View this email in your browser
AKT Update Februari
De maand februari is alweer bijna een week in volle gang, het derde blok is pas net begonnen, en er staan alweer allerlei prachtige AKTiviteiten voor de deur! Vanavond volgen we het witte konijn naar Wonderland om daar in onze mooiste outfits te dansen op het gala, volgende week tovert AKTFilm het AKT-kantoor drie dagen lang om tot een Harry Potter-bioscoop, en die donderdag gaan we genieten van een diner met heel Geesteswetenschappen. de week daarna gaan we de toekomst in kijken met Sjoer in een razend interessante workshop, en naar Conny Jansen met DanceAKT! Kortom: een prachtig maandje!
AGENDA
* Alumni TFT gezocht! *

Heb jij Theater-, Film- en Televisiewetenschap / Media en cultuur gestudeerd en ben je inmiddels klaar? Dan zoeken wij jou!

De alumniwerkgroep van Studievereniging AKT is druk bezig met het opzetten van een uitgebreid alumnibestand. Zo kunnen we mensen makkelijker met elkaar in contact brengen en krijgen we zicht op waar iedereen na zijn of haar studie is beland.

Wil je ook in dit alumnibestand? Graag! Invullen kost maar een minuutje! 

https://docs.google.com/a/akt-online.nl/forms/d/e/1FAIpQLSeMStgIvbcm2G71s6Legskd7gGyEzRT28Uj7mS9mDYq12X8Xg/viewform?c=0&w=1

Wat-kun-je-ermee-worden-workshop
 
“Weinig kans op banen, maar wel gezelligheid!”

Dat klinkt hartstikke lief, maar erg bemoedigend is het niet. Het is natuurlijk ook de waarheid niet, tenminste… dat heb je helemaal zelf in de hand!

Maar waar moet ik beginnen? Wat vind ik nu precies leuk? Waar ben ik goed in? Wat heb ik nu eigenlijk aan die studie van me? En dat zogenaamde netwerk dat ik aan het opbouwen ben, is dat geen illusie? Waar doe ik het eigenlijk allemaal voor? Dat bijbaantje bij de plaatselijke omroep, voegt dat nou zoveel toe? Wanneer heb ik een goed CV?  Waarom ben ik die ene sollicitant die ze moéten hebben?

Mocht je je ooit één (of meerdere, dat is helemaal niet gek) van bovenstaande vragen hebben gesteld, dan komt er binnenkort een interessante workshop voor jou aan. AKT werkt samen met Career Services en biedt AKT’ers voor nop een workshop aan die jou gaat helpen een heldere blik te krijgen op jouw eigen persoonlijke arbeidsmarktoriëntatie. Saai? Nee, absoluut niet! Sjoer Bergervoet zal de workshop geven en heeft speciaal voor ons een gepersonaliseerde workshop in elkaar gedraaid die zich richt op Media en cultuur studenten, met een theatrale twist. Zet deze datum vast in je agenda, want dit wil je niet absoluut niet missen!
De Studentenvakpas is terug!

De studentenvakpas komt weer terug! Aangezien het seizoen al lang en breed begonnen is, kun je hem voor de rest van het seizoen (tweede semester) kopen voor slechts 5 euro's! Hiermee kun je naar iedere voorstelling (met uitzondering van cabaret) voor slechts tien euro! Als je deze vakpas voor komend half jaar wilt, moet je hem vóór 15 feb bij ons bestellen! 

Houd de site en Facebook in de gaten voor het bestellen van de pas!

Alumnus aan het woord: Bas Agterberg

Het Wilhelminapark, de Oudekamp en de Kromme nieuwegracht, voor mij roepen ze herinnering op aan Theater-, film en televisiewetenschap. In 1987, ‘mijn jaar’, zaten de docenten, de mediatheek en een eenvoudige montageset in een statig pand aan het Wilhelminapark. Dat jaar werden voor het eerst meer dan 100 studenten toegelaten, een rumoerige en  gezellige groep. De ontmoetingsplek was op de Oudekamp, waar een theaterruimte was geïmproviseerd én aan de bar een wekelijkse AKT-borrel. Het groeiend aantal studenten bracht nieuwe voorzieningen, zoals het theater aan Kromme Nieuwegracht 20, de docenten waren al verhuisd naar nummer 29. Dat werd ook mijn werkplek. In het laatste studiejaar was ik bestuurslid van TFTV én werkte als studentassistent. Zo werd de overgang van studeren naar werken heel klein. Naast mijn bijbaan in de bioscoop (Springhaver) ging ik lesgeven aan de universiteit, mediacultuur, film en televisie-analyse en repertoire. Vervolgens kwam de filmproductie, omdat regisseur en Springhaver-eigenaar Jos Stelling me kon gebruiken. Na een paar producties volgde de ontwikkeling van het Louis Hartlooper Complex. In een cirkel van een paar honderd meter studeerde en werkte ik, totdat ik de overstap naar Hilversum maakte en mijn academische kennis en praktische vaardigheden inzet in het archief en museum van Beeld en Geluid.
BuddyGoDutch zoekt jou!

Heb jij andere culturen altijd al interessant gevonden? Of wil je graag je Spaans/Frans//Duits/Engels oefenen? Wil je graag internationale studenten ontmoeten maar weet je niet zo goed waar? Schrijf je dan in als buddy bij BuddyGoDutch! BuddyGoDutch is een internationale studentenvereniging waarbij je gekoppeld wordt aan één (of meerdere, dat is aan jou) internationale student die hier voor zijn studie of uitwisseling zijn. Je kan jouw buddy alle culturele kanten, of alle kroegen, van Utrecht laten zien. Dit is allemaal aan jou! Door middel van een matchingsevent (een soort van speed-daten) leer je allemaal mensen kennen en wordt je daarna gekoppeld aan de persoon die het beste bij je past. Als dit je interesse heeft gewekt, schrijf je dan nu in via www.buddygodutch.nl/signup/!  
Met DanceAKT naar HOME van Conny Janssen 

23 februari 19.00 gaan wij naar HOME van Conny Janssen. 

‘‘Met een avontuurlijk ensemble met zowel jonge als bekende dansers en live muzikanten op het toneel, zoekt Conny Janssen Danst naar het gevoel van ergens thuishoren.’’

Superleuk dus. Voor 16 euro heb je een plekje in de zaal én ook nog een inleiding voorafgaand de voorstelling. Geef je op vóór 9 februari en mail je naam en telefoonnummer naar danceakt@akt-online.nl!

Liefs, Marieke, Lisa, Julia, Ari en Roos
SVO: GW-diner!

Om je mede-geesteswetenschappers beter te leren kennen (en eventueel liefdes aan te wakkeren), organiseert de Avondcommissie het GW-diner, geheel in valentijnsthema! De Avondcommissie is deel van het SVO, oftewel alle studieverenigingen van GW, oftewel: supergezellig. Tijdens dit driegangendiner kan je niet alleen genieten van het goede gezelschap en de heerlijke gerechten, maar ook van chille muziek, spannende opdrachten en de outfit van de commissieleden. Dit krijg je allemaal voor maximaal maar €10! De precieze prijs wordt later nog bekend gemaakt. Omdat je dit natuurlijk niet wilt missen, klik je zo snel als Cupido’s pijlen vliegen op de ticketlink om een plekje te bemachtigen! Er zijn namelijk maar 50 plekken beschikbaar.

Wat: GW-diner met quiz in valentijnsthema
Wie: Alle verenigingen van GW
Wanneer: 16 februari, inloop 18.45
Waar: Baracuda, Verlengde Hoogravenseweg 25
Prijs: Maximaal €10

Inschrijven via: https://goo.gl/forms/y1r6JtG9dUPN0du02
SVO: Carrièrenacht Geesteswetenschappen!

Op donderdag 16 maart 2017 organiseert de faculteit de CarrièreNacht Geesteswetenschappen! Dat doen we met al onze opleidingen en samen met studieverenigingen en Career Services. Je bent van harte welkom, maar meld je wel even aan!

Van 18.30 tot 21.30 kan je terecht in de Salon en café Lodewijk in de Universiteitsbibliotheek aan Drift 27 en collegezalen in aanliggende gebouwen (Drift 25 en 23) om:
  • met alumni praten die het brede palet van functies en organisaties waar onze afgestudeerden terecht komen laten zien, en naar hun verhaal te luisteren;
  • je via alumni maar ook middels onze partners te oriënteren op je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en hoe je je daar op kunt voorbereiden;
  • te beseffen wat de waarde van de Geesteswetenschappen is, die tot uiting komt in dit alles maar ook nog eens verwoord zal worden door onze keynotespeaker:
De markt met alumni zal doorlopend in Salon en café Lodewijk plaatsvinden, de alumni zullen allemaal een 10-minute talk houden, de planning en locatie daarvan zal op de avond zelf via flyers en de schermen worden gecommuniceerd. Natuurlijk zal er gezorgd worden voor spraakwater en hapjes.

Oriënteer je vooraf hier op de alumni die aanwezig zullen zijn en bereid je voor op wat je van hen wilt weten. Ze staan je graag te woord!
AKTFilm presenteert: Harry Potter Marathon!

Van 13 tot en met 16 februari verandert het AKT-kantoor in een bioscoop tijdens de koffie-uurtjes. In vier dagen bekijken we alle 8 de Harry Potter films en dat doen we helemaal gratis. De eerste film begint elke dag om 11.00 uur en we gaan door tot de tweede afgelopen is: bekijk het schema op de poster. Deze dagen is er vrije inloop dus kom gewoon wanneer je wilt en ga zodra je geen zin meer hebt. Neem lekker zelf wat te eten en te drinken mee.
svakt
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging · Kromme Nieuwegracht 20 · Utrecht, Utrecht 3512HH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp