een aantal zorgverzekeraars een deel van de kosten van je consulten vergoedt. Wie wil, studeert na die twee jaar meteen door voor Transpersoonlijke regressietherapie, maar je kunt de studie ook na een paar jaar weer oppakken. Het Masterjaar Transpersoonlijke regressietherapie is wellicht ook interessant voor mensen die al langer geleden de opleiding Regressie- en reïncarnatietherapie hebben gedaan. Hans ten Dam: 'Het derde jaar geeft een verdieping: je leert de fijne kneepjes van het vak en extra technieken om op zielsniveau te werken. Thema's van het derde jaar zijn bijvoorbeeld het werken met oertrauma's (trauma's van je eerste leven op aarde) en Core Issue-exploratie, om het belangrijkste probleem snel boven tafel te krijgen.'

Veranderingen
Voor de huidige studenten blijft het programma gelijk. Vanaf komend najaar zal de indeling van de opleiding hier en daar wat veranderen en mogelijk worden daardoor ook de kosten aangepast. Meer informatie volgt binnenkort op onze website, www.tasso.nl of neem contact met ons op.

 


 

Tasso uitgeverij heeft eigen website
Boeken over vorige levens en regressietherapie die door Tasso worden uitgegeven, staan sinds kort op een aparte website: www.tassouitgeverij.nl. Hier kun je onder meer de boeken van Hans ten Dam Catharsis en Integratie en Reïncarnatie, denkbeelden en ervaringen bestellen. Ook kun je zelf manuscripten insturen van boeken die te maken hebben met reïncarnatie of regressietherapie.
 


Kennismaken met Tasso


Wil je weten wat Transpersoonlijke regressietherapie inhoudt? Doe dan mee met een Weekendworkshop Transpersoonlijke regressie. Het is een uitstekende manier om kennis te maken met de werkwijze van Tasso. Ook hebben we binnenkort een introductiemiddag voor de opleiding.  

In de weekendworkshop op 25 en 26 mei kun je kennismaken met de werkwijze van Tasso via groepssessies en een individuele sessie. We zullen een verscheidenheid aan technieken laten zien, voor zover dat past bij de deelnemers en hun thema's. Er zal genoeg gelegenheid zijn voor het beantwoorden van vragen over het vak en, als daar interesse voor is, de opleiding. We doen in het weekend o.a. innerlijk kindwerk, regressies naar vorige levens en een groepsessie om een kwaliteit van jezelf te (her)ontdekken.

Introductiemiddag opleiding
Op 26 april en 21 juni om 14.00 uur is er een introductiemiddag bij onze huidige opleidingslocatie De Tussentijd in Maarn (bij Amersfoort). Je krijgt hier informatie over de opleiding Transpersoonlijke Regressietherapie, maakt kennis met enkele stafleden van Tasso en kunt een stukje van een lesdag of een demonstratiesessie regressietherapie bijwonen.
 

Graag vooraf aanmelden voor het weekend of de introductiemiddag. Om je aan te melden of voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via info@tasso.nl, 0523 - 649415. Of kijk op onze website voor meer informatie.
 


Coachingsmodule Levensperspectief

Op 19 april kun je meedoen aan de ééndaagse coachingsmodule Levensperspectief. Dit boeiende spel is ontwikkeld en wordt begeleid door Hans ten Dam. Het geeft inzicht in privé- en werksituaties.

De module is een persoonlijke verkenningstocht in de vorm van een bordspel. Deelnemers brengen hun leven in kaart rondom een thema dat ze van tevoren gekozen hebben. Ze krijgen inzicht in hun huidige situatie, gaan onderscheiden wat nu nog speelt en wat al verleden is, en krijgen aanknopingspunten voor de toekomst. Ze leren zichzelf en elkaar beter kennen.

Levensperspectief
Levensperspectief is voor iedereen die behoefte heeft aan meer inzicht op het gebied van studie, werk- of privéleven. Bijvoorbeeld als je voor een grote beslissing staat, of als je net een grote verandering hebt doorgemaakt. Of als je in een impasse zit en twijfelt over de te volgen koers. Veel eerdere deelnemers hebben de module ervaren als een keerpunt in hun leven.

Voor coaches
Deze game kan coaches een uitstekend hulpmiddel bieden bij hun werk. Afgestudeerden met Tasso Faciliteiten krijgen een aantrekkelijke korting. Kijk voor meer informatie op www.tassocoaching.com.
 


'Het probleemgedrag vermindert door een telepatische sessie'


Elk jaar werken derdejaars Tassostudenten aan een zelfgekozen eindproject. Met veel trots kijkt de Tasso-staf aan het eind van het studiejaar naar de presentaties van de resultaten. In deze nieuwsbrief Elke Wichers aan het woord. Zij vertelt over haar onderzoek naar telepatische sessies voor kinderen met ontwikkelingsproblemen en haar ervaringen met de opleiding.

 

Naam: Elke Wichers
Leeftijd: 53 jaar
Beroep: Schoolmaatschappelijk werkende in het speciaal basisonderwijs, psychomotorisch kindertherapeut in het speciaal basisonderwijs en daarnaast kindertherapeut en regressietherapeut in eigen praktijk.

Wat was het onderwerp van je scriptie en waarom heb je dat gekozen?
Onderwerp van mijn scriptie was het zoeken naar de kortste weg voor ouders om zelf zicht te krijgen op de hulpvraag van hun kind met ontwikkelings- en opvoedingsvragen. Er wordt veel gediagnosticeerd en daarnaast weinig opgelost binnen de reguliere kinderhulpverlening. Ik ken de kinderhulpverlening vanuit mijn dagelijkse werk, maar ook van de andere kant, als ouder van een kind met de diagnose Asperger, een aan autisme verwante stoornis.
Het eerste deel van mijn scriptie gaat over de gemankeerde manier waarop onze maatschappij omgaat met ‘kinderen die niet meegaan met de stroom’. Er wordt veel te snel gesproken over stoornis, als er in feite sprake is van sociaal niet aangepast gedrag. Het tweede deel van mijn scriptie is een beschrijving van de zoektocht naar de werkzaamheid van de telepathische sessie ouder-kind.
Van  eerdere onderzoeken door collega’s kende ik het bestaan van de telepathische  sessie ouder-kind. De therapeut doet dan een sessie met de ouder voor het kind. Tijdens de sessie kan de ouder in ‘trance’ meekijken met zijn kind, naar hoe het de wereld en zichzelf beleeft. Nieuw is het onderwerp van mijn onderzoek niet, wel nieuw is het zoeken naar het inpassen van de methode in de opvoedingsondersteuning binnen de reguliere kindertherapie.

Wat zijn je belangrijkste bevindingen en conclusies?
De telepathische sessie ouder-kind kun je zeer goed toepassen en werkt goed bij het begeleiden van de ouders en bij de opvoedingsondersteuning.

Lees hier verder.

 

Copyright © 2013 Tasso Instituut, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp