Copy
Nieuwsbrief AKT maart 2012

Diesweek AKT: 7-10 mei 

9 mei viert AKT haar 32ste verjaardag! De hele week zullen er leuke en lekkere dingen te doen en te eten zijn op het AKT kantoor tijdens de koffie-uurtjes. Natuurlijk vindt woensdag 9 mei ook de traditionele AKT barbeque plaats! En onze voorzitter viert maandag ook zijn verjaardag..

Maandag 7 mei: Voorzitter Loek is jarig. Van 13-15 uur kun je op het kantoor tompoucen komen eten!
Dinsdag 8 mei: Van 13-15 uur kun je op het kantoor soesjes komen eten. Ook wordt vandaag bekendgemaakt hoe de AKTtrui van 2012 eruit zal zien!
Woensdag 9 mei: AKT is jarig! We zijn 32 geworden. Kom jij ook met ons een feestje vieren? Op kantoor kun je van 13-15 uur champagne komen drinken en cupcakes komen eten. 's Avonds vindt de traditionele dies-barbeque plaats. Kijk voor aanmelding in je mail-inbox! 
Donderdag 10 mei: Kom op kantoor van 13-15 pizza eten!
 

Diesbarbeque

Als hoogtepunt van de Diesweek hebben we op woensdag 9 mei 's avonds een barbecue, ook wel de jaarlijkse DiesBBQ genoemd. 
De locatie van de barbecue zal het park vlakbij station Lunetten zijn vanaf ongeveer 18.00 uur. 
De kosten zullen ongeveer tussen de €7,- en €8,- liggen. Waar je dan vlees, salade, stokbrood en drinken voor krijgt. Voor de vegetariërs onder ons zullen we voor vegetarisch vlees zorgen, vermeld dit wel even in je mailtje. 

Dus:
Wat: AKT DiesBBQ
Wanneer: Woensdag 9 mei om 18.00 uur.
Waar:  In het park vlakbij station Lunetten (de deelnemers krijgen een routebeschrijving gemaild)
Hoeveel: Tussen de €7,- en €8,- (definitieve prijs komt ook in de mail voor de deelnemers). Dit graag contant meenemen naar de barbecue. 
Inschrijven:  Dit doe je door te mailen naar akt@uu.nl voor 8 mei 23.59 uur! Vermeld ook even of je vegetarisch bent zodat we daar rekening mee kunnen houden.
We hopen jullie allemaal te zien woensdag 9 mei!

Het AKT-bestuur zoekt opvolgers!

Lieve AKT-ers,
Het is weer zover. Het einde van het jaar nadert. Voor ons betekent dit ook het einde van ons prachtige bestuursjaar. We moeten op zoek naar opvolgers. Lijkt het jou wel wat om volgend jaar onze taken over te nemen, een geweldige vereniging zoals AKT te runnen en een prachtige functie aan je CV toe te voegen? Heb je er wel eens over nagedacht, of zie je jezelf al helemaal zitten op het AKT-kantoor? Vanaf maandag 23 april zijn de inschrijvingen voor het Kandidaats-Bestuur opengaan. Je kan je motivatiebrief + CV tot 13 mei 17:00 opsturen. Meer informatie is te vinden op de website. Heb je in de tussentijd nog vragen? Kom langs, stuur een mailtje, pleeg een telefoontje of spreek een van ons aan. 

Festival aan de Werf op zoek naar vrijwilligers
Festival a/d Werf is op zoek naar de laatste vrijwilligers! Ben jij geïnteresseerd in theater en/of muziek en heb jij zin om een van onze teams aan te vullen? Meld je aan op www.festivalaandewerf.nl. Wees er snel bij, want ze zijn al begonnen met inroosteren! Het is het laatste jaar van Festival aan de Werf: heel speciaal dus! 

 

AKTfilm: Rocky Horror

Pak je waterpistool!

Hou rijst en toiletpapier in de aanslag!
Trek je korset nog wat strakker!

Want AKTFilm presenteert een event waarover nog generaties lang zal worden nagepraat:

THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW

Niet zomaar een avondje film, maar een dampende avond en nacht in de ACU aan de Voorstraat met uitdagende pakjes, druistige DJ’s,
muziek, dans en film: The Rockey Horror Picture Show! Woensdag 16 mei heb je de kans om deze geweldige musical-horror-komedie te
aanschouwen zoals het hoort: in kostuum, met veel lawaai en bier. Onze DJ’s gaan de hele nacht nog door!!
Dus haal je netkousen tevoorschijn en kom mee blêhren en dansen op nummers als “I’m just a sweet transvestite”

Wanneer: Woensdag 16 mei
Aanvang: 21.00u
Locatie: ACU, Voorstraat 71
Kosten: Pay what you want
aktfilm09@gmail.com

Feessie: Forbidden Fruits
Samen met Art, FUF en Hucbald organiseert AKT op woensdag 23 mei in het K-Sjot een feestje met het thema Forbidden Fruits. Meer informatie volgt spoedig op de AKTsite!

Wat? Feessie: Forbidden Fruits
Wanneer? Woensdag 23 mei
Hoe laat? 22:00-04:00 uur
Waar? K-Sjot
Kosten? 3 euro / 4 euro

Speeddate met alumni #2

Na het wat kleinschalige succes van afgelopen oktober, zijn we terug: leuker en grootser.
Op donderdagavond 24 mei organiseert AKT in samenwerking met de alumnivereniging KIT wederom een alumnispeeddate.
Altijd al eens willen weten waar je nou écht met TFT terecht kunt komen of gewoon een beetje willen netwerken met mensen uit het beroepsveld?
Dan is dit je kans!
De avond zal plaatsvinden in de aula van het academiegebouw en zal van ongeveer 19.30 tot 22.00 uur duren.
Mocht je hier nou graag bij willen zijn, stuur dan alvast een mailtje naar akt@uu.nl om je op te geven (dit kan tot 20 mei).
Geef hierbij dan gelijk even aan in welk "beroepsveld" je het meest geïnteresseerd bent: theater, film, televisie of nieuwe media.
We hebben deze avond een hele groep alumni voor je klaar staan die het ontzettend leuk vinden om een praatje met je te maken en om een biertje met je te drinken.
Schrijf de datum dus alvast in je agenda, stuur een mailtje naar akt@uu.nl en wacht de verdere informatie af!

Let's Go: Rodeo!

Slijp je sporen, kam je cactus, haal je lasso van zolder en haal je beste paard van stal, want op woensdag 30 mei 2012 aanstaande organiseren alle studieverenigingen van de faculteit Geesteswetenschappen weer een Let’s GO!-feest, om het collegejaar alvast lekker af te sluiten!

Let’s GO RODEO! vindt plaats in Club Poema (Drieharingstraat 22, Utrecht – vlakbij Vredenburg/ Hoog Catharijne).

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk!

Hou woensdag 30 mei alvast vrij!

Prijsvraag

Jaja, ook deze maand kan je weer zo'n verrukkelijke fles wijn winnen bij AKT. Je hoeft alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag en het antwoord naar akt@uu.nl te mailen:

Hoeveel lustra heeft AKT al mogen vieren? 

Mailen dus voor zo'n lekker wijntje!

DanceAKT: Jazz Dance
Ook in blok 4 organiseert DanceAKT weer danslessen. Dit blok is het tijd voor Jazz Dance! 5 maandagmiddagen in Parnassos 1,5 uur les voor maar ongeveer 10 euro! Wil je meedoen? Mail dan je naam en telefoonnummer naar danceakt@akt-online.nl.

Wat? Jazz Dance lessen
Wanneer? Maandag 7, 14 en 21 mei en 4 & 11 juni
Hoe laat? 13:15 – 14:45
Waar? Parnassos
Kosten? Ongeveer 10 euro, afhankelijk van het aantal deelnemers


DanceAKT: Next

Ga met DanceAKT mee naar dansvoorstelling Next!

19 april konden jullie al gratis mee naar de repetitie. Ga op maandag 7 mei mee naar de voorstelling Next van Leine&Roebana. Voor 10 euro met je vakpas een hele avond dans in Theater Kikker. Voor aanmelding kun je je naam + telefoonnummer mailen naardanceakt@akt-online.nl.

Wat? Dansvoorstelling Next van Leine & Roebana
Wanneer? Maandag 7 mei
Hoe laat? 20:00
Kosten? 12 euro met je studentenpas, 10 euro met je theatervakpas
Waar? Theater Kikker

TheaterAKT: een Amsterdamse theateravond


TheaterAKT neemt jullie mee het Amsterdamse theaterleven in. Te beginnen met de nieuwe voorstelling van theatermaker Jakop Ahlbom: "Lebensraum", in theater Bellevue. Een surrealistische en absurdistische mix van theater, dans, mime, live muziek en goocheltrucs. De voorstelling voegt absoluut iets toe aan je repertoirekennis. Kaartje kost slechts 10 euro i.p.v. 18,50! Daarna een biertje drinken in DE theaterkroeg van Bellevue en van Amsterdam: De Smoeshaan. Vervolgens neemt TheaterAKT je mee naar het gloednieuwe Cafe Cox

Wat? Jakop Ahlbom's "Lebensraum"
Waar? Theater Bellevue, Amsterdam
Wanneer? Donderdag 10 mei om 20:30
Kosten? 10 euro
Inschrijven? Je kunt je inschrijven vanaf donderdag 3 mei 20:00. Mail je naam + telefoonnummer + email naar theaterakt@akt-online.nl. Er zijn maar 20 kaarten beschikbaar dus wees snel!

PvdA Universiteitstour

Zoals waarschijnlijk algemeen bekend, moet er de komende jaren bezuinigd worden. Ook de kunst- en cultuursector wordt hierbij hard getroffen. Maar waar worden die bezuinigingen op gebaseerd? Waar vallen de slachtoffers en waar kunnen er juist mogelijkheden worden gevonden? Om antwoorden te vinden op deze vragen hebben AKT en Hucbald Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens (PvdA) uitgenodigd om hier over te komen vertellen, en wel op maandagavond 14 mei. Tijdens deze avond zal zij een korte lezing geven over de toekomst van het kunst- en cultuurbeleid en zal er meer dan genoeg ruimte zijn om kritische vragen te stellen. De avond zal van 20.00 u tot 21.30 duren en vindt plaats in de collegezaal op de Kromme Nieuwegracht 80, zaal 0.06 (in het CIM). Wij hopen jullie met velen te mogen ontvangen en kijken uit naar een zeer informatieve avond.

Wat? PvdA Universiteitstour
Wanneer? Maandagavond 14 mei
Hoe laat? 20:00 – 21:30
Waar? CIM, Kromme Nieuwegracht 80, 0.06
Kosten? Nee!

Onderwijsdebat TFT

Beste AKT-leden en bestuurders van andere studieverenigingen,

Zowel op het centrale niveau van de universiteit als op het niveau van de faculteit Geesteswetenschappen (GW) zijn de laatste maanden plannen gepresenteerd voor vernieuwing van het onderwijs (i.h.b. het Onderwijsmodel 3.0 en het concept visiedocument Ambitie en krimp). Er staat van alles in die plannen dat voor toekomstige studenten en voor studieverenigingen van belang is. Denk aan het mede begeleiden van eerstejaars door studentmentoren, de rol van studieverenigingen bij het versterken van de binding tussen opleidingen en hun studenten, maar ook aan de flexibilisering van de bachelor, i.h.b. het eerste jaar.

Het bestuur van AKT vindt al die ontwikkelingen belangrijk genoeg om ze onder de aandacht te brengen van haar leden en te peilen wat zowel studenten als docenten – samen ‘de werkvloer van de universiteit’ – ervan vinden. Vandaar dat AKT op woensdag 23 mei een onderwijsdebat organiseert, waarvoor het verenigingsbestuur behalve de eigen leden diverse andere betrokken partijen uitnodigt: de onderwijsdirecteur Media- en Cultuurwetenschappen (MCW), het departementshoofd MCW, opleidingscommissies binnen MCW, de hoogleraren en docenten bij MCW, en vertegenwoordigers van andere studieverenigingen. Bovendien heeft het AKT-bestuur de ambitie om het debat over de vernieuwingen óók te voeren met enkele universitaire beleidsmakers, die op een hoger niveau de vernieuwingsplannen helpen ontwikkelen. Daarom nodigen we tevens Wiljan van den Akker (decaan GW) en Peter Coopmans (vice-decaan onderwijs GW) uit.

Het debat vindt plaats op woensdag 23 mei, van 19.00 tot 21.00 uur. De locatie is Kromme Nieuwegracht 80, zaal 0.06. Het AKT-bestuur rekent op een flinke opkomst. Graag tot ziens op 23 mei. Kijk voor meer informatie op de AKT-site! 

 

We Play Culture 2012

Op 25 mei 2012 vindt de tweede editie van de mediaconferentie We Play Culture plaats in De Balie te Amsterdam. De conferentie creëert een ontmoetingsplaats voor studenten die zich op verschillende universiteiten verdiepen in het vakgebied van Mediastudies. Studenten kunnen van elkaar leren in relevante debatten en discussies en elkaar leren kennen tijdens workshops en borrels. 

Kennis, kunst en discussies ontvouwen zich in 2012 rond het thema Power to the People: een kritische kijk op de veronderstelde macht die de digitale media aan haar gebruikers verleent in een tijd waarin de politieke machtsverhoudingen flink aan het schuiven zijn. Het vertrouwen in de gevestigde autoriteiten neemt af terwijl het ‘zelf doen’ makkelijker is dan ooit tevoren. Power to the People: revolutie of romantische illusie?

De dag begint om 12.30 uur. Van begin tot eind doorloop je een schema waarin je keuzes hebt tussen verschillende lezingen, interactieve debatten, workshops, master-, stage-, en alumni-markten en filmvertoningen met uiteenlopende onderwerpen. Tegen de avond is er een overheerlijk buffet waarna studenten van verschillende universiteiten het tegen elkaar op zullen nemen in een heuze pecha-kucha scriptiepitch. De dag wordt afgesloten met een borrel en een live-bandje waarbij je nog eens met al je medestudenten kunt napraten over de vele onderwerpen die de revue hebben gepasseerd. Hierna is er nog een afsluitend feest tot in de kleine uurtjes, maar ook de vermoeide benen kunnen de rust worden gegund bij een interessante filmvertoning.
 
Houd de site van We Play Culture (www.weplayculture.nl) in de gaten voor informatie over de start van de verkoop.
 
We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op deze unieke mediaconferentie.

Maandelijkse AKTborrel

Na alle drukte van de meimaand willen we graag rustig nog een biertje met jullie drinken op woensdag 30 mei in Cafe de Stadsgenoot. Ben jij er ook weer bij? Daarna gaan we natuurlijk lekker met zijn allen door om nog even te feesten bij Let's Go Rodeo!
Copyright © 2012 *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
akt@uu.nl
Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|*
Email Marketing Powered by Mailchimp