Nieuwsbrief AKT maart 2013

AKTFilms grote Filmquiz

Maandag 11 maart is het weer tijd voor dit heugelijke evenement. Natuurlijk zijn jullie al lang bekend met dit fenomeen en ook dit jaar mag je het niet missen.

De voorbereidingen zijn in volle gang zodat jullie maandagavond 11 maart met ons een leuke quizavond kunnen hebben. Als je nog niet overgehaald was, let dan nu vooral op, er zijn natuurlijk ook mooie prijzen te winnen! Hoe kun je kans maken op deze prijzen? Vorm een groepje van vier mensen, zowel AKT leden als niet leden zijn welkom, en geef dit door aan ons door te mailen naar aktfilm@akt-online.nl. 

dus:
maandag 11 maart, 20:00
Cafe Jij en Wij
€1,- voor AKT leden (€1,50 voor niet leden)
opgeven via aktfilm@akt-online.nl in groepjes van 4

Go Short!

Vrijdag 15 maart gaan we met een select groepje naar het korte filmfestival Go Short in Nijmegen. We zullen twee blokken films gaan kijken, Milestones 2 en Homegrown (hier kan je er meer over lezen). Ook hebben we korting geregeld dus je hoeft maar € 14,- te betalen. Je kan je nog aanmelden door een mail te sturen naar bestuur@akt-online.nl (geef in het mailtje ook he telefoonnummer).

Blij op de Boerderij

Dinsdag 19 maart is het weer tijd om de klompen uit de kast te halen, je paard van stal te halen en met je trekker richting het beste schuurfeest van Utrecht te komen! Beleef je mooiste boerendromen op de hooikelder van K-Sjot, want deze avond staat geheel in het teken van ‘Blij op de boerderij’. Onder de zinspreuk ‘Boer zoekt Bier’ zal het vers geplukte gerst door onze stoere barboeren en -boerinnen verwerkt worden tot ambachtelijk bier zodat eenieder tot het krieken van de dag zich kan vermaken. Daarnaast zullen de melkmeisjes Bertha 31 en 32 meenemen, zodat jij je wellicht met haar uiers kan vermaken. Kortom, het wordt een boer’n gezellige avond waarin er volop geschuurd gaat worden in de schuur, waar de ham op je tosti’s gemaakt is van onze beste boerderijdieren en waar de lokale keet-DJ’s iedereen de klompendans laten doen. 

PVDA Universiteitstour met Mohammed Mohandis

 "Hoe sociaal is het sociaal leenstelsel?!"

Donderdag 28 maart komt kamerlid Mohammed Mohandis van de Partij van de Arbeid naar Studio T om met de studenten van AKT en UHSK (Geschiedenis) in gesprek te gaan over het sociaal leenstelsel. Het sociaal leenstelsel is een nieuwe financiële regeling voor studenten en zal vanaf 2014 ingevoerd worden. De regeling heeft een hoop kritiek te verduren gekregen, maar is volgens velen voordeliger dan de langstudeerboete. 

Mohammed Mohandis zal donderdag eerst een lezing geven over het sociaal leenstelsel en daarna zal er een vraaggesprek plaatsvinden. Na afloop is er gelegenheid om na te borrelen in de foyer van Studio T. De entree is gratis, maar VOL=VOL.   

Scriptiepitch

We Play Culture presenteert, i.s.m. Studievereniging AKT (Theater- Film- en Televisiewetenschap, UU) en Off-Screen (Media en Cultuur, UvA): de ScriptiePitch. In een avondvullend programma krijgen 6 mediastudenten van verschillende universiteiten de kans hun Bachelorscripties te pitchen voor een deskundige jury, en voor jullie!
Kijk voor meer info hier.

DanceAKT gaat naar Truus Bronkhorst!

Deze choreografe is een icoon in de Nederlandse danswereld en ze is op zestigjarige leeftijd nog steeds een performer van grote klasse. Haar nieuwste voorstelling Seule belooft weer een modern spektakel te worden met een expressionistische en rauwe dansstijl. Kijk voor meer info hier.

Met Euphorion naar Sprakeloos op de Planken!

Sprakeloos op de planken is de ijzersterke monoloog die Tom Lanoye zelf uit zijn boek (Sprakeloos)heeft gepuurd en die hij, als doorgewinterd podiumdier, ook zelf voor het voetlicht bracht. Hij zou niet voorlezen, maar beloofde te reciteren, ‘als een gemankeerd acteur in het lijf van een hopelijk goed schrijver'.
Euphorion en AKT nemen je mee naar deze bijzondere voorstelling. We hebben een bijzondere aanbieding voor jullie. Voor slechts 10 euro kunnen jullie erbij zijn! Dat is niet alles! De geliefde docent Bram Ieven zal een inleiding geven op het werk van Lanoye, voorafgaand aan de voorstelling. EN! Tom Lanoye himself heeft met ons een exclusief nagesprek. Geef je snel op, want vol = vol. Er zijn maar beperkt kaarten beschikbaar. Daartoe stuur je een mailtje naar theaterakt@akt-online.nl of sveuphorion@gmail.com. 

Maandelijkse AKTborrel

Scrijf het alvast in je agenda: 27 maart is de Maandelijkse AKTborrel en die wil je niet missen!

Verjaardagsloting

Elke maand trekken we op het AKT kantoor uit onze magische grabbelton een datum. Degene die op die datum jarig is en het eerste langskomt op kantoor, krijgt een fantastische prijs!
De verjaardag van de maand is: 14 oktober
Copyright © 2013 Studievereniging, All rights reserved.
akt@uu.nl
Our mailing address is:
Studievereniging
Kromme Nieuwegracht 20
Utrecht, Utrecht 3512HH
Netherlands

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp