Copy

Nog 1 x gezellig aan de bar zitten, genieten van een heerlijk borreltje bij Mari en Marc.  Nog 1 x die geweldige Boeuf Stroganoff bestellen bij Aad.

Restaurant Unicum aan de Strandweg gaat sluiten.


Zaterdag 31 maart as. is het de laatste avond dat het restaurant geopend zal zijn. Donderdag 1 februari vond al symbolisch de sleuteloverdracht plaats, 54 jaar na de opening. 

De familie Moerman heeft besloten het pand van Restaurant Unicum aan de gemeente Rotterdam over te doen in samenwerking met OMA Hoek van Holland BV, Twins Investments en Boele & Van Eesteren. Dit omdat de familie Moerman met de overdracht van het pand van Restaurant Unicum bij willen dragen aan de ontwikkeling van Hoek van Holland en dan met name de Oude Hoek.

In de loop der jaren is er veel gebeurd binnen en boven het restaurant, waar de ouders van Aad jaren hebben gewoond. Van Poffertjes en pannenkoeken tot het restaurant dat het nu is en in de wijde omgeving een grote bekendheid geniet.

Hoogtepunten en dieptepunten waren er. “Dieptepunt was natuurlijk de brand in 2006 die het volledige restaurant in de as legde. Hoogtepunt was toch wel 2011 toen we de miljoenste gast mochten ontvangen en een schitterende BMW weg konden geven”. Naast Unicum waren er in de jaren ook nog brasserie Montmartre in Rotterdam en de Herberg in ’s-Gravenzande die eigendom waren van de familie Moerman. Na de verbouwing van de Expo werden deze twee zaken van de hand gedaan. Daar tegenover staat dat in 2015 Restaurant Elzenhagen werd aangekocht, waar Aads zoon Eddy inmiddels de gasten ontvangt.

Of het niet moeilijk is een stuk familiegeschiedenis van de hand te doen? “Natuurlijk wel, ik was tien toen mijn ouders de zaak begonnen en Nelleke, Peter en Marie zijn hier net als ik opgegroeid. Ook Annemarie en Anneke, de echtgenotes van Peter en mij, hebben altijd meegewerkt in Unicum . Daarnaast leeft mij vader, hij is 90, nog en die heeft het er best moeilijk mee, maar hij snapt wel dat we met de tijd mee moeten gaan.”

Aad benadrukt dat de gasten weinig te vrezen hebben. “Restaurant Unicum sluit wel, maar eigenlijk moet je het zien als het verplaatsen van. Unicum wordt Unicum Waterweg. Het voormalige expositiegebouw is prachtig verbouwd en krijgt boven nog een bar met schitterend uitzicht over de Nieuwe Waterweg”.

Aad hoopt zoals gezegd dat de overdacht er mede voor zal zorgen dat De Oude Hoek verder ontwikkeld gaat worden. “Maar ik hoop ook dat we betrokken worden bij die ontwikkeling. Samen met Martin van der Laan directeur van OMA Hoek van Holland BV, Boele en van Eesteren BV, Twins Investments en Gemeente Rotterdam hebben we een team waar ik voor de toekomst alle vertrouwen in heb dat die ontwikkeling er op een mooie manier gaat komen.

Reserveer nog snel uw tafel...
Bekijk het item van de WOS van business update

Restaurant Unicum is op zaterdag 31 maart 2018 voor de laatste keer geopend. Tot die tijd kunt u nog reserveren.

Wij zijn geopend op vrijdag / zaterdag en zondag vanaf 17.00 uur. 


 

Klik hier om te reserveren
Unicum
Elzenhagen
Reserveer
Unicum
Waterweg
Reserveer
Restaurant 
Unicum
Reserveer
Twitter
Facebook
Website
Email

Restaurant Hotel ****
Unicum Elzenhagen

0174-254039
7 dagen per week geopend


Unicum Waterweg

 0174-387635
7 dagen per week geopend


 Unicum Restaurant

 0174-382612
donderdag tot en met zondag geopend

 Copyright © 2018 Restaurant Unicum, alle rechten voorbehouden. 
De foto's in deze website zijn louter ter illustratie.