Nieuwsbrief AKT november 2013

Prijsvraag!

Deze week hebben wij een extra leuke prijs. We mogen namelijk een DVD van de film Disconnect (2012) weggeven! De persoon die als eerste het juiste antwoord naar bestuur@akt-online.nl mailt, wint deze DVD. De vraag luidt: Welke acteur uit de film Melancholia speelt ook in de film Disconnect?

AKTfilm

Kom 10 december om 19.30 uur naar de eerste vertoning van de nieuwe AKTfilm commissie in Café De Bastaard. De film "Toto le héros' van de regisseur Jaco van Dormael zal die avond vertoond worden. Kijk voor meer informatie op het Facebook Event

Proosten in het Midden-Oosten

Het tweede blok is alweer een paar weken aan de gang en de winter staat weer voor de deur. Om je zorgen voor even te vergeten en om je weer even op te warmen, heeft HAAS (Hucbald, Alias, AKT en Sticky) een feestje georganiseerd dat zich begeeft in exotische sferen. Proosten in het Midden-Oosten! Buikdansers, tulbanden en natuurlijk bier. Op 11 december verwelkomt HAAS je vanaf 22:00 uur graag met liefde en een stralende glimlach in het K-Sjot. 

Consumeren moet je leren 

Op maandag 2 december om 19.30 uur organiseren Kritische Studenten Utrecht/ Basta! een informatie avond over de zin en onzin van consumptie in Kargadoor (Oudegracht 36, Utrecht). Deze avond kun je een kijkje nemen achter de schermen van ons koopgedrag nemen: Hoe en waarom stimuleren media en politiek dit soort gedrag in ons? Waarom gaan we hier ondanks de kritiek op het materialisme van de feestdagen zo makkelijk in mee? En wat zijn de alternatieven?
Sprekers zijn onder andere Martijn Jeroen van der Linde (Bedrijfseconoom, Platform Duurzame Solidaire Economie DSE) en Marta Resink (Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling). Kijk voor meer informatie op het Facebook Event en de Website.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Twitter en Like ons op Facebook! Extra leuk: Vanaf nu hebben we elke donderdag een kleine verrassing op Twitter. Geen enkel bestuurslid ontkomt hieraan. Benieuwd wat het is? Volg @AKTisAKT op Twitter.  

Winnaars!

AKT wil de winnaars van de Liftwedstrijd naar Lille (Floor en Gido) en van de commissiebattle (GeprAKT) nogmaals feliciteren. InterAKT bedankt voor een onvergetelijk weekend en alle commissies bedankt voor een Fruittastische dag! 

Schoenzetten

Sinterklaas is laatst al een keer langsgeweest op het AKT kantoor om alle bestuursleden een lekkere chocolade letter te geven. Wij hebben hem gevraagd nog een keer langs te komen om alle AKT-leden te verwennen. Kom komende week langs op kantoor om je schoen te zetten en hopelijk komt de lieve goede Sint langs! Zet je schoen voor 5 december en kom deze vanaf 6 december weer ophalen. Vergeet niet een mooie tekening in je schoen te doen voor de Sint en zijn Pieten en een leuk liedje te zingen bij het zetten van je schoen! 

Act Your Age Festival

Op 12, 13 en 14 december vindt het Act Your Age Festival plaats in Maastricht. Het festival, georganiseerd door de Nederlandse Dansdagen, laat ‘de kunst van het ouder worden’ in zijn volle breedte zien met spraakmakende dansvoorstellingen met dansers van 18 tot 88 jaar, films, exposities en verrassende lezingen van inspirerende kunstenaars, zoals choreograaf Adriaan Luteijn van dansgezelschap Introdans. Bovendien zijn er (dans)workshops van o.a. choreograaf Giulio D’Anna, Andrea Leine en Chiara Frigo. 
Als student van de Universiteit Utrecht kun je profiteren van een speciale aanbieding. Voor vrijdag 13 december kun je een dagkaart aanschaffen voor 37,50 euro. Deze geeft je toegang tot lezingen, workshops, korte dansvoorstellingen en de voorstelling Parkin'Son door Giulio D'Anna in het AINSI theater. Boek je ticket door te mailen naar charlotte@nederlandsedansdagen.nl of bel +31 (0)20 6252062. Refereer daarbij naar het "Utrecht University Student offer". Voor meer informatie over het Act Your Age Festival kun je kijken op www.actyourage.eu. Ook kun je een trailer bekijken door hier te klikken! 

YMCA Jongerenreizen

YMCA Jongerenreizen biedt unieke reizen aan binnen en net buiten Europa. Met een kleine groep jongeren van 18 tot 25 jaar maak je een reis met het openbaar vervoer. Elke groep wordt begeleid door twee of drie ervaren en getrainde reisbegeleiders. YMCA werkt met vrijwilligers die het heel leuk vinden om jongerenreizen te begeleiden! In het land van bestemming worden ook lokale YMCA's bezocht. Zo maak je kennis met jongeren uit dat land, leer je het land nog beter kennen en is je reis extra speciaal. 
Op 1 december worden de reisbestemmingen voor 2014 bekend. Nieuwsgierig? Kijk op www.ymcajongerenreizen.nl of like op Facebook!


Bloedbruiloft + BW Sideshow

Op vrijdag 6 december kun je naar de voorstelling Bloedbruiloft van regisseuse Julie van den Berghe in samenwerking met Toneelgroep Amsterdam in Frascati. Speciaal voor jong publiek organiseren wordt er na afloop van de voorstelling een Breakin’Walls sideshow georganiseerd, waarbij in gesprek gegaan wordt met acteurs Robert de Hoog, Laurien Riha en Lauranne Paulissen. De Breakin’Walls jongerenredactie van Frascati gaat deze net afgestudeerde acteurs aan de tand voelen over hun vak. Want wat is toneelspelen eigenlijk? Wat doe je dan precies? Hoe leef je je in in een personage of transformeer je in een ander? Of is dat inmiddels een achterhaald idee over acteren?
De voorstelling begint om 20.30 in Frascati 1 en na afloop begint om 22.30 de BW Sideshow in Frascati 3. Voor de voorstelling en de sideshow kun je als jonge theaterliefhebber gebruikmaken van een speciale prijs van € 10,-! Door 
hier te klikken, kun je online zo'n kaartje kopen. Er is niet veel plek dus zorg dat je erbij bent!
Copyright © 2013 Studievereniging, All rights reserved.
akt@uu.nl
Our mailing address is:
Studievereniging
Kromme Nieuwegracht 20
Utrecht, Utrecht 3512HH
Netherlands

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp