View this email in your browser
AKT Update Januari
Happy New Year! De beste wensen van jullie liefste bestuur! We hopen dat jullie allemaal een fantastische kerst en een heerlijke jaarwisseling hebben gehad, en jullie allemaal een beetje zijn hersteld van jullie kater. De eerste maand van 2017 beloofd een goede, maar rustige start te worden, met de tentamens in het vooruitzicht: alle frustraties van het afgelopen jaar kunnen eruit op de Tweede Algemene Vergadering (liever niet álle frustraties), je kunt alle muziek uit je lijf spelen op de jamavond van AKT On Stage, en het nieuwe jaar betoveren met dansjes op Fantastic Beers and Where to Drink Them! 
AGENDA
Tweede Algemene Vergadering

Als het goed is heeft iedereen via de mail een officiële uitnodiging gehad, maar voor de mensen die dat ontgaan is nog één keer:

Op 11 januari aanstaande vindt de Tweede Algemene Vergadering plaats, waar we het onder andere gaan hebben over het jaarlijkse ledeninitiatief, de Raad van Advies en de ledenenquête. Grijp je kans om wat te zeggen te hebben binnen AKT, en kom langs, er zijn koekjes! Van elke commissie moet ten minste één iemand aanwezig zijn.

 

De Algemene Vergadering zal plaatsvinden op woensdag 11 januari van 19:00 tot ongeveer 21:30 in Drift 21, zaal 1.05 (direct boven de Sweelinckzaal).


PS: mocht je de ledenenquête nog niet ingevuld hebben, kun je die hier vinden!
Ledeninitiatief
 
Zoals jullie hierboven al hebben gelezen, wordt op de volgende Algemene Vergadering beslist over het ledeninitiatief. Vanuit AKT wordt 100 euro beschikbaar gesteld voor iets wat jullie mogen bedenken! Je kunt het zo gek niet noemen of het kan. Heb jij een tof idee voor een AKTiviteit of iets wat AKT écht mist (een zwembad op het dak of zoiets), stuur ons een mailtje met je idee, en dan mag je die pitchen op de AV. Het initiatief met de meeste stemmen wordt gerealiseerd! Vorig jaar was de AKT Train Challenge de grote winnaar in het verhaal.

Heb jij net zo'n goed idee? Stuur het naar bestuur@akt-online.nl!
Batavierenrace 2017

Je zou denken dat de woorden 'AKT' en 'sport' niet in één zin samengaan. Nou, houd je vast, want AKTief (ja, dit bestaat echt) gaat hier verandering in brengen door een geweldig weekend voor jullie te organiseren! De een probeert een mooie tijd neer te zetten, terwijl de ander straalbezopen dezelfde kilometers probeert te rennen: het kan allemaal tijdens de Batavierenrace, 's ...werelds grootste estafetteloop waar jaarlijks 8500 studenten aan deelnemen. Het startschot zal van op 29 april 2017 te horen zijn in Nijmegen en de finish vindt plaats in hartje Enschede. De totale loopafstand is ruim 175km en is onderverdeeld in 25 etappes. Het weekend zal vervolgens afgesloten worden op de campus van Universiteit Twente met een legendarisch feest dat bekend staat als het grootste studentenfeest van de Benelux!

Dit jaar zal de 45e editie van de Batavierenrace plaatsvinden en zullen wij samen met Studiestichting Alias hier aan deelnemen! Dus heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar? Wil je met een gerust hart de gehele gourmetschotel (inclusief schaal ja) naar binnen schuiven tijdens kerst en ga je een paar flessen te veel drinken tijdens oud en nieuw? Kom gezellig met ons mee, naar Nijmegen en Enschede! Ter voorbereiding gaan wij natuurlijk gezamenlijke trainingen voor jullie organiseren. Inschrijving start ergens na de kerstvakantie: meer informatie volgt nog!

Heel veel liefs,
AKTief
(Luna, Sven, Yael, Czarina en Esther)

Café Theater Festival zoekt vrijwilligers!

Op 3, 4 en 5 maart zijn 27 cafés in de binnenstad van Utrecht weer een plek van theater, ontmoeting en ontroering tijdens het Café Theater Festival. Een nieuwe generatie theatermakers zoekt deze editie de grenzen van het café op in korte, bruisende voorstellingen. Bezoekers volgen een van de zes themaroutes of lopen hun eigen theatrale kroegentocht langs dansvoorstellingen, kleinkunst, teksttoneel en meer. Voor het eerst presenteert het Café Theater Festival in 2017 ook familietheater en een uitgebreide randprogrammering.

Dit prachtige festival zoekt weer vrijwilligers! Ben of ken jij iemand die het leuk vindt om zich in te zetten voor dit gave festival? Geef je dan nu op voor locatiemanager, productieassistent of als sociale media reporter via:
http://cafetheaterfestival.nl/meedoen/vrijwilligers/

Je kunt ook mailen naar:
vrijwilligers@cafetheaterfestival.nl!
Onderwijsdingetjes

Wij wensen jullie allemaal alvast succes met de tentamens. Houd vooral de site in de gaten voor de boekverkoop van het tweede semester, ook voor de minors Brains & Bodies, Creative Cities en Kunst, Beleid en Maatschappij en alle basis- en verdiepingspakketten! 

Verder vindt op 1 februari de masteravond van de UU plaats, hierover volgt later deze maand meer info!

RAGweek bierkrattenactie

Heb jij ook altijd veel te veel lege bierkratten in je huis staan en heb je geen zin om ze allemaal weg te brengen, al helemaal na de drukte van kerst en nieuwjaar? En wil je ook nog een steentje bijdragen aan het goede doel? Dan is de bierkrattenactie van de RAGweek de oplossing! Wij komen met een busje jullie lege kratten ophalen en het statiegeld hiervan gaat naar de goede doelen van de RAGweek. Helemaal makkelijk, dan hoef je de deur niet meer uit! Stuur een berichtje via Facebook met daarin je nummer, adres, het aantal kratten dat je wilt doneren en welke dagen je uitkomen. De dagen waar het om gaat zijn 7, 8, 14 en 15 januari.
Alumna aan het woord: Jasmijn Kuipers

Zoals velen van ons ben ik begonnen met de bachelor Theater- Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Na drie jaar wetenschap zocht ik toch iets meer praktijkervaring en dat vond ik in New York. In 2013 vertrok ik voor drie maanden naar Amerika om aan de New York Film Academy te studeren. Daar leerden we alle disciplines zelf: o.a. storytelling, productie, geluid, licht, camera (ook 16 mm camera), regie en montage. Uiteindelijk heb ik een shortfilm gemaakt waar ik nog steeds trots op ben.

Begin 2014 zocht ik de verdieping weer op bij de master Film- en Televisiewetenschappen. Gedurende deze master liep ik vijf maanden stage bij filmproductiebedrijf Fu Works in Amsterdam. Aangezien er maar drie mensen op het kantoor werkten, kon ik veel verantwoordelijkheid op me nemen en na twee maanden als stagiaire kreeg ik te horen dat ze me een baan wilden aanbieden als productie coördinator. Uiteindelijk heb ik ruim een jaar bij Fu Works gewerkt. In samenwerking met mijn collega’s maakte ik o.a. subsidievoorstellen voor diverse fondsen, begeleidde ik het creatieve proces, onderhield ik communicatie met diverse bedrijven binnen de preproductie, productie en postproductie en binnenkort komt de film Alberta uit waar ik hard aan heb gewerkt. Daarnaast deed ik de publiciteit en marketing van het nieuwe distributiebedrijf Periscoop Film. Naast het vele werken waren er ook leuke filmpremières, borrels en feestjes en ik ben zelfs naar het filmfestival in Cannes geweest! Al met al verkreeg ik een breed netwerk en dat is erg voornaam in deze wereld.

Begin 2016 ben ik gestopt bij Fu Works en gaan werken op enkele sets van productiebedrijf NL Film, o.a. de film Voor Elkaar Gemaakt en tv-serie All-In-Kitchen. Ik merkte dat het werk als productie-assistent niet bij mij paste, maar ik had een grote reis naar Azië voor de boeg dus ik besloot na deze reis weer op zoek te gaan naar werk. In november kon ik aan slag bij Talpa als junior redacteur van RTL Live. Ik heb dus een overstap gemaakt van film naar tv. Het is heel jammer dat ik mijn kennis van film nu niet inzet, maar ik leer wel erg veel bij. Voor dit dagelijkse nieuwsprogramma maak ik items en reportages en ik draai mee in de regie. Het is een inhoudelijke en creatieve functie en daar ben ik erg blij mee. In de toekomst zou ik namelijk graag die kant op willen gaan!
svakt
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging · Kromme Nieuwegracht 20 · Utrecht, Utrecht 3512HH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp