View this email in your browser
AKT Update Maart

Wat is dat geluid? Het zijn de vogeltjes die weer aan het fluiten zijn, onder het warme bijna-lente-zonnetje. De sneeuwklokjes steken de witte kopjes in hun richting, alsof ze groeien op de melodie van het gezang, terwijl de narcissen juist hun kopjes lijken te  laten hangen, verschuilend voor het zonlicht. Het is weer maart, dus bijna lente, en dat gaan we vieren! Deze maand staat in het teken van samenwerkingen, met de Buddy Go Dutch Pubquiz, en een heuse biercantus waar de oude A6 weer even tot leven geroepen lijkt te zijn, de Carrièrenacht van Geesteswetenschappen, en een bezoek aan Theater Kikker met TheaterAKT, met AKT Out! naar "Wat Denkt Nederland", en samen belangrijke dingen bespreken op de derde Algemene Vergadering. 

Foto door Lotte Vermeer
AGENDA
Carrièrenacht Geesteswetenschappen

Hoe ziet jouw loopbaan eruit na een opleiding aan de faculteit Geesteswetenschappen? Ben je benieuwd naar wat jouw beroepsperspectieven kunnen zijn? Kom dan naar de CarrièreNacht GW (http://carrierenachtgw.nl/) waar de mogelijkheden op de arbeidsmarkt, de diversiteit aan functies en de (meer)waarde van geesteswetenschappen worden geïllustreerd.

• luister naar korte plenaire sessies van meer dan 40 alumni waarin zij hun loopbaan schetsen en tips geven
• oriënteer je via partners hoe je je kan voorbereiden op de arbeidsmarkt 
• ontmoet onder het genot van een borrel verschillende alumni en partners in Café Lodewijk en de Salon
• bereid je voor: bekijk op website wie er aanwezig zullen zijn en bepaal wie er interessant voor je is! 

Kijk dus vooral op de website http://carrierenachtgw.nl/alumni om je te oriënteren en te kiezen welke alumni je graag zou horen spreken.

Registreer je dus snel via de website, want alleen op "aanwezig" staan op Facebook is niet genoeg!

BuddyGoDutch x AKT Pubquiz
 
BuddyGoDutch is teaming up with study association AKT, to bring you a pubquiz with international and Dutch themed questions! Don’t forget to sign up with your buddy if you want to learn more about our culture but also to test your skills against other people. 
The best team will receive a small prize for their extensive knowledge, and it’s for free, so there’s no reason not to join.

Als je bij AKT hoort, schrijf je dan ook gezellig in met jouw beste buddy/maat/bestie en team up met twee leuke BGD'ers! Dit is dé kans om je Nederlandse film/TV/cultuur kennis te showen aan andere mensen en die felbegeerde hoofdprijs binnen te halen. Dus twijfel vooral niet en schrijf je in!

Don't forget to sign up: https://goo.gl/forms/jhG9sBy2WlHzzn0t1
Met AKT Out! naar "Wat vindt Nederland?"
Lieve AKT’ers!

Altijd al een televisiestudio van binnen willen zien? Wil je ooit eens stralen op televisie (achter het hoofd van degene om wie het eigenlijk draait)? Wil je een keer zien wat er gebeurt voordat iets op televisie komt? Dit is je kans! Ga op 23 maart met AKT Out! mee naar de opnames van Wat vindt Nederland? Talpa heeft het programma in een geheel nieuw jasje gestoken en onder leiding van Winston Gerschtanowitz nemen twee teams van BN’ers het tegen elkaar op in de humoristische quiz. We zijn er nog mee bezig, maar met een beetje geluk krijgen we na de opnames nog een rondleiding achter de schermen! Omdat Talpa op tijd moet weten met hoeveel mensen we precies komen, kun je je op 8 maart vanaf 20:00 uur inschrijven via het formulier wat in dit evenement geplaatst wordt. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus schrijf je op tijd in! 

Dus:
Wat? Opnames van Wat vindt Nederland
Wanneer? 23 maart vanaf 14:00 
Waar? Hilversum
Kosten? Gratis met je snoet op tv, wat wil je nog meer?!
Belangrijk? Schrijf je in op 8 maart vanaf 20:00

Wij hebben er zin in en zien jullie inschrijvingen tegemoet!

Liefs van AKT Out!
De Nationale Studentenenquête
 
Beste student, 
Was jij al begonnen aan de Nationale Studenten Enquête? Je antwoorden zijn bewaard dus je kunt heel makkelijk weer verder gaan. Nog niet gestart? Laat weten wat jij vindt van jouw opleiding en universiteit en help mee om de kwaliteit van jouw opleiding te verbeteren. Ook als je vorig jaar de NSE al hebt ingevuld, horen we graag weer jouw stem, want hoe vaker studenten meedoen, hoe waardevoller het onderzoek.
 


 
  Wij verloten: 
1 x een reischeque (t.w.v. € 2.000 te besteden bij KILROY)
10 x € 400,- voor je kamerhuur, boeken, collegegeld,
of... wat jij wilt!
265 x Bol.com bon (t.w.v. € 20,-)

Meedoen 
Klik op onderstaande link en je kunt direct beginnen. Invullen op smartphone of tablet kan ook.

https://nse.gfkdrive.com/IQ/Daphne.php?RID=NyH2HoIsZin3RQgsGPNhRIbhlewbiCCA&R=
4236324&WW=Xe3AB7iWkTDq&L=nld

Mocht deze link niet werken, kopieer de link dan naar de adresbalk van je internetbrowser.

Je e-mailadres is beschikbaar gesteld door jouw universiteit, die het belangrijk vindt dat ook jij deelneemt.

Vragen?
Kijk voor meer informatie op www.nse.nl
Alvast bedankt voor je deelname!

Vriendelijke groet,

Ingrid Kolkhuis Tanke
Directeur Studiekeuze123
De Grote Après-Ski Cantus!

Dames en heren, het moment waar jullie stiekem allemaal al lang op hebben gewacht is eindelijk hieeeeerrrr! Op 9 maart glijden we in onze foutste skipakjes van de berg, recht de zaal van Unitas in. Want daar zullen we samen met Awater, Alias, Albion, Art, Atlas en AKT liedjes zingen en massa's bier drinken op een mooie biercantus! Het wordt een nacht die je normaal alleen in films ziet! En dat is niet alles: na afloop is er een mooi feestje!

Maandag begint de kaartverkoop op alle bestuurskamers, €12,50 voor de cantus en het feest, en €4,- voor alleen het feest! Kaartjes voor de cantus zijn beperkt, dus wees er snel bij! 

Kusjes van de A6-Ski-Cantuscommissie!
 
Crashtest Ibsen: Ik zie spoken + inleiding in Theater Kikker
 
Op woensdag 22 maart organiseert Theater Kikker speciaal voor AKT-ers  een avond waarop je alles te weten komt over Theater Kikker, programmeren én over ‘collectieven’ rondom een leuke voorstelling.
Voorafgaand aan de voorstelling Crashtest Ibsen: Ik zie Spoken van collectief Moeremans & Sons zal programmeur Jolie Vreeburg een inleiding geven over haar werk bij Theater Kikker en verder ingaan op de voorstelling van die avond. En dit alles voor maar € 10,- pp.
 
Programma
19u00 aanvang inleiding
19u45 korte pauze
20u00 aanvang voorstelling
 
Over de voorstelling Crashtest Ibsen: Ik zie Spoken | Moeremans&Sons
We leven voorzichtig als porseleinen vaasjes, vertonen risicomijdend gedrag, drinken geen druppel alcohol meer als we achter het stuur zitten en gaan in de eerste versnelling door de bocht. We verzekeren ons voor elke stap die we zetten, hopend dan wel biddend dat de verzekeraars zelf onze centen niet roekeloos vergokken op de beurs. Bij al dat verzekeren vergeten we de enige echte zekerheid: dat we leven op de garantie van de dood. Dat moet ergens een keer mis gaan, misser dan mis. Ik zie spoken gaat over onze hedendaagse neurotische drang alles te willen controleren en bedwingen en is een theatraal pleidooi voor risico.
 
In de Crashtest Ibsen-reeks rijden Moeremans&Sons de stukken van de Noorse moraalridder der moraalridders Henrik Ibsen met plankgas tegen de muur om zijn beste ideeën tussen de brokstukken vandaan te halen. In dit nieuwste deel is Ibsens Spoken (1881) aan de beurt.
Derde Algemene Vergadering

Deze maand is het ook weer tijd voor een Algemene Vergadering. Tijdens deze AV zal er worden gestemd over het invoeren van een zesde functie in het bestuur: de commissaris extern. Maar dat is zeker niet het enige, dus komt allen, een vier de democratie met ons. (er zijn ook weer koekjes!
svakt
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging · Kromme Nieuwegracht 20 · Utrecht, Utrecht 3512HH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp