View this email in your browser
AKT Update September
Na een zomer vol gekke feestjes, reizen, zonnige dagen en heerlijke dagen uitslapen, is het nieuwe studiejaar bijna weer van start, en dat betekent dat ook de agenda van AKT weer begint! Met de introductie inmiddels in volle gang, introkamp dit weekend, een supertof bezoek naar de opnames van Collegetour volgende week en nog veel meer vette AKTiviteiten, zal september een goeie start zijn!
AGENDA
Nieuwe stamkroeg: Nieuwe Dikke Dries

Vanaf dit jaar heeft AKT een nieuwe stamkroeg: de Nieuwe Dikke Dries! Hoewel we natuurlijk allemaal met volle teugen hebben genoten van de borrels in de Stadsgenoot, zijn de biertjes in de Nieuwe Dikke Dries nóg goedkoper en hebben we meer ruimte voor gezelligheid! Omdat het op het Oudkerkhof zit, is het lekker centraal, en kun je vanaf daar zo verschillende clubs inrollen! 

Mocht je zin hebben je in te lezen, check dan de website van de Nieuwe Dikke Dries!

Om de nieuwe samenwerking te vieren, hopen we tijdens de introborrel op 7 september zoveel mogelijk mensen te ontvangen in deze prachtige tent!
Introductiedagen Media en cultuur
 
Op 5 en 6 september is het zover: de introductie van de opleiding Media en cultuur. De introductie belooft weer een kek festijn te worden waarbij de studie Media en cultuur en de stad Utrecht aan jullie voorgesteld worden. Centraal staat echter het leren kennen van je nieuwe studiegenootjes: traditiegetrouw nemen de nieuwe studenten het tegen elkaar op in een serie van uitdagingen verspreid rond de stad Utrecht, waarbij één team de kroon zal spannen en als winnaar van de introductie uit de bus zal komen!

Mocht je vragen hebben, schroom niet om deze te stellen! Je kan altijd een bericht plaatsen op het introductie-evenement of een privébericht sturen aan de Introcie op Facebook. Indien je algemene vragen hebt (dus niet intro-gerelateerd) verwijzen we je graag door naar de mail van Studievereniging AKT (bestuur@akt-online.nl). 

Wij hebben er zin in!

Dikke smokkerd,

Esther, Vera, Hessel en Yael (AKA de Introcie)
AKT Out! presenteert: College Tour met Reed Hastings
 
We hopen dat jullie allemaal een goede vakantie hebben gehad en weer met veel energie klaarstaan om het nieuwe jaar te beginnen. Wij van AKT OUT! willen het jaar in ieder geval goed starten en hebben al snel een eerste AKTiviteit voor jullie. Wij willen jullie namelijk graag op donderdag 15 september meenemen naar de opnames van het televisieprogramma College Tour. De gast die dag is voor ons mediawetenschappers erg interessant, namelijk niemand minder dan Reed Hastings, mede-oprichter en CEO van Netflix. Lijkt het jou leuk om mee te gaan? Dat mag! Het enige wat je hoeft te doen is op 8 september om 20.00 het Google Docs formulier in te vullen dat op de evenementpagina op Facebook zal verschijnen.
We hebben niet een oneindig aantal plaatsen, dus wees er snel bij want vol=vol. Omdat er een beperkt aantal plaatsen is, rekenen we er bij een inschrijving ook echt op dat je aanwezig kunt zijn. Het zou jammer zijn als er door een late afmelding een lege stoel in de zaal staat. Dat is voor Reed ook niet leuk en die is speciaal voor ons helemaal uit Amerika gekomen!
De opnames zijn op 15 september van 12.00 tot 15.00 in Paradiso in Amsterdam, maar we zullen hier samen vanaf Utrecht Centraal naartoe reizen. Tot slot willen we jullie ook alvast vragen na te denken over leuke vragen voor Reed Hastings. Op het inschrijfformulier zal een extra veld zijn waarin je je vraag kunt zetten zodat wij deze kunnen doorgeven aan het team van College Tour. En wie weet komt jouw vraag wel in de uitzending!

Wij hebben er in ieder geval al erg veel zin in!
Liefs, AKT OUT!
Wisselfeest: Make ContAKTbald Great Again!

Om te vieren dat de besturen van de studieverenigingen van de Kromme Nieuwegracht 20 in september gewisseld zijn, gaan we met z'n allen flink feesten! Dit doen we niet zomaar, maar in stijl van een Amerikaanse verkiezing. De drankjes zullen rijkelijk vloeien in de K-Sjot en vele euforische dansjes zullen worden gedanst! Trek allemaal je mooiste Amerikaanse outfits uit de kast, laat je haar nog even bijbleken, of laat een heerlijk redneck-baardje staan en kom allemaal gezellig op 20 september het nieuwe bestuursjaar vieren met SV Contact, Hucbald en AKT!
Boeken!
 
Het nieuwe collegejaar komt steeds dichterbij en dat betekent ook dat de colleges weer gaan beginnen. Heb jij je boeken al besteld? Als je dat nog niet gedaan hebt, doe dat dan zo snel mogelijk! Dan weet je zeker dat je ze op tijd in huis hebt. Studievereniging AKT heeft voor jullie al uitgezocht welke boeken je nodig hebt in blok 1 en 2, zoals de eerstejaars ook hebben kunnen lezen in het informatiepakket. Uiteraard kunnen ouderjaars ook hun boeken met gemak bestellen!
 Hier nogmaals de link naar de webshop:
Introkamp AKT: AKT'S International Film Festival
 
De kampcommissie van AKT is dit hele jaar weer druk bezig geweest om een geweldig kamp van de grond te tillen voor jullie. Dit jaar zelfs extra bijzonder, we hosten namelijk het AKT’S INTERNATIONAL FILM FESTIVAL! Op dit festival worden de topstukken van de filmwereld vertoond afkomstig van over de hele wereld. De allerbeste internationale filmmakers uit onder andere Amerika, Zuid-Afrika en Rusland worden overgevlogen naar Nederland, speciaal voor jullie. Gedurende dit filmfestival kunnen jullie kennis maken met de geweldige Studievereniging AKT en je studiegenoten buiten de collegezalen leren kennen. Tijdens het kamp gaan jullie beleven hoe het er in de filmbusiness aan toe gaat. Hoe dat precies in z’n werk zal gaan, wordt tijdens het kamp allemaal duidelijk.

Op vrijdagmiddag zullen jullie afreizen naar een (nog) geheime locatie in Nederland, waar diezelfde avond het AKT’S INTERNATIONAL FILM FESTIVAL geopend gaat worden met het fantastische filmgala. Zorg dus dat je hiervoor een gepaste outfit meeneemt. De tweede avond zal het er wat minder chic aan toe gaan, want dan gaan we ‘Van Netjes Naar Sletjes’. Beide feesten worden gehost door het welbekende DJ-duo: WinkelerSchöpping. Gedurende het hele kamp zullen jullie in groepjes (én individueel) strijden voor de hoofdprijs van het AKT’S INTERNATIONAL FILM FESTIVAL: De Gouden Kater.
Eerste Algemene Vergadering

Op 21 september vindt de eerste Algemene Vergadering plaats, jullie ontvangen per mail nog een uitnodiging met de notulen van de vorige vergadering erbij. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn, zodat we zoveel mogelijk mensen het woord kunnen geven!

Houd het dus allemaal vrij in je agenda!
Cinekid zoekt vrijwilligers!
 
Cinekid, hét film-, tv-, en nieuwe media festival voor de jeugd, is weer opzoek naar enthousiaste vrijwilligers! Dit jaar vindt de 30ste editie van het Cinekid festival plaats van donderdag 13 t/m vrijdag 21 oktober op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen, ben je benieuwd naar de nieuwste interactieve media installaties en kinderfilms en/of ben je goed met kinderen? Meld je dan snel aan via www.cinekid.nl/vrijwilligers.

Klik hier voor een impressie van vorig jaar!

Kijk voor meer informatie op www.cinekid.nl/vrijwilligers of neem contact met ons op via 020-3030791 of vrijwilligers@cinekid.nl.
Let's Pokémon Go!

De vakantie is bijna voorbij, en daarmee de vrije tijd om zoveel Pokémon Go te spelen als je wilt helaas ook.
Maar treur niet, Let's Go is hier om ervoor te zorgen dat iedereen een avond alle jeugdherinneringen weer op kan halen! Haal je favoriete Pokémon onesie of Team Rocket outfit uit je kast en kom lekker dansen op Let's Pokémon Go. 

Na een vorige uitverkochte editie zal dit feestje zich afspelen in de Ekko op 13 september! 
De kaartverkoop start volgende week donderdag, je zult dan op je introkamp, online of daarna op de bestuurskamers je kaartje kunnen halen.

Wij hebben er in ieder geval heel erg veel zin in, en we zien jullie natuurlijk allemaal op 13 september!

Groetjes,
De Let's Go Commissie